ID : 22328644
ظرفیت جهش اقتصادي در صورت رسيدگي؛

گليم بافي، هنر برجسته بانوان مناطق محروم خاتم


مسئول اردوهاي جهادي بسيج خواهران شهرستان خاتم گفت: ظرفيت مناطق محروم خاتم در صنايع دستي محلي به گونه اي است كه در صورت توجه مي تواند به منطقه اي برجسته در عرصه توليد گليم و كيف چرمي تبديل شود.

به گزارش یزد رسا به نقل از بسیج سازندگی استان یزد؛ مسئول اردوهای جهادی بسیج خواهران شهرستان خاتم در خصوص اعزام های جهادی این شهرستان گفت: اردوهای جهادی بسیج خواهران خاتم  در قالب اردوهای 10 روزه بوده و بالغ بر 230 نفر به مناطق محرومی چون روستای هاشم آباد خاتم اعزام شدند.

اقدامات آموزشی و فرهنگی

زهرا جوزمی اظهار داشت: این اعزام ها برنامه های مختلف آموزشی و فرهنگی را در عرصه هایی همچون، برگزاری کلاس‌های آموزش گلیم بافی، کیف دوزی با چرم، آموزش رایانه، زبان انگلیسی،نقاشی، جلسات آموزشی احکام ویژه کودکان و بزرگسالان به صورت مجزا و تخصصی و مشاوره ازدواج را در خود جای داده بود که هریک به نوبه خود از استقبال و البته بازدهی بسیارخوبی برخوردار بودند.

حضور کارشناسان جهاد کشاورزی در بین کشاورزان مناطق محروم خاتم

وی در ادامه با اشاره به اهمیت کشاورزی در شهرستان خاتم افزود: در این اردوها ما با دعوات از مشاوران برجسته کشاورزی از سوی جهاد کشاورزی، کلاس های آموزشی و جلسات مشاوره رایگان را در عرصه های مختلف کشت و زرع در اختیار کشاورزان این منطقه قرار دادیم که این اقدام خود گامی سازنده در راستای ارتقاع سطح کیفی و کمی کشاورزی در این مناطق محسوب شد و کشاورزان از این فرصت در جهت بهبود وضعیت زراعی خود استفاده کردند.

قشر جوان و اهمیت توسعه امر به معروف و نهی از منکر

جوزمی فعالیت های فرهنگی و اعتقادی را یکی از مهم ترین برنامه های اردوهای جهادی دانست و تصریح کرد: قشر جوان حساس ترین قشر جامعه است و فارغ از میزان بهره مندی جامعه اش باید مورد رسیدگی قرار بگیرد.

وی افزود: یکی از برنام هایی که همواره سعی کرده ایم تا آن را با استفاده از مربیان برجسته اجرا کنیم کلاس های امر به معروف و نهی از منکر برای جوانان و نوجوانان بوده است که این برنامه در روستاهایی نظیر هاشم آباد خاتم نیز به صورت بسیار کامل و مناسبی از سوی جهادگران خاتم اجرا شد و تلاش شد تا حد امکان این قشر حساس را با انحرافات جامعه و راه های گریز از آن ها آشنا کرد.

بانوان خاتم؛ توانمند در تولید صنایع دستی

این بانوی جهادگر اهل خاتم در ادامه با اشاره به توانمندی بانوان روستای هاشم آباد در تولید صنایع دستی، گلیم بافی و کیف دوزی با چرم را از هنرهای برجسته در این منطقه برشمرد و تصریح کرد: بانوان خانه دار مناطقی چون هاشم آباد خاتم هنر گلیم بافی را با درکی عمیق و آمیخته با هنر و زیبایی خاصی به اجرا می گزارند.

گلیم بافی؛ نقطه جهش مناطق محروم خاتم از محرومیت

وی توسعه هنر گلیم بافی را یکی از راه های مناسب در جهت محرومیت زدایی در این مناطق برشمرد و تصریح کرد: هنر گلیم بافی علاوه بر آنکه به هزینه اولیه بسیار کمی نیاز دارد از بازدهی بالایی برخوردار است که این امر در صورت توجه به نقطه جهشی برای اقتصاد این مناطق تبدیل می شود؛ ظرفیت های پنهان این منطقه به گونه ای است که در صورت توجه و اعطای تسهیلات مدیریت شده می تواند به منطقه ای برجسته در عرصه تولید گلیم و کیف چرمی تبدیل شود.

مسئول اردوهای جهادی بسیج خواهران شهرستان خاتم، یافتن بازار فروش را یکی دیگر از معضلات تولید کنندگان گلیم و کیف چرمی دست دوز در این منطقه دانست و گفت: باید تدابیری از سوی مسئولان اندیشیده شود که تولیدکنندگان این منطقه بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند تا مجبور به مهاجرت نشده و در مناطق خود ساکن بمانند.

آینده ای روشن تر؛ ارمغان اردوهایی جهادی دانشجویی

زهرا جوزمی در ادامه حضور دانشجویان در ادروهای جهادی را بسیار سازنده و ارزشمند برشمرد و تصریح کرد: اینکه یک دانشجو فارغ از طبقه اجتماعی و بضاعت مالی خود تابستان خود را در مناطق محروم و در حال کمک به محرومان بگذراند امری بسیار ارزشمند است و لی مهم تر از این امر، خودسازی و تعالی روح است که دانشجوی جهادگر آن را به دست می آورد.

وی اظهار داشت: جدایی از جمع خانواده و حضور در جمع جهادگران روحیه خودباوری،عزت ، تلاش و کمک به همنوع  را جهادگران هدیه می دهد؛ این حضور علاوه بر آنکه بصیرت را دل دانشجویان بیدارتر و زنده تر می کند با شناساندن سختی ها و مشکلات، مسیر زندگی را برای آنان روشن خواهد کرد که موجب می شود راه زندگی خود را با گام هایی مستحکم برداشته و سرنوشت خود را با چشمانی باز و دلی روشن تر رقم بزنند.

انتهای پیام/ د

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.