سهم ميبد از تسهیلات اشتغال روستایی 5 ميليارد و 900 ميليون تومان است
به گزارش میبد خبر، چهارمين جلسه کارگروه اشتغال شهرستان به منظور تبيين تسهيلات اشتغالزاي دولت در بخشهاي مختلف در محل فرمانداري ميبد و با حضور دستگاههای مختلف شهرستان برگزار شد.
در ابتدای جلسه حسین فلاح فرماندار محترم ميبد با بيان اينكه دولت فرصتي فراهم كرده است كه كار مؤثري در سطح كشور انجام شود ابراز داشت: در گذشته بعضاً تسهيلات پرداختي در مسير خوبي هدايت نميشد. هدف دولت از پرداخت تسهيلات فراگير و روستايي ايجاد شغل است و دستگاه هاي اجرايي بايد با نظارت عاليه خود تلاش كنند كه وام هايي كه به متقاضيان پرداخت ميشود در راستاي طرحي كه به كارگروه اشتغال ارائه دادهاند هزينه شود.
وی افزود: در بحثهاي بودجهريزي و كمكهاي بلاعوض كه در قالب اعتبارات و تسهيلات كه دولت پرداخت ميكند در صورتي كه شهرستاني تعلل كند ديگران اين تسهيلات را جذب ميكنند.
فرماندار ميبد با تأكيد بر اينكه مردم در سختي هستند تأكيد كرد: در بحثهاي اقتصادي حق با مردم است. دولت هم در زمينه مشكلات اقتصادي توجيه خود را دارد ليكن با تمام تفاسير دولت يك فرصتي را فراهم كرده است كه به مردم و چرخه اشتغال كشور كمك كند تا مردم از شرايط حاد رهايي پيدا كنند. از اداراتي كه در زمينه تسهيلات اشتغال فراگير و اشتغال پايدار روستايي و عشايري تلاش كردهاند تشكر ميكنم.
وی در ادامه جلسه تأكيد كرد: براي بنده قابل قبول نيست كه سهيمه اي كه به شهرستان اختصاص داده شده است را جذب كنيم، دستگاههاي اجرايي بايد 20 تا 30 درصد بيش از سهميه اختصاص داده شده براي شهرستان جذب كنند. در زمينه ميراث فرهنگی و صنایع دستی بايد حداقل 50 درصد اين وام در اين حوزه هزينه شود.
رئيس كارگروه اشتغال شهرستان ميبد دستگاههاي اجرايي را موظف كرد ظرف يك هفته طرحهاي ارائه شده از طرف متقاضيان را تكميل، نواقص آن را رفع كرده و متقاضيان را راهنمايي كنند تا طرح بدون مشكل در كارگروه شهرستان بررسي شود.
وي همچنين از بانكهاي عامل نيز خواست در اين زمينه خيلي وسواس به خرج نداده و خيلي سختگيري نكنند تا متقاضيان بتوانند با جذب تسهيلات به رونق كسب و كار شهرستان بيفزايند.
فرماندار ميبد در پايان صحبتهاي خود از مديران ادارات خواست در جلسات اشتغال حضور فعال داشته تا در جريان حساسيت موضوع قرار بگيرند و در اين زمينه فعالتر عمل كنند.
در ادامه جلسه سيداحمد علائي رئيس اداه تعاون، كار و رفاه اجتماعي شهرستان ميبد و دبير كارگروه اشتغال شهرستان ميبد با تشكر از دستگاههاي اجرايي كه مشاركت و حضور فعال در جلسات كارگروه داشتهاند و نسبت به تكميل درخواست متقاضيان و ارسال آنها به دبيرخانه اشتغال شهرستان اقدام نمودهاند، مصوبات جلسه قبل را قرائت كرد.
وي با بيان اينكه تاكنون سه كارگروه اشتغال در شهرستان تشكيل شدهاست افزود: در جلسات گذشته آئيننامهها و دستورالعملهاي تسهيلات اشتغال فراگير و اشتغال پايدار روستايي - عشايري را تبيين کرده همچنين آييننامهها و فرآيند و فرمها و مدارك درخواست تسهيلات مذكور به دستگاههاي اجرايي استان ابلاغ شده است. وي از دستگاه هاي اجرايي شهرستان خواست كه طرحهاي متقاضيان تسهيلات بر طبق دستورالعمل تكميل و آماده گردد و در اولين فرصت درخواستهاي تكميلشده و مورد تأييد دستگاهها در چهارچوب قوانين و دستور العملها جهت بررسي و تصميمگيري در كارگروه اشتغال شهرستان مطرح تا در صورت تصويب و به استان ارسال شود.
