Skip to Content

تولید کننده نمونه کشوری:

کارآفرینی و احیای صنایع دستی از اهداف اقتصاد مقاومتی می باشد+ تصاویر


تولید کننده نمونه کشوری بیان داشت: گام مهم در راستای اقتصاد مقاومتی احیا و ترویج صنایع دستی و تقویت تولید داخلی است.

امير علي زارع مديرعامل شرکت چيني سنتي ميبد در گفتگو با خبرنگار ميبد خبر در مورد راه اندازي اين کارگاه توليدي بيان داشت: بنده 30 سال است که در اين حرفه کار مي کنم قبلا در جهاد کشاورزي مشغول به کار بودم ولي با توجه به نيازي که در زمينه احياي هنر صنعت سفال و سراميک احساس مي شد با موافقت مسئولين وقت از جهاد خارج و اين کارگاه توليدي را در سال 1366 تاسيس کردم که کل هزينه آن از طريق سهامدارن و منابع داخلي برخي از بانک ها تامين شد.
وي در مورد ضرورت تاسيس اين کارگاه توليدي اظهار داشت: با توجه به اينکه هنر صنعت سفال و سراميک از دير باز در شهرستان ميبد رواج داشته و از صنايع دستي مهم و اصلي اين شهرستان بوده که در اين زمينه نيز استاد کارهاي چيره دستي با گل رس به اين حرفه مشغول بوده اند به همين جهت و با حمايت و تشويق مسئولين جهاد و صنايع دستي براي احياء اين هنر صنعت و توسعه آن بصورت صنعتي و با کيفيت بالاتر در اين زمينه گام برداشتم. در ابتدا با سه کارگر اين کار آغاز شد که شکر خدا در حال حاضر 70 نفر در اين کارگاه مشغول به کار هستند.
زارع به افتخاراتي که در زمينه توليد اين صنايع دستي کسب کرده اشاره و گفت: مقامات رده بالاي کشور بارها از اين کارگاه بازديد کرده و بنده را مورد تشويق قرار داده اند. مهمترين افتخارات اين شرکت توليدي در سالهاي 1378 و 1387 رقم خورد که بعنوان توليد کننده کشوري معرفي شدم و در سالن اجلاس سران از دست رؤساي جمهور وقت لوح تقدير گرفتم. اين توجه باعث شد تا توليدات و کيفيت را افزايش دهم.
وي ادامه داد: در حال حاضر بيش از 300 قلم کالا از قبيل بشقاب، کاسه، قوري، ديس، فنجان و بطور کلي اکثر اقلام مورد نياز در آشپز خانه را توليد مي کنيم. 60 درصد دستگاههاي توليدي ما خارجي هستند که نياز دارد مهندسين ما براي توليد اين ماشين آلات دست به کار شوند. تمام نقوش و طرح هاي روي ظروف کار دست بوده و بر گرفته از طرح هاي قديمي استادکاران اين حرفه در ميبد مي باشد که با اين کار دوباره اين نقوش زنده و احيا شدند.
زارع در مورد بازديد گردشگران خارجي از اين کارگاه ابراز داشت: درب کارخانه بنده هميشه به روي گردشگران داخلي و خارجي باز بوده و آنها از تمامي مراحل توليد بازديد داشته اند. براي گردشگران خارجي توليد اين ظروف با دست بسيار جذاب بوده و از مراحل کار عکس و فيلم تهيه کرده و پس از بازگشت از سفر انها را در اختيار ديگر دوستان و آشنايان خود قرار داده اند. روزانه تعداد زيادي از اين گردشگران از کارگاه ما بازديد مي کنند که اين علاقه آنها به ما پشت گرمي مي دهد. صنايع دستي مورد علاقه و مصرف و حمايت مردم مي باشد ولي با اين وجود هنوز بسياري از اين صنايع دستي براي مردم نا شناخته است و مي طلبد که رسانه ملي و ديگر رسانه ها به معرفي اين صنايع دستي پرداخته و زمينه رونق اين هنرهاي بومي کشور را فراهم کنند. البته بيشترين تبليغ ما هم تبليغ زباني مشتريان بوده که پس از خريد محصولات و استفاده از آن، ديگران را ترغيب به خريد و استفاده از اين توليدات بهداشتي مي کنند. در اين زمينه براي معرفي محصلات در اکثر نمايشگاههاي داخلي شرکت کرده و مردم را از نزديک با اين محصولات آشنا ساخته ام.
توليده کننده ميبدي به برخي کم کاري هاي دولتها براي حمايت از صنايع دستي اشاره و اذعان داشت: متاسفانه در گذشته مسئولين بجاي اينکه با در اختيار قراردادن ارز دولتي و ارزان به توليدکنندگان زمينه ساز رشد و توسعه اين صنعت در داخل کشور شوند و موجبات ورود دستگاههاي پيشرفته براي توليد بهتر و با کيفيت تر و انتقال دانش فني شوند با دادن اين ارز به وارد کنندگان باعث شدند تا محصولات کشور چين به بازارهاي ايران سرازير شده و موجب ورشکستگي و تعطيلي بسياري از اين شرکتها در سراسر کشور شوند. ما به دليل توليد کم و کار بصورت دستي که طرفداران خاص خود را داشت در برابر اين مشکلات مقاومت کرده و نگذاشتيم شرکت تعطيل شود.
