ID : 34169862
از تولید مخشیف تا نوشیدنی‌های مفید؛

روایتی از موفقیت‌های یک بانوی یزدی


یزد بانوانی در خود دارد که با سعی، همت و اراده والای خویش برای سرافرازی اقتصاد خانواده و جامعه با راه‌اندازی مشاغل متعدد باعث افتخار شده‌اند.

به گزارش یزدرسا؛ توسعه مشاغل خانگی ازجمله موفق‌ترین سیاست‌ها برای حل بیکاری، به‌ویژه در میان بانوان است زیرا این مشاغل در افزایش تولید ملی و اشتغال‌زایی حتی در کشورهای توسعه‌یافته نیز نقش عمده‌ای ایفا کرده‌اند.

«خدیجه زین‌الدینی» نمونه بارز یک کدبانوی یزدی است که با سعی، همت و اراده والای خویش برای سرافرازی اقتصاد خانواده و جامعه با راه‌اندازی مشاغل متعدد باعث افتخار زنان یزد شده است.

 این بانوی تولیدکننده هم‌زمان در چند حرفه مشغول به فعالیت است و با تمام وجود سعی می‌کند علاوه بر تحقق بخشیدن به اقتصاد مقاومتی، سبک زندگی و تغذیه سالمی را برای هم‌وطنانش به ارمغان بیاورد.

او توانسته است با همکاری بسیج سازندگی سپاه الغدیر استان یزد به بیش از 800 بانوی یزدی آموزش‌های هنری مختلفی ارائه کند.

وی در رشته‌های مختلف کیف و چرم‌دوزی، عروسک دوزی و بافتنی دستی بر آتش دارد؛ درزمینهٔ تهیه ادویه‌های ترکیبی مانند ادویه پلویی، ادویه تاکو، ادویه ایتالیایی، ادویه خورشتی، ادویه کاری، ادویه ماهی و میگو، ادویه مرغ، ادویه جوجه‌کباب، ادویه عربی، ادویه ترکی و...، تهیه نوشیدنی کفیر با خواص فوق‌العاده و نوشیدنی مفید کامبوجا نیز فعال است.

 اما این بانوی توانمند به این هنرها و صنایع بسنده نکرده است و برای اولین بار با نیت اشتغال‌زایی برای بانوان، آموزش مخشیف‌بافی را راه‌‌اندازی  و با سر قیچی و دورریزهای پارچه مشغول به بافت زیرانداز و مفرش هست.

البته اینکه می‌توان برای تحقق حقیقی اقتصاد مقاومتی از کمترین امکانات و تجهیزات کمک گرفت اندیشه دور از محالی نیست و بانوان کرمانی و یزدی با نگاه ویژه به این هنر توانسته‌اند با کمترین‌ها، بهترین‌ها را در عرصه اقتصاد مقاومتی ظهور و بروز دهند.

«مخشیف» برای اولین بار در یزد با استفاده از تاروپود پارچه‌های سرقیجی-البته به‌صورت رایگان!- و بافت خاص تولید می‌شود که این هنر در گویش محلی به نام مخشیف بافی معرفی شده است.

«خدیجه زین‌الدینی» در مصاحبه با خبرنگار یزد بانو گفت: با این هنر با نقش دادن به پارچه‌های رنگی و ساده سر قیچی، پارچه‌ها جان تازه می‌گیرند و پس از بافتن در دل هم در شکل‌های متفاوت محصولاتی چون رومیزی، زیرانداز، پادری و وسایل  تزئینی استفاده می‌شود.

این بانوی هنرمند گفت: با توجه به نوع کار، اصالت ایرانی و وجه سنتی این هنر برای خانواده‌های ایرانی چشم‌گیر است.

وی با بیان اینکه آنچه بیشتر از طراحی و نقوش این هنر انگیزه را برای تولید ایجاد می‌کند موضوع دوام و استقامت است، افزود: این محصولات هم قابل شستشو هستند و هم دوام بسیار خوبی دارند و به‌جرئت می‌توان گفت به دلیل نوع بافت دوام این محصولات از قالی‌های دستباف و ماشینی هم بیشتر است!

وی کارآفرینی و اشتغال بانوان در تمام عرصه‌های اقتصادی را باعث ایجاد حس خوب روحی- روانی و عزت‌نفس بانوان بیان کرد و گفت: درآمدزایی از کارآفرینی و ایجاد اشتغال ستون استوار و پیشرفت بنیان اقتصاد خانواده است.

تولید نوشیدنی کامبوجا؛ گامی دیگر برای تحقق اقتصاد مقاومتی

زین‌الدینی با بیان اینکه این روزها همه دغدغه سلامتی خود را دارند، اظهار کرد: اغلب نوشیدنی‌های صنعتی برای بدن مضر است؛ پس چه‌بهتر که به دنبال نوشیدنی‌های سالم و مفید برای بدن باشیم.

