ID : 1055559
گفتگو یزدرسا با مداح یزدی که مورد توجه رهبر قرار گرفت؛

ولایت‌پذیری اولین درس در مکتب عاشورا است/مداحان جوانان به جایگاه خود توجه کنند و ببینند به کجا متصل هستند


سعید میرزایی نسب، مداح و ذاکر اهل‌بیت (ع) گفت: در مکتب عاشورا ولایت‌پذیری، حیا و عفاف و برادری را می‌توان آموخت.

به گزارش پایگاه خبری یزدرسا، محرم سال ۱۳۹۳ با اختلاف متفاوت‌ترین محرم برای یزدی‌ها بود، محرمی که عزاداری یزدی‌ها در سطح کشور به نوعی متفاوت‌تر شناخته شد.

این خبر برای مردم حسینیه ایران، خبری غرورآفرین و افتخاری بزرگ بود؛ زمانیکه یکی از هیئت‌های یزدی نظر مقام معظم رهبری را به خود جلب کرد و پس از پخش مراسم عزاداری دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی اعلام کرد که ایشان پس از مشاهده عزاداری هیئت باغ گندم یزد، فرمودند: برنامه شما را دیدم؛ خیلی خوب بود، هم از لحاظ سینه‌زنی، هم از لحاظ مداحی، هم از لحاظ دعاهایی که کردید، ان‌شاء‌الله موفق باشید.

هیئت باغ گندم یزد در سال ۱۳۹۳ با نظم زیبا، نوحه و اشعار مناسب خود توجه مقام معظم رهبری را به خود جلب کرد و افتخاری شد برای یزد؛ حسینیه ایران.

سعید میرزایی نسب، مداح هیئت باغ گندم که مداحی او مورد توجه مقام معظم رهبری در آن سال قرار گرفت، با الهام از نوای مداحانی چون کویتی‌پور و آهنگران به عنوان یک نوجوان ۱۳ ساله یزدی به نوحه‌خوانی در جبهه‌ها پرداخت تا در سن  ۱۸ سالگی به طور جد پای درس استادانی همچون حسین اصحاب، کاظم آسیا چی نشست و مشق ذاکری سید الشهدا کرد.

میرزایی نسب برای مداحی‌های خود معمولا از اشعار دکتر سید محمود الهام‌بخش (متخلص به الهام) استفاده می‌کند و همین موضوع زیبایی و گیرایی عزاداری هیئت باغ گندم یزد را دو چندان می‌کند.

به منظور بررسی ویژگی‌های یک مداح خوب و حسینی، یزدرسا به گفتگو با سعید میرزایی نسب پرداخت.

*به نظر شما مشخصه مهم یک مداح چیست؟

میرزایی: جدای از ظاهر یک مداح اولین اصل در مداحی تعهد و سپس انتخاب شعر مناسب است. اگر مداح به‌الحان و نغمه‌های عربی نیزمسلط  باشد می‌تواند تاثیرگذارتر باشد و به طور کلی مداح باید دارای سواد، سلیقه و سوز باشد.

*از نظر شما ویژگی‌های شعر خوب چیست؟ و شما اشعارتان را چگونه انتخاب می‌کنید؟

میرزایی: حداقل ویژگی یک شعر خوب حفظ کرامت وشأن اهل‌بیت(ع) است. شعر خوب باید الهام گرفته از آیات، روایات واحادیث پیامبر و امامان معصوم باشد. اشعار نوحه هرسال من از شاعر اهل بیت دکتر الهام بخش است و از کتب شعر بزرگانی چون سازگار، انسانی، قزوه، لطیفیان وشعرای یزدی مثل ریاضی، جیحون و... نیز استفاده می‌کنم.

*سبک‌های نوحه‌ها را چگونه انتخاب می‌کنید؟

میرزایی: در انتخاب سبک ابتدا از نغمه‌های قرآنی وعربی که بسیار حزن‌برانگیز است و در مرحله بعد از دستگاه‌های اصیل ایرانی مثل شور هم استفاده می کنم.

*شغل شما چیست؟

میرزایی: بنده دارای لیسانس مهندسی عمران هستم که ضمن عضویت در سازمان نظام مهندسی استان، معاونت پرورشی در یکی از مجتمع‌های آموزشی را نیز برعهده دارم.

*آسیب‌های امروز مداحی و هیئت‌های مذهبی به ویژه در یزد چیست؟

میرزایی: آفت امروز هیئت‌ها و مداحان تقلید کورکورانه است، یعنی متاسفانه بدون شناخت از ظرفیت و توانمندی‌های مداح  و بدون نظارت بر اشعار وسبک‌هایی که ارائه می‌کنند به شخص اجازه نوحه‌خوانی می‌دهند و نقش بزرگترها بعضاً نادیده گرفته می‌شود و خود مداحان نیز بدون آنکه تأمل بر اشعار و سبک‌های دیگران داشته باشند، هر سبک و شعری را تقلید می‌کنند بنابراین مادحین باید معلومات خود را بالا ببرند و با آگاهی و بصیرت به مدح  و ستایش آل‌الله بپردازند.

*مهمترین درسی که می‌توان از نهضت عاشورا گرفت چیست؟

میرزایی: اولین درس عاشورا، ولایت‌پذیری و تبعیت از رهبری است. همانطور که می‌بینیم در روز عاشورا تمام اصحاب حتی حضرت علی‌اکبر(ع) ،که پسر امام حسین(ع) است، از پدرش برای میدان رفتن اجازه می‌گیرد واین مطلب اهمیت نقش ولایت و ولایت‌پذیری را می‌رساند، درس بعدی نهضت عاشورا غیرت، حیا وعفاف است که خاندان امام حسین(ع) در اوج مصیبت حافظ این ارزش‌ها بودند، و در نهایت درس دیگری که می‌توان گرفت درس برادری و صله رحم است زیرا زمانی که شمر امان‌نامه آورد اباعبدالله خطاب به حضرت عباس(ع) فرمودند:«شما با هم فامیل هستید جوابش را بده حتی اگر شمر باشد!»

*به عنوان سوال پایانی توصیه‌های شما به مداحان جوان چیست؟

میرزایی: پیشنهاد من به مداحان جوان این است که فکر کنند و بدانند در چه جایگاهی هستند و به کجا متصلند!، بعضی اشیا به واسطه اتصال به این بزرگواران ارج و قرب پیدا می‌کنند، چگونه است که کسی که خود را مداح این خانواده می‌داند رعایت بعضی مسائل را نمی‌کند؟!، خواندن زیارت عاشورا و رعایت تقوای الهی را به همه ذاکرین جوان سفارش می‌کنم و امیدوارم جوانان عزیز هرآنچه که ارباب می‌پسندد بپسندند وهر آنچه را که نمی پسندد نیز نپسندند ودرپایان این بیت را به همه مداحان عزیز تقدیم می‌کنم «به غباری که ز کویت به رخم مانده قسم/ هرکه خاک تو نشد عزت و جاهش ندهند»

انتهای پیام/م




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 1.0 stars out of 5.