Skip to Content

با هدف ایجاد اشتغال پایدار و افزایش سطح معیشت روستاییان؛

طرح «آفتاب امید» در روستاهای بخش مرکزی میبد اجرا می شود


بخشدار مرکزی میبد از اجرای طرح «آفتاب امید» در روستاهای بخش مرکزی با هدف ایجاد اشتغال پایدار و افزایش سطح معیشت روستاییان خبر داد.

به گزارش میبد خبر، محمد شیبانی بخشدار مرکزی میبد در زمینه طرح آفتاب امید در راستای قانون حمایت از توسعه و اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری بیان داشت: در جهت ایجاد اشتغال پایدار و همخوان با طبیعت روستا و افزایش سطح معیشت روستاییان و در چارچوب آیین نامه و قانون «حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری» ،بخشداری مرکزی میبد نیز با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و با توجه به آمایش سرزمین و زیست بوم محل و همچنین با در نظر گرفتن تهدیدات و فرصت ها ی منطقه،اقدام به تهیه طرحی با نام « آفتاب امید » به عنوان یك پروژه اقتصاد مقاومتی کرده است.

وی افزود: بخش مرکزی این شهرستان هم با جمعیتی در حدود 6 هزار نفر و از 7 روستا تشکیل شده است. دسترسی مناسب همه ی روستاها به شاهراه اصلی ، وجود ابنیه تاریخی متعدد، وضعیت مناسب زیرساختها و وجود شهرک صنعتی جهان آباد در مجاورت روستاها ،از خصوصیات برجسته ی بخش مرکزی میبد به حساب می آید. از دیگر سو روستاهای بخش مرکزی دچار معضلاتی نظیر بی آبی شدید، آلودگی هوا و مشكلات زیست محیطی نیز می باشند.

شیبانی درباره نقاط ضعف طرح های پیشین ابراز داشت: عدم نظارت کافی بر تسهیلات پرداختی و هزینه شدن آن در جاهایی به غیر از هدف مد نظر، عدم تسلط و دانش کافی دریافت کنندگان تسهیلات نسبت به شغل، رها بودن و عدم پشتیبانی کافی از دریافت کنندگان تسهیلات چه از نظر دریافت مشاوره های حرفه ای و چه از نظر تامین مواد اولیه و بازار مناسب، آسیب دیدن از تلاطم ها و تکانه های بازار از ضعف های عمده طرح های پیشین بود.

بخشدار مرکزی میبد در باره طرح آفتاب امید توضیح داد: در این طرح ،در فاز اول برای دویست خانوار و به ازای هر کدام یک سبد اشتغال شامل سه طرح ویژه (پرورش بز سانن، بافت زیلو و تولید برق از انرژی خورشیدی) در نظر گرفته شده است. برای حداقل تاثیر پذیری معیشت خانواده ها از تکانه ها و بی ثباتی بازار، برای اولین بار در سطح کشور و شاید جهان، در این طرح از یک سبد اشتغال خانگی به جای یک شغل استفاده شده که علیرغم تنوع ، تزاحمی بین آنها وجود ندارد و یک نفر نیز می تواند به راحتی هر سه را به انجام برساند. همچنین پرداخت تسهیلات به متقاضی در این طرح منوط به گذراندن دوره های آموزشی مربوط به شغل و اخذ تاییدیه از دستگاه متولی می باشد. در طرح « آفتاب امید » شرکت هایی به عنوان شرکت پشتیبان در نظر گرفته خواهد شد که این شرکت ها وظیفه ی ارائه ی خدمات پشتیبانی و خرید یا بازاریابی محصول نهایی را بر عهده خواهند داشت.

وی در مورد هدف اجرای این طرح بیان داشت: هدف از اجرای این طرح ایجاد سبد اشتغال بجای سبد کالاست. نقاط قوت این طرح پیشنهادی نرخ اشتغال مناسب، انطباق با برنامه های بالا دستی (برنامه ششم توسعه و سیاستهای اقتصادمقاومتی) و قوانین مرتبط، وجود ابزار کافی و مناسب برای نظارت بر اجرای طرح و جلوگیری از هزینه کرد تسهیلات در محل های خارج از اهداف تعین شده می باشد. 

شیبانی سهم اعتبار تخصیصی به استان یزد را در این طرح 230 میلیارد تومان خواند و گفت: نرخ سود تسهیلات در روستاها و مناطق مرکزی کشور ازجمله استان یزد 6 درصد می باشد که اولویتهای تعیین شده در این طرح 45 درصد تسهیلات دربخش کشاورزی، 10درصد منابع ومعادن کوچک، 15درصد فعالیتهای خدماتی وفن آوری اطلاعات، 10درصد دربخش کشاورزی، 10درصد صنایع دستی وصنعت فرش دستبافت، 10درصد سرمایه درگردش واحدهای مستقر در نواحی صنعتی و روستایی زیر ده هزار جمعیت می باشد. این تسهیلات توسط بانکهای عامل پست بانک، بانک توسعه تعاون، صندوق کارآفرینان امید و بانک کشاورزی به متقاضیان پرداخت خواهد شد.

بخشدار مرکزی میبد در مورد اولویتهای تعیین شده در این طرح اظهار داشت: تولید خانگی و کارگاهی انواع صنایع دستی بطور ویژه (زیلو وکاربافی)، راه اندازی شرکتهای پشتیبانی و بازرایابی درحوزه صنایع دستی، توسعه تولید برق با استفاده از انرژی تجدید پذیر درابعاد خانگی، هرگونه کسب و کار درحوزه خدمات ازقبیل خدمات گردشگری،مهندسی،آموزشی و موارد مشابه، نگهداری خانگی دام سبک و واحدهای دامپروری دامهای سبک اصلاح نژاد شده، احداث وتوسعه واحدهای پرورش اسب و احداث واحدهای پذیرایی، اقامتی، گردشگری وبومگردی از اولویتهای تعیین شده برای این طرح می باشد.

وی در پایان گفت: امیدواریم با اجرای این طرح گام مهمی در جهت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، اشتغالزایی و توانمندی روستاییان برداشته شود و این امر سبب توزیع عادلانه ثروت و محرومیت زدایی از مناطق روستایی و محروم منطقه شود.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.