این بانوی کارآفرین یکی از دیگر از فعالیت‌های اقتصادی خود را تهیه نوشیدنی کامبوجا با خواص فراوان عنوان کرد و افزود: اكثر پزشكان و حكيمان نوشيدن کامبوجا را براي درمان تمام بيماری‌ها توصيه مي‌كنند. براي افرادی كه در شهرهاي صنعتي و در تماس با آلودگي‌هاي صنعتي هستند، استفاده از نوشیدنی کامبوجا نقش مهمي در سم‌زدایی كبدي و رفع سموم بدن دارد.

این بانوی فعال در اشتغال‌زایی در مورد خواص درمانی نوشیدنی کامبوجا، تصریح کرد: احساس شادابی،کاهش بی‌خوابی،برطرف‌کننده لک، جوش و چین‌وچروک‌ها، بهبود بیماری‌های گوارشی، سم‌زدایی از کلیه‌ها و درمان ناراحتی‌های کبدی و کلیوی، بهبود حساسیت اعصاب دردناک و ضعف اعصاب، کاهش میزان کلسترول، تنظیم فشار، قند و اوره خون، افزایش قدرت ایمنی بدن، پیشگیری و درمان سرطان، کنترل وزن، رفع یبوست، بهبود برونشیت و سرفه‌های آسمی، درمان غلظت خون، دفع بلغم، درمان کم‌خونی، درمان مشکلات مفصلی، برطرف‌کننده ناراحتی‌های عضلانی در شانه و گردن، التیام دردهای دستگاه گوارش ازجمله خواص این نوشیدنی مفید است.

وی گفت: نوشیدنی‌های مختلف ازجمله کامبوجا چای سبز، کامبوجا چای قرمز، کامبوجا هشت‌بهشت، کامبوجا آویشن، کامبوجا بوقناق از کامبوجا تهیه می‌کنیم.

تولید نوشیدنی گوارا و مفید دیگر

این بانوی تولیدکننده با اشاره به دیگر فعالیت‌های خود در راستای اقتصاد مقاومتی گفت: سعی کردم در کنار تولید نوشیدنی کامبوجا، به تولید نوشیدنی کفیر هم وارد شوم.

زین‌الدینی با بیان اینکه كفیر یك نوع ماست نوشیدنی است كه خاستگاهش كوه‌های قفقاز در اتحادیه جماهیر شوروی سابق است، تصریح کرد: اولین تولیدكنندگان کفیر چوپانان قفقازی بودند كه توانستند این نوشیدنی خوشمزه را از دانه‌های كفیر تهیه كنند.

وی در مورد خواص کفیر اذعان کرد: کفیر دارای خواص بی‌شماری است که ازجمله آن‌ها اصلاح سيستم گوارش در زمان مصرف داروهاي آنتی‌بیوتیک، افزايش حركات دودي روده و درمان يبوست، جلوگيري از بيماري پوكي استخوان، درمان آلرژی‌ها، درمان اسهال و ضدعفونی‌کننده محيط روده، درمان بیماری‌های گوارشي، درمان فشارخون، مؤثر در زيبايي پوست و... است.

این بانوی یزدی با اشاره به اینکه کفیر یک نوشیدنی با خواص سحرآمیز است، گفت: این نوشیدنی تخمیری است و مجموعه‌ای از باكتری‌های زنده و مفید برای بدن را در خود دارد. دانشمندان راز سودمندی كفیر برای سیستم ایمنی و گوارش را همین باكتری‌ها می‌دانند. به این باكتری‌ها «پروبیوتیك» گفته می‌شود.

وی در مورد روش نگهداری كفیر خاطرنشان کرد: نكته مهم در مصرف كفیر، زمان آن است كه باید باكتری‌های کفیر به‌اندازه كافی زنده و فعال باشند. روی بسته‌بندی محصول به مصرف‌كننده تأكید می‌شود كه آن را در یخچال نگهداری كند، زیرا در غیر این صورت باكتری‌ها در محیط گرم و باز بیرون، فرصت تكثیر پیدا می‌كنند.

شاید به‌جرئت بتوان گفت موفقیت در این‌همه توانمندی تنها بااحساس وظیفه و داشتن عرق ملی محقق می‌شود که این بانوی یزدی با سعی تلاش به آن رسیده است.

اما در کنار معرفی تولیدات این‌چنین، مهم حمایتی است که مردم از کالای ایرانی می‌کنند، مطمئناً موفقیت در هر زمینه‌ای از اشتغال بدون حمایت مردم امکان‌پذیر نیست.

انتهای پیام/ش

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.