پایان ارزیابی کارشناسان یونسکو از زیلوی میبد+ تصاویر
به گزارش میبد خبر، کارشناسان شورای جهانی صنایع دستی به مدت دو روز جهت بررسی و ارزیابی ثبت جهانی زیلوی میبد از کارگاههای زیلوبافی این شهرستان بازدید کردند.
فرماندار میبد در مراسم اختتامیه این برنامه بیان داشت: زیلوبافی فرایندی است که برای انجام آن باید ذهن آماده ای داشت تا مراحل انجام بافت همچون برنامه نرم افزاری به خوبی انجام گیرد.
وی افزود: در میبد زمانی هزار و 800 دستگاه زیلو داشتیم اما در دوره ای، این هنر صنعت به افول گرایید و حال با تلاشها و حمایت های انجام شده ، دوباره احیاء و نمود پیدا کرده به صورتی که در حال حاضر 300 دستگاه زیلو داریم که باید با فعالیت های خود همراه با آموزش به نسل جدید، نشان دهنده هنر دست نیاکان خود چنانچه شایسته است باشیم.
سید مصطفی فاطمی فیروزآبادی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد هم در این مراسم ضمن تشکر از همه کسانی که در برنامه ثبت جهانی زیلو همراهی و مشارکت نمودند اظهار داشت: راستی آزمایی و ارزیابی پرونده ارسال شده به شورای جهانی صنایع دستی انجام شد و اگر به دنبال ارزیابی به عمل آمده، ثبت جهانی زیلوی میبد صورت گیرد، یک برند و اعتبار جهانی دیگر به عنوان ششمین برند جهانی به اعتبارات جهانی استان یزد افزوده خواهد شد.
کارشناس یونسکو نیز در این مراسم اظهار داشت: به انجام رسیدن ثبت جهانی زیلوی میبد، پایان کار نخواهد بود، بلکه باید به معرفی آن در عرصه جهانی هم بیندیشیم. باید تلاش شود تا هر چه بیشتر، نقوش و الگوهای زیلوی میبد با سلایق بازار جهانی، هماهنگ شود.
در این نشست از خردسال ترین پنجه زن میبد تجلیل و گواهینامه ثبت ملی به شهردار و مدیرکل میراث استان اهدا شد.
رونمایی از کتاب زیلوی کودکان و اهدا زیلو از سوی میراث به کارشناسان شورای جهانی صنایع دستی از دیگر برنامه های این نشست بود.
انتهای پیام/اد
Related Assets:
- برگزاری جشنواره زیلو همزمان با جشن ثبت جهانی زیلو در میبد
- هنر باستانی مردمان کویر که به دست رهبر انقلاب احیا شد
- زیلوی میبد، مهمترین بخش نمایشگاه سراسری صنایع دستی یزد
- برگزاری یازدهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و دومین نمایشگاه تخصصی زیلو، حصیر و زیراندازهای سنتی در استان یزد
- زیلوی میبد موفق به کسب امتیاز A از شورای جهانی صنایع دستی شد
- پیام تبریک محقق ژاپنی به انتخاب زیلوی میبد برای ثبت جهانی
- تصاویر/ ارزیابی ثبت زیلوی میبد توسط کارشناسان شورای جهانی صنایع دستی
- حفظ اصالت و هویت فرهنگی مهمترین دستاورد ثبت جهانی زیلوی میبد/ حضور ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در میبد
- 300 دار زیلو در میبد زمینه اشتغال 500 نفر را فراهم کرده است
- تصاویر/ بازدید کارشناسان یونسکو از کارگاههای زیلوبافی میبد