رئيس اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي شهرستان ميبد گفت: در جلسه گذشته مصوب شد به محض ارسال طرحها به دبيرخانه اشتغال شهرستان، دبيرخانه كدملي و كدشناسه كارگاه يا متقاضي را به بانكهاي عامل اعلام نمايد و بانكها نيز با بررسي سوابق متقاضيان نسبت به مواردي كه مانع از اختصاص وام به متقاضي ميشوند، در كارگروه شهرستان نظر خود را اعلام کنند.
علايي همچنين در اين جلسه با بيان اينكه برخي از دستگاههاي اجرايي شهرستان با ادارات كل خود در اين زمينه ارتباط موثري ندارند افزود: در جريان قرار ندادن ادارات كل باعث شده مديران كل در جلسه كارگروه اشتغال استان هيچ گونه اطلاعي از طرحهاي ارائه شده توسط دستگاه اجرايي شهرستان نداشته باشند و لذا نميتوانند از طرحهاي ارائه شده شهرستان در استان دفاع كنند.
دبير كارگروه اشتغال شهرستان درباره تسهيلات اشتغالزاي روستايي نيز گفت: سهم ميبد از تسهيلات روستايي 5 ميليارد و 900 ميليون تومان است با اين تفسير كه هر شهرستاني كه نتوانست سهميه خود را جذب نمايد سهم آن شهرستان به شهرستاني كه بتواند اين تسهيلات را جذب كند اختصاص پيدا ميكند. تسهيلات روستايي براي شهرهاي زير 10 هزار نفر و نواحي صنعتي تنها در قالب تسهيلات سرمايه در گردش با نرخ 10 درصد و براي روستاهاي شهرستان در قالب طرحهاي ايجادي، تكميلي و توسعهاي با نرخ 6 درصد ميباشد.
وي اضافه نمود: متقاضيان وامهاي خويشفرمايي (مشاغل خانگي و خوداشتغالي) در روستا ميتوانند تا سقف 10 تا 20 ميليون تومان تسهيلات دريافت نمايند. كارفرماياني كه 2 تا 50 نفر اشتغال ايجاد كنند از تسهيلات 20 ميليون تا 2 ميليارد و پانصد ميليون تومان بهره ميبرند. و كارفرماياني كه بيش از 50 نفر اشتغال ايجاد نمايند از 2 ميليارد و 500 ميليون تومان تا 15 ميليارد تومان ميتوانند از تسهيلات استفاده کنند.
سيداحمدعلايي با تاكيد براينكه پرونده هاي ارسالي به دبيرخانه اشتغال شهرستان متاسفانه فاقد طرح توجيهي است از دستگاه هاي اجرايي خواست تمامي پرونده داراي طرح توجيهي باشند و همچنين قسمت هاي مختلف فرم ها با دقت و وسواس كارشناسان دستگاه هاي اجرايي توسط متقاضيان تكميل شده و سپس به دبيرخانه اشتغال شهرستان ارسال کنند.
وي همچنين اظهار داشت: تمامي درخواست ها بايد در سامانه كارا به ثبت رسيده و كد دريافتي به دبيرخانه ارسال گردد. با تكميل شدن سامانه كارا درخواست هاي كاغذي از بين خواهند رفت.
دبير كارگروه اشتغال شهرستان ميبد در پایان با تاكيد فراوان بر اين نكته كه به ازاي هر 50 ميليون تومان تسهيلاتي كه متقاضيان دريافت مي كنند حتما بايد يك نفر اشتغال ايجاد نمايند و فردي كه به كار گمارده مي شود نيز بايد بيمه شود. در غير اين صورت تسهيلات روستايي از 6 درصد به 18 درصد افزايش خواهد داشت و تبعات ديگري از جمله حذف يارانه تسهيلات و غیره نيز براي متقاضيان در بر خواهد داشت.
انتهای پیام/اد
مطالب مرتبط:
- هیچ جهادی بالاتر از گام نهادن در عرصه اشتغال و سرمایه گذاری نیست
- اختصاص تسهیلات به متقاضیان توسعه گردشگری روستایی در یزد
- 31 روستا و آبادی میبد به سیستم اینترنت پر سرعت مجهز شد
- پرداخت تسهیلات اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی در میبد+ جزئیات
- نرخ بیکاری شهرستان میبد کمتر از 7 درصد است
- بیش از 2 هزار 300 پرونده معلولیت در بهزیستی میبد به ثبت رسیده است/ اشتغال و مناسبسازی معابرمهمترین دغدغه معلولان
- طرح «آفتاب امید» در روستاهای بخش مرکزی میبد اجرا می شود
- «طرح اشتغال فراگیر» فرصت مناسبی برای ایجاد اشتغال خرد و کلان
- اعطای تسهیلات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی جان تازه ای به کارم بخشید/ دخل و خرج گاوداری با هم نمی خواند