وي ادغام صنايع دستي را با ميراث فرهنگي اشتباه خواند و گفت: از زماني که صنايع دستي با ميراث فرهنگي يکي شده توليد ضربه خورده و کمتر به صنايع دستي توجه مي شود و بيشتر توجه مسئولين بويژه مسئولين استاني به مقوله ميراث فرهنگي مي باشد. متاسفانه مسئوليني که براي تصدي معاونت صنايع دستي انتخاب مي شوند اکثرا با کار ما آشنايي کاملي نداشته و زماني که به تجارب لازم دست پيدا مي کنند تعويض مي شوند. به دليل عدم حمايت از طرف متوليان امر و هزينه هاي بالا نتوانستم در نمايشگاههاي خارجي شرکت کرده و محصولات خود را براي صادرات به کشورهاي ديگر بطور مستقيم معرفي کنم. البته توسط برخي از تجار و بازرگانان ايراني محصولات شرک به کشورهاي ديگر از جمله کشورهاي اروپايي و کانادا صادر مي شود.
زارع مهمترين مشکل صادرات را نبود بسته بندي مناسب و با کيفيت دانست و عنوان کرد: متاسفانه ما بسته بندي خوبي نداريم. جنس با کيفيت بالا توليد مي شود و در کارتن هاي معمولي و نامناسب بسته بندي مي شوند. در اين زمينه حمايتي خاصي صورت نگرفته و شرکتهايي مثل ما نيز چون توان مالي لازم را نداشتيم نتوانستيم کار مناسبي را در اين زمينه انجام بدهيم. نياز جدي در اين زمينه احساس مي شود که مسئولين بايد براي آن چاره اي بينديشند. 
توليد کننده ميبدي به عمده ترين مشکلات توليد اشاره و اظهار داشت: رکود، ورود بي رويه اجناس چيني به بازار، گراني قيمت حامل هاي انرژي، عدم نقدينگي و برگشت خوردن چک هاي مشتريان، گراني نرخ بيمه کارگران، ماليات بر ارزش افزوده، عدم پرداخت يارانه توليد، مشکلات فراوان براي دريافت وام و عدم حمايت و توجه مطلوب مسئولين از توليد کنندگان بويژه توليد کنندگان صنايع دستي مشکلاتي است که توليدکنندگان با آن دست و پنجه نرم مي کنند. مسئولين استاني و شهرستاني با ما همراهي دارند و لي همراهي تا حمايت فاصله زيادي دارد و بيشتر حمايت آنها بصورت شعاري مي باشد. حل مشکلات شرکتهای تولیدی یکی از مصادیق تحقق اقتصاد مقاومتی می باشد.
زارع در مورد توسعه کارگاه توليدي خود بيان داشت: چند سالي است در کنار توليد ظروف چيني سنتي براي تامين نياز کارخانجات کاشي منطقه و با توجه به نياز سنجي بازار اقدام به توليد گلوله هاي سراميکي کرده ايم. 40 درصد کاشي کشور در ميبد توليد مي شود و اين کارخانجات براي توليد کاشي ماهيانه نيازمند بيش از 40 تن گلوله سراميکي هستند. 80 درصد اين نياز از کشور چين تامين مي شود در صورتيکه اگر مسئولين از ما حمايت کنند ما مي توانيم با توسعه بيشتر کارگاه و افزايش توليد با کيفيت از نياز به واردات کاسته و از خروج ارز جلوگيري کرده و موجبات اشتغال افراد بسياري را در شرکت فراهم کنيم با حمايت مسئولين مي توانيم کارگران شرکت را تا 300 نفر هم افزايش دهيم. اين کار مصداق بارز اقتصاد مقاومتي مي باشد.
وي در مورد تهيه مواد اوليه اين شرکت بيان کرد: مواد اوليه مورد نياز توليد بيشتر در داخل تهيه مي شود ولي در زمينه تهيه رنگ و لعاب حدود 30 درصد بايد از ديگر کشورها تامين و مابقي در داخل تهيه مي شود.
زارع در مورد ميزان توليد شرکت خود اذعان داشت: ما تنها شرکت توليده کننده ظروف چيني سنتي در ايران هستيم که محصولات ما از کيفيت و عمر طولاني برخوردار است. ظرفيت اسمي توليد ما 500 تن در سال است که از اين مقدار 250 تن در سال توليد داريم. گلوله هاي سراميکي در سال هزار تن توليد مي شود.
وي از مسئولين تامين اجتماعي در خواست داشت تا شرايطي را فراهم کنند تا استاد کاران بازنشسته که تجارب و مهارت بالايي در اين زمينه دارند بتوانند به کار خود ادامه دهند.
توليد کننده ميبدي در پايان بيان داشت: صنايع دستي هميشه مورد پسند و علاقه مردم چه در ايران و چه ساير کشورها مي باشد. دولتمردان و متوليان امر با حمايتهاي خود مي توانند زمينه رشد و توسعه توليد صنايع دستي را فراهم و موجب اشتغال جوانان زيادي شده و به تحقق اقتصاد مقاومتي کمک کنند.
انتهاي پيام/اد



Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.