Skip to Content

گزارشی از وضعیت گرانی اقلام اساسی؛

اقلام و اجناس مورد نیاز مردم چه میزان گران شده است؟


گرانی شدید اقلام و اجناس مختلف که بخش قابل توجهی از آن‌ها نیاز روزمره مردم محسوب می‌شود از واقعیت‌های این روزهای کشور است.

به گزارش میبد خبر، گرانی شدید اقلام و اجناس مختلف که بخش قابل توجهی از آن‌ها نیاز روزمره مردم محسوب می‌شود از واقعیت‌های این روزهای کشور است. گرانی‌هایی که موجب شده تا بخشی از مردم در تنگنا قرار بگیرند و برای گذران زندگی به شدت تحت فشار باشند. در همین ارتباط میزان گرانی برخی از اقلام در یزد و چرایی این مسئله را مورد بررسی قرار داده است.

 گرانی 20 تا 70 درصدی مواد غذایی در یزد

دبیر اجرایی اتحادیه صنف عمده‌فروشان مواد غذایی یزد در پاسخ به این سئوال که افزایش قیمت مواد غذایی اساسی نسبت به سال گذشته چه میزان بوده است گفت: افزایش قیمت از حداقل 20 درصد تا 70 درصد بوده است.

فرهاد نیکونهاد افزود: این افزایش قیمت نسبت به 5 - 6 ماه گذشته اتفاق افتاده، این در حالی است که سال گذشته قیمت‌ها تقریبا ثابت بوده است.

وی اضافه کرد: قیمت‌ها از ماه‌های پایانی سال گذشته شروع به بالا رفتن کرد به طوری که تا الان برخی از کالاهای اساسی 20 تا 70 درصد هم افزایش قیمت داشته‌اند.

نیکونهاد در تشریح دلایل مشکلات کنونی در زمینه گرانی مواد غذایی گفت: بخش قابل توجهی از این مسئله به تولید و اینکه برخی از تولیدکنندگان انگیزه‌ای برای تولید ندارند مربوط می‌شود. اما بخشی هم به منفعت‌طلبی عده‌ای مربوط می‌شود که صبر می‌کنند تا کالاها گران شود بعد آن را ارائه می‌دهند.

گرانی وجه مشترک میوه‌های موجود در بازار

رئیس اتحادیه میوه و تره بار استان یزد نیز در رابطه با گرانی ادامه‌دار میوه، گفت: تولید میوه به خصوص میوه‌های سردرختی و بهارانه در سال جاری به علت سرمازدگی و خشکسالی کاهش داشته و به همین علت این نوع میوه‌ها از ابتدای ورود به بازار گران بود.

محمدحسین مشرف با بیان اینکه علت اصلی گرانی میوه کمبود عرضه و تقاضای زیاد است، افزود: در حال حاضر همه نوع میوه با قیمت‌ها و کیفیت‌های مختلف در بازار موجود است اما وجه مشترک همه میوه‌ها گرانی است.

وی با بیان اینکه میوه‌های سردرختی نسبت به سال گذشته 40 درصد افزایش قیمت داشته است، ادامه داد: شاید ما در سال‌های گذشته گرانی را در چند نوع میوه داشتیم اما در وضعیت فعلی گرانی میوه همه‌ جانبه و در همه نوع است که این موضوع باعث شده تا اقشار متوسط و ضعیف تحت فشار قرار گیرند.

مشرف با اشاره به صادرات برخی میوه ها به خارج از کشور، گفت: وقتی ارزش پول ملی کم می‌شود، تولیدکنندکان و به دنبال آن دلالان به سمت صادرات می‌روند که باعث کمبود عرضه در بازار و گرانی می‌شود.

افزایش قیمت 40 تا 80 درصدی آجیل، خشکبار و خواربار در یزد

رئیس اتحادیه خواربارفروش یزد در رابطه با وضعیت قیمت‌های آجیل و خشکبار و خواربار در یزد به خبرنگار یزدرسا گفت: بسیاری از آجیل و خشکبار ما واردات است و به دلار محاسبه می‌شود. لذا اگر دلار ثابت بماند در این اجناس هم شاهد افزایش قیمت نخواهیم بود. اما وقتی دلار نوسان داشته باشد قیمت این اجناس هم نوسان دارد.

سید حسین عقیلی در پاسخ به اینکه میانگین افزایش قیمت آجیل و خشکبار و خواربار نسبت به سال گذشته چقدر است، افزود: از سال گذشته تا کنون آجیل و خشکبار و خواربار حدود 40 تا 80 درصد افزایش قیمت داشته است.

