ID : 35842364
چهار هیچ به نفع «ملایی پور»

چهار اشتباه راهبردی رئیس جدید محیط زیست استان یزد +سند


رئیس جدید محیط زیست یزد در دوران کوتاه مدیریت خود بر این سازمان چهار اشتباه فاحش را در کارنامه خود ثبت کرده است.

به گزارش یزدرسا، چندی پیش کودک هفت ساله در میبد در اثر حمله یک حیوان درنده جان خود را از دست داد. اکنون بیم حمله این حیوانات ولگردی که به تعداد بسیار زیاد در سطح شهر یزد وجود دارند به دغدغه ای برای خانواده های یزدی تبدیل شده است.
هر چند پیش از این حمله هم مردم و رسانه ها به کرات نسبت به جولان این حیوانات در یزد هشدار داده بودند. تا جایی که حتی مرکز بهداشت یزد نیز پیش از مرگ دختر 7 ساله در میبد به بیمارستان ها و مراکز درمانی (و نه عموم مردم) نسبت به وجود سگ های هار در استان هشدار داده بود.

هشدار مرکز بهداشت یزد نسبت به وجود سگ های هار یک روز قبل از مرگ دختر 7 ساله در میبد


البته این تنها موردی نبود که مردم یزد از محیط زیست گلایه داشتند. قبل از اینکه معضل سگ های ولگرد با حمله به کودکی در میبد داغ شود، مردم در برخی از روستاهای استان یزد نسبت به رهاسازی گرگ در این مناطق گلایه داشتند و گه گدار اخباری از حمله گرگ به رمه این مردم منتشر می شد، اما محیط زیست همچنان وجود این حیوانات را تکذیب می کرد.

حمله  گرگ ها در روستای سرو حدودا  جان 10 گوسفند را گرفت

تا اینجا بی تفاوتی نسبت به وجود سگ های ولگرد و تکذیب حضور گرگ در استان دو اشتباه محیط زیست یزد بود. اما اشتباه سوم محیط زیست یزد میدان دادن به شکارچیان مجوزدار در استان بود. در چند روز گذشته مراتع و مزارع اطراف روستای شواز شهرستان تفت، آماج شلیک های پی در پی شکارچیان مجوزدار به قلب حیات وحش بود. سازمان محیط زیست در ماه جاری، تنها با دریافت دویست هزار تومان مجوز شکار را صادر کرد و تنها ۴۸ ساعت کافی بود تا  کبک های باقی مانده از خشکسالی های سنوات اخیر با مجوز رسمی محیط زیست و توسط شکارچیان حرفه ای و غیرحرفه ای به ورطه نابودی برود.

واکنش محیط زیست یزد به اعتراضات مردمی چه بود؟
سازمان محیط زیست یزد اشتباه چهارم خود را با بی تفاوتی به افکار عمومی رقم زد. با وجود همه اعتراضات چه در فضای مجازی و چه از سوی رسانه ها محیط زیست اقدام درخوری برای آگاه سازی افکار عمومی انجام نداد. تنها اخیراً بیانیه ای منتشر کرده و توپ را در زمین شهرداری ها انداخته است. در این بیانیه آمده:
«بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداریها، جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی و حیوانی و جمع آوری حیوانات بلا صاحب و دفع حیوانات مریض، مزاحم و ولگرد را وظایف شهرداری دانسته است.
روش های گذشته شهرداری ها و دهیاری ها برای کنترل جمعیت سگ های ولگرد چندان موفق نبوده و نتیجه آن،  عود جمعیت سگ های ولگرد و جفت شدن آن ها با حیات وحش (گرگ، شغال و...) و تولید های هیبریدهایی است که به جوامع انسانی نزدیک شده و آسیب های زیادی را وارد می نمایند.»
چند نکته در مورد اشتباهات محیط زیست یزد و اهمال سایر مسئولین در این خصوص:
اولاً؛ خوب بود که مرکز بهداشت یزد به جای اطلاع دادن به بیمارستان ها، مردم رامطلع می کرد. هر چه باشد از قدیم گفته اند علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد. اگر مردم از هاری حیوانات ولگرد آگاه باشند، آسیب ها کمتر شده و اصلاً نیازی برای مراجعه به مراکز درمانی ندارند.
ثانیاً؛ مسئولیت جمع آوری سگ های ولگرد بر عهده هر سازمان و نهاد و ارگانی که باشد، محیط زیست یا شهرداری، فرقی نمی کند. هر نهادی که مسئول بوده بد عمل کرده، شاهد آن هم فوت دردناک کودکی در میبد است. خوب است مسئولین به جای دعوای رسانه ای در جلسات مشترک تقسیم وظابف انجام داده و زودتر دست به کار شوند.
ثالثاً؛ باور کنید در حکومت جمهوری اسلامی ایران که طلبه ای به راحتی بر سر رهبر این انقلاب فریاد می زند، این همه مرزبندی بین مدیران و مردم درست نیست. چرا مدیران یزد از حضور در جمع مردم و رسانه ها گریزانند؟ چرا احساس می کنند نیازی نیست به مردم آگاهی بدهند؟ مخصوصاً زمانی که این اطلاع می تواند موجب نجات جان شهروند و یا حداقل تضمین امنیت روانی آنها باشد.
رابعاً؛ خوب است محیط زیست یزد توجیه خود در مورد رهاسازی گرگ در استان را منتشر کند، شاید اگر این کار اثرات مثبتی داشته باشد مردم علی الخصوص ساکنین روستاها نیز به یاری محیط زیست بشتابند.

انتهای پیام/س*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.