یزد از نظر شیوع بیماری دیابت پنجمین استان کشور است/ برنامههای هفته دیابت
به گزارش میبد خبر، دکتر سید محمدرضا آقایی روز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی دیابت (23 آبان)بیان داشت: بر اساس آخرین آمار، میزان شیوع این بیماری در افراد بالای 30 سال کشور و نیز استان یزد به ترتیب 11 و 22 درصد است.
وی دیابت را شایعترین بیماری غدد دانست و اظهار داشت: شیوع آن در حال افزایش است و هرچه سن افراد بالاتر برود، این بیماری در آنها بیشتر دیده میشود.
آقایی با اظهار تأسف تأکید کرد: افرادی که در معرض دیابت یا پیش دیابتی قرار دارند به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه نمیکنند درصورتیکه باید بیماری خود را جدی بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغهها این است، بیماران نسبت به کنترل بیماری خود فقط دارو مصرف میکنند و به عوامل تغذیه سالم ، تحرک بدنی ، مراجعه مرتب و منظم توجه ندارند.
مدیر مرکز تحقیقاتی، درمانی دیابت یزد ادامه داد: بیمار علاوه بر مصرف دارو باید سبک تغذیه سالم خود را رعایت کنند تا از عوارض بعدی بیماری جلوگیری شود.
وی افزود: بیماران دیابتی باید هر سه ماه یکبار به پزشک مراجعه کنند و مرتب قند خون خود را رصد کنند همچنین سالانه ازلحاظ چشم ، کلیه و قلب نیز معاینه شوند.
**تشکیل 40 هزار پرونده در مرکز تحقیقاتی دیابت
مدیر مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد در ادامه این گفتوگو یادآور شد: هماکنون برای 40 هزار بیمار در این مرکز پرونده تشکیل شد که نیمی از آنها منظم به این مرکز مراجعه میکنند.
وی بابیان اینکه تمام خدمات درمانی لازم در این مرکز به بیماران ارائه میشود، افزود: ماهانه 12 هزار نفر به این مرکز مراجعه میکنند.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه نیمی از افراد از بیماری خود اطلاعی ندارند و شناسایی آنها نیازمند طرح غربالگری است.
** برنامههای هفته دیابت
دکتر آقایی با اشاره به هفته ملی دیابت (19 تا 25 آبان) گفت: استقرار اتوبوس دیابت در میدان باهنر و ارائه مشاوره رایگان در پیشگیری و کنترل بیماری ، همایش پیادهروی ، برگزاری جشن بزرگ سلام وزندگی با موضوع دیابت ازجمله برنامههای این هفته است.
وی برگزاری مسابقات مختلف ، کمپین دانشجویی سرطان و دیابت و سخنرانی پزشکان در مناطق مختلف با موضوع دیابت را از دیگر برنامهها بیان کرد.
هماکنون 428 میلیون نفر در دنیا مبتلابه دیابت نوع 2 هستند و پیشبینی میشود تا سال 2040 این رقم به بیش از 600 میلیون نفر برسد و شیوع این بیماری در کشورهای درحالتوسعه رو به افزایش است.
در ایران نیز شیوع این بیماری در برخی استانها مانند مازندران، اصفهان، یزد و تهران بالاست، همچنین در استان هرمزگان دیابت شیوع افزایش بیشتری دارد.
مبتلایان به دیابت چهار برابر بیشتر از سایر افراد دچار مشکلات قلبی – عروقی میشوند و افرادی که دیابت کنترل نشده دارند 60 تا 70 درصد بیشتر مشکل عروقی پیدا میکنند.
سازمان جهانی بهداشت و فدراسیون بینالمللی دیابت در سال 1991 میلادی در پاسخ به گسترش روزافزون آمار ابتلا به دیابت در تمامی جوامع بشری، روز 14 نوامبر (23 آبان) را به نام روز جهانی دیابت نامگذاری کرد. این روز در سال 2006 توسط سازمان ملل متحد بهعنوان یک روز رسمی به ثبت رسید.
بیماری دیابت به سه نوع یک، 2 و حاملگی تقسیم میشود و تاریخچه این بیماری به 1500 سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد که برای نخستین بار در مصر موردتوجه قرار گرفت که یک پزشک مشهور هندی این بیماری را شناخت و نام مدهومها ( بیمار ادرار شیرین ) را روی آن گذاشت.
پزشکان هندی برای تشخیص این بیماری ، ادرار بیمار را روی زمین ریخته و مشاهده میکردند که مورچهها به سمت آن جذب میشوند.
نخستین توصیف کامل بیماری دیابت شیرین و افتراق آن از دیابت بیمزه توسط ابوعلی سینا انجام شد.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان سال 1395، یکمیلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در 21 شهر و بقیه در روستاها ،آبادیها و مناطق عشایری زندگی میکنند.
انتهای پیام/
ایرنا
Related Assets:
- راه اندازی کلینیک دیابت شهرستان میبد/ قریب به 10 هزار میبدی به دیابت مبتلا هستند
- پوستر/ برگزاری کارگاه «سبک زندگی سالم و کنترل دیابت» در میبد
- راهاندازی «اتوبوس آبی» برای دیابتی های یزد
- شهرستان میبد پس از مرکز استان بالاترین آمار دیابت را داراست/ ضرورت ایجاد مرکز تخصصی دیابت در شهرستان
- ماست سرشار از قند است