وی اظهار داشت: دلیل این افزایش قیمت هم فقط به خاطر افزایش قیمت دلار است چون تمام جنس‌های عطاری و خواربار وارداتی است.

عقیلی گفت: به عنوان مثال قیمت بادام هندی از 40 هزاتومان به 125 هزار تومان رسیده. تخمه آفتابگردان از 6 تومان به 18 تومان رسیده و پسته از 60 تومان به 125 تومان رسیده است.

افزایش 40 درصدی قیمت لوازم‌التحریر نسبت به سال قبل

رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان یزد در مورد میزان افزایش قیمت لوازم‌التحریر گفت: به دلیل متنوع بودن اقلام و تفاوت قیمت شرکت ها نمی توان میزان افزایش قیمت ها را به طور دقیق مشخص کرد اما به صورت تقریبی قیمت ها نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد رشد داشته است.

محمدحسین مرتضوی افزود: لوازم التحریر ایرانی در بازار وجود دارد ولی امکان خرید آن دشوار است. چراکه قیمت‌ها افزایش پیدا کرده و امکان خرید قسطی نیز دیگر وجود ندارد و پرداخت‌ها باید به صورت نقدی انجام شود، در صورتی که اجناس خارجی را می‌توان در اقساط دو و یا سه ماهه خریداری کرد. اکثر همکاران ما توانایی تأمین محصولات خود به صورت نقدی را ندارند و طبیعی است که به محصولات خارجی رو بیاورند.

افزایش 40 درصدی قیمت لاستیک‌های داخلی

رئیس اتحادیه صنف لاستیک‌فروشان یزد گفت: قیمت لاستیک از سال 93 افزایش نیافته بود. امسال نیز کارخانجات با مجوز دولت قیمت لاستیک را 9.8 افزایش دادند اما در مجموع افزایش قیمتی که مصرف کننده با آن مواجه شد حول و حوش ۴۰ الی ۴۵ درصد بود.

ناصر صادقیان افزود: در این زمینه باید دانست که فروش لاستیک توسط کارخانجات داخلی قبلاً به منظور به دست گرفتن بازار مشمول 20 درصد تخفیف می‌شد که رفته‌رفته این تخفیفات و همچنین هدایایی که به همراه سفارشات به نمایندگی‌ها اهدا می شد حذف شد.

وی ادامه داد: ضمناً کارخانجات تا پیش از این هزینه حمل و نقل سفارشات را بر عهده داشتند که اخیراً از پرداخت این مورد نیز خودداری می‌کنند لذا اکنون با این میزان از افزایش قیمت مواجه هستیم.

مسئول اتحادیه صنف لاستیک‌فروشان یزد همچنین تأکید کرد: قیمت لاستیک خارجی در بازار نیز تا ۶۰ درصد افزایش یافته است.

افزایش50 تا 70 درصدی قیمت خودروهای داخلی

رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه‌ها و نمایندگی‌های اتومبیل یزد در رابطه با اینکه قمیت خودرو نسبت به سال گذشته چه میزان افزایش داشته، گفت: ماشین‌های خارجی تقریبا تا 50 درصد افزایش قیمت داشته‌اند این در حالی است که ماشین‌هایی هم هستند که تا 100 درصد هم گران شده‌اند. در رابطه با ماشین‌های ایرانی هم باید بگویم حدود 50 تا 70 درصد افزایش قیمت داشته‌است.

سید حسن ضیائی در پاسخ به اینکه چرا چنین مشکلی وجود دارد، افزود: در رابطه با ماشین‌های داخلی ماشین آماده است اما مسئله این است که برخی از قطعاتش نیست و همین موجب شده تا ماشین به طور کامل آماده نشود و به دست مشتری نرسد.

وی اظهار داشت: ماشین‌های ایرانی اگر قدری حتی قیمتش‌ بالاتر برود اما به دست مردم برسد حباب شکسته می‌شود و قیمت دلال‌بازی از بین می‌رود.

ضیائی خاطرنشان کرد: البته این روزها حتی اتوموبیل از کالای مصرفی بیرون آمده، به‌طوری که برخی کارشان این شده که برای خرید خودرو ثبت‌نام می‌کنند و بعد می‌فروشند. تا جایی‌که می‌توان گفت 50 درصد کسانی که ثبت نام می‌کنند برای فروش این کار را می‌کنند.

انتهای پیام/

یزد رسا




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.