زیلوی میبد، مهمترین بخش نمایشگاه سراسری صنایع دستی یزد
به گزارش میبد خبر، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در نشست خبری به مناسبت برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی گفت: یازدهمین نمایشگاه کشوری صنایع دستی و دومین نمایشگاه تخصصی زیلو، حصیر و زیراندازهای سنتی از 22 لغایت 26 آبان ماه در استان یزد برگزار می شود.
«محمدرضا دهقان مهرجردی» با بیان اینکه 205 غرفه برای برگزاری این نمایشگاه پیش بینی شده است، اذعان داشت: معرفی تولیدات صنایع دستی و فراهم کردن بستر مناسب به منظور ارائه محصولات متنوع از اهداف اصلی این نمایشگاه است.
وی از اختصاص دو غرفه مجزا برای هر استان در این نمایشگاه خبر داد و گفت: از همه استانها برای شرکت در این نمایشگاه دعوت شده تا معرفی و عرضه محصولات صنایع دستی شاخص و بومی خود را انجام دهند.
معاون میراث فرهنگی یزد افزود: از آنجا که زیلو و حصیر به عنوان یک برند تولیدی صنایع دستی یزد در کشور شناخته می شود و میبد به عنوان شهر زیلو ثبت جهانی شده یکی از بخش های مهم نمایشگاه امسال حوزه تخصصی زیلو، حصیر و زیراندازهای سنتی است.
وی همچنین از حضور 21 شهر و روستا ملی و جهانی در یازدهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی استان یزد خبرداد و گفت: از 21 شهر و روستای ملی و جهانی شده دعوت کرده ایم تا با حضور در این نمایشگاه قابلیت و ویژگی ها جهانی و ملی را خود را معرفی کنند.
دهقان مهرجردی در تشریح جزئیات نمایشگاه گفت: رشته های هنری مشبک، معرق چوب، اجسام سنگی، البسه محلی، بافت های سنتی، تراش شیشه، چهل تکه دوزی، خراطی و قلم کاری از جمله صنایع دستی هستند که در این نمایشگاه غرفه خواهند داشت.
وی ادامه داد: از شهرهایی که سیاه چادر به عنوان صنایع دستی آن ها شناخته می شود برای حضور در نمایشگاه دعوت شده؛ همچنین مراکز دانشگاهی استان یزد که مرتبط با صنایع دستی فعالیت دارند در نمایشگاه حضور خواهند داشت.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی یزد، در بخش دیگری از سخنان خود اذعان داشت: اینکه استان یزد در نمایشگاه های بین المللی صنایع دستی بویژه نمایشگاه های خارج از کشور حضور کمرنگی دارد موضوع درستی است اما منحصر به بخش گردشگری و میراث فرهنگی نیست و در سایر حوزه ها مانند صنعت نیز این ضعف وجود دارد.
دهقان مهرجردی، تاکید کرد: بازار صنایع دستی نیازمند ورود جدی بخش خصوصی و در کنار آن حمایت دولت است؛ متاسفانه صادرات صنایع دستی در استان یزد به علت حجم کم آن با مشکلات جدی مواجه است و کسی بخواهد تولیدات خود را صادر کند معطل خواهد شد به همین دلیل از طریق تهران اقدام به صادرات می کند.
وی در رابطه قیمت گذاری صنایع دستی نیز خاطرنشان کرد: ساز وکار مناسبی در بحث قیمت گذاری صنایع دستی وجود ندارد چراکه متولی قطعی حوزه صدور پروانه، قیمت گذاری و بازرگانی صنایع دستی بین اداره صمت و سازمان میراث فرهنگی مشخص نشده است.
انتهای پیام/
Related Assets:
- میبد به عنوان شهر جهانی زیلو معرفی شد
- هنر باستانی مردمان کویر که به دست رهبر انقلاب احیا شد
- 300 دار زیلو در میبد زمینه اشتغال 500 نفر را فراهم کرده است
- تصاویر/ بازدید کارشناسان یونسکو از کارگاههای زیلوبافی میبد
- پایان ارزیابی کارشناسان یونسکو از زیلوی میبد+ تصاویر
- زیلوی میبد موفق به کسب امتیاز A از شورای جهانی صنایع دستی شد
- برگزاری یازدهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و دومین نمایشگاه تخصصی زیلو، حصیر و زیراندازهای سنتی در استان یزد