Skip to Content

کشاورز و دامدار میبدی؛

اعطای تسهیلات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی جان تازه ای به کارم بخشید/ دخل و خرج گاوداری با هم نمی خواند


کشاورز و دامدار میبدی بیان داشت: با دریافت وام از بسیج سازندگی میبد تا حد زیادی از مشکلاتم کاسته شد و به کارم رونق تازه ای بخشید.

کمال رضوانی کشاورز و دامدار میبدی اهل بفروئیه میبد در گفتگو با خبرنگار میبد خبر در مورد وضعیت کار خود بیان داشت: در ابتدا به شغل برق کشی و شیشه بری مشغول بودم ولی به دلیل داشتن فرزندان زیاد به کار کشاورزی و دامداری کشیده شدم. حدود 43 سال است که به کار کشاورزی و دامداری مشغول می باشم که در ابتدا کار خود را با پرورش گوسفند آغاز کرده سپس به پرورش گاو روی آوردم.

وی در زمینه فعالیت کشاورزی خود بیان داشت: در حدود 2 هکتار زمین کشاورزی دارم که در آن محصولاتی چون پسته، انار، زیتون، یونجه، گندم و جو کشت می کنم. چندین بار اقدام به کشت پسته کردم که هر بار بخاطر مخاطرات طبیعی مثل سیل یا سرمازدگی محصول از بین می رفت ولی اکنون حدود 20 سال است که کشت پسته را دوباره از سر گرفته ام و خدا را شکر تولید این محصول رونق داشته است.

رضوانی در ارتباط با مهمترین مشکلات در زمینه کار کشاورزی اذعان داشت: خشکسالی و کم آبی در سالیان اخیر باعث شده که آفات زیاد شده و تولید محصولات کاهش داشته باشد.

دامدار میبدی درمورد گاوداری خود توضیح داد: گاوداری بنده در فضایی به مساحت 2000 متر مربع می باشد تا چند وقت پیش 26 راس گاو شیری و گوشتی داشتم ولی به علل گوناگون از جمله عدم نقدینگی، وجود قرض و بدهی، گرانی علوفه و نرخ پایین خرید شیر تولیدی مجبور شدم 10 راس از گاو های خود را بفروش برسانم. برخی از فرزندان و چند کارگر بنده را در کار کشاورزی و دامداری کمک می کنند.

وی در مورد پرورش گاو های گوشتی بیان داشت: گاوهای گوشتی تا یکسال در حال رشد هستند که پس از آن پروار می شوند. در این زمینه رشد گاو بستگی به چرای مناسب، آذوقه و رسیدگی دامدار دارد اگر دامدار درارای وضع مناسبی از نظر مالی باشد می تواند بخوبی دام را تیمار کند ولی برعکس اگر وضع خوبی نداشته باشد نمی تواند رسیدگی درستی به دام داشته باشد که این خود باعث دو زیان عمده برای دامدار می شود یکی سن پروار شدن دام می گذرد و دیگری دام با توجه به این که علوفه می خورد ولی رشد مطلوب و مناسبی را ندارد. 

رضوانی درباره تولید شیر خود اظهار داشت: در حال حاضر 6 گاو شیری دارم که روزانه 140 کیلو گرم شیر تولید می کنند. مهمترین مشکل گاو داری ها این است که شیر تولیدی آنها ارزان به فروش می رسد در حالیکه قیمت تهیه آذوقه و علوفه برای دام ها بیش از قیمت فروش شیر می باشد. ابتدا شیر را از ما کیلویی هزار و 50 تومان خریداری می کردند و الان مدتی است که این مبلغ به هزار و 200 تومان رسیده در حالیکه نرخ تهیه علوفه برای هر کیلو هزار و 250 تومان می باشد که با توجه به قیمت‌های موجود هزینه تولید یک کیلو شیر بسیار بالاتر از قیمت خرید شیر است. به این معنی که در بسیاری از مواقع هزینه و درآمد واحدها هم خوانی ندارد و گاودار ضرر می‌دهد.

کشاورز میبدی در مورد دریافت تسهیلات و وام از بسیج سازندگی گفت: به خاطر داشتن بدهی و ضرر و زیان قصد فروش دام ها را داشتم که از طریق آشنایان متوجه شدم که بسیج سازندگی جهت توسعه اقتصاد مقاومتی و رونق تولید وام و تسهیلات می دهد لذا درخواست وام کردم که پس از بازدید مسئولین امر پس از یک هفته این وام به من داده شد. از این وام راضی هستم چون تا حد زیادی مشکلاتم را حل کرد و به کارم رونق بخشید.

وی در مورد مهمترین مشکلات خود بیان کرد: با توجه به مخاطرات طبیعی و بالا بودن هزینه ها مجبور شدم چندین نوبت وام بگیرم که متاسفانه سود وام ها بالا می باشد هرچه درآمد داریم باید برای اصل و سود وام پرداخت کنیم و چیزی عاید خودمان نمی شود. در گذشته 60 راس گاو داشتم که با توجه به اینکه با توجه به درآمد کم این کار دیگر فرزندام رغبتی برای ادامه کار نداشتند و برای کار به کارخانه رفتند و من مجبور شدم برای ادامه کار کارگر بگیرم بالا رفتن هزینه ها و در برخی مواقع تلف شدن ناگهانی دام ها باعث می شد تمام سود کار ازبین برود و به همین خاطر مجبور به فروش و کاهش دام ها شدم. دادمدار و کشاورز در کشور ما چیزی به جز زحمت ندارد در حالیکه سود اصلی را واسطه ها می برند. دولت نیز بیشتر به دامداران عمده توجه و رسیدگی داشته و کمتر به مشکلات دامداری های خرد و سنتی رسیدگی می کند. به خاطر انجام کارهای سنگین پاهایم نیز آسیب دیده و مجبور به مصرف داروهای مختلف می باشم. اگر اوضاع به همین منوال باشد مجبورم دام ها و زمینهای کشاورزی خود را بفروشم تا بتوانم بدهی خود را که نزیدک به 160 میلیون تومان می باشد پرداخت کنم.

وی در ادامه افزود: دولت در گذشته وام های ارزان با سودهای پایین جهت حمایت از کشاورزان و دامداران به خاطر مشکلات آنها پرداخت می کرد که باعث می شد کار ادامه یابد ولی در حاضر حال کمک خاصی به این قشر نمی شود و آنها با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند. اگر این حمایتها ادامه یابد می توانیم کار دامداری و کشاورزی را توسعه داده و زمینه اشتغال افراد بیشتری را فراهم کنیم.

رضوانی در پایان ابراز امیدواری کرد: امیدوارم دولت و دستگاه‌های مربوطه بیشتر در این زمینه دامدارن و کشاورزان را حمایت کنند تا این قشر با امید بیشتر به تولید که نیاز اصلی کشور است ادامه دهند. 

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (2 آرا)
The average rating is 5.0 stars out of 5.