ID : 27412835
وقتی اراده حرف اول را می زند؛

موفقیت کارآفرین میبدی با راه اندازی کارگاه «اقتصاد مقاومتی» / در صورت حمایت مسئولان، «خانه کار روستا» ایجاد خواهم کرد


کارآفرین موفق میبدی که با راه اندازی کارگاه خیاطی در روستای بیده زمینه اشتغال 11نفر از بانوان این روستا را فراهم کرده است.

به گزارش یزدرسا به نقل از میبد خبر، کارآفرینی در مقیاس کوچک در قالب کسب و کار در منزل و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می شود و در ایران نیز می تواند مسیری میانبر برای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد. تحقق بخشی از ایده اقتصاد مقاومتی که بر استفاده از ظرفیت ها و داشته های درونی و داخلی حوزه اقتصاد توجه دارد و مورد تاکید مسئولان ارشد نظام از جمله مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری نیز می باشد، در گرو تقویت مشاغل خانگی است.

کمک به کاهش نرخ بیکاری، افزایش تولید، نیاز به سرمایه های اندک و زود بازده بودن از مزایای مشاغل و کسب و کارهای خانگی است و همه موارد با وضعیت فعلی اقتصاد کشور ما همخوانی دارد. در همین راستا با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل بر آن شدیم تا گفتگویی با یکی از کارآفرینان میبدی داشته باشیم تا از کم و کیف این موضوع آگاه شویم.

سید رسول طباطبایی فر از اهالی روستای بیده میبد که توانسته با اتکا به ظرفیت بانوان روستای خود برای آن ها اشتغال پایدار ایجاد کند در خصوص ایجاد کارگاه خیاطی بیان داشت: دو سال پیش خانم بنده در منزل به خیاطی مشغول بودند و تولیدات خود را به مشتریان خانگی عرضه می‌کردند. پس از مدتی و با افزایش تقاضا و درخواست همسرم برای تهیه چرخ‌خیاطی صنعتی، با توجه به کمبود فضا در منزل و برای توسعه کار تصمیم گرفتم که کارگاه کوچکی را در محله ایجاد کنم.

وی افزود: برای ایجاد کارگاه ساختمان مجاور حسینیه صاحب‌الزمان بیده را اجاره کرده و کلیه مجوزهای لازم را گرفتم و همسرم و دو خواهرش در آنجا مشغول بکار شدند. پس از راه‌اندازی کارگاه و استقبال برخی از زنان خیاط روستا برای مشغول به کار شدن در کارگاه و همچنین توسعه بیشتر کارگاه از صندوق کارآفرینی امید وام خرید تجهیزات گرفتم و 4 چرخ‌خیاطی دیگر خریداری و به کارگاه اضافه کردم و با این امر توانستم تعدادی از زنان روستا را در کارگاه مشغول به کارکنم.

این کارآفرین ادامه داد: در این تولیدی هم‌اکنون با هفت چرخ‌خیاطی و سه‌چرخ سر دوز صنعتی و خانگی، 9 خیاط به‌طور مستقیم در کارگاه مشغول بکار هستند و دو نفر نیز به‌طور خانگی برای کارگاه پوشاک تولید می‌کنند. عمده تولیدات این کارگاه تهیه شلوار زنانه مجلسی و خانگی و شلوار ورزشی زنانه و مردانه در سایزهای مختلف است.

طباطبایی فر عنوان کرد: پارچه‌های موردنیاز برای دوخت لباس را از تهران تهیه می‌کردم ولی متأسفانه در سفارش‌های عمده‌ای که داشتم برخی از طاقه‌های پارچه ارسالی کیفیت مطلوب مورد درخواست را نداشتند برای همین تصمیم گرفتم که پارچه‌ها را به‌طور مستقیم از خود کارخانه تهیه کنم که به حمدالله توسط یکی از بازاریان میبد این امر محقق شد. کلیه پارچه‌های تهیه‌شده از تولیدات داخلی است.

وی در مورد تولیدات کارگاه بیان داشت: البسه تولیدی این کارگاه بنا به سلیقه خریداران و طبق مد روز و با دوخت و کیفیت مطلوب و باقیمتی کمتر از قیمت بازار تولید و تولیدات کارگاه در میبد و کل کشور توزیع می‌شود. در این زمینه با توجه به فرهنگ و سلیقه مشتریان نوآوری‌هایی هم از سوی بانوان خیاط صورت گرفته که مورد استقبال خریداران قرارگرفته است و اکثر طرح‌ها مربوط به خود آن‌ها است.

این فعال اقتصادی در ادامه اضافه کرد: مدارس و شرکت‌های کوچک شهرستان استقبال خوبی برای تهیه البسه از تولیدی را دارند به‌طوری‌که سفارش‌هایی را از طرف مدارس برای تهیه لباس فرم دانش آموزان، چادرنماز و مانتو داشته‌ایم و برای شرکت‌ها کوچک نیز مانتوهای فرم برای کارکنان زن آن‌ها را تهیه می‌کنیم.

کارآفرین میبدی اشاره به برخی باورهای اشتباه در جامعه در مورد محصولات ایرانی داشت و گفت: متأسفانه مردم البسه‌ای که مارک‌های خارجی داشته یا تولید کشورهای دیگر باشد بیشتر و بهتر خریداری می‌کنند درصورتی‌که محصولات تولیدشده داخلی کیفیت و قیمت مناسب‌تری را نسبت به کالاهای مشابه خارجی دارند و زمینه اشتغال افراد بیشتری را فراهم می‌کنند. خودم به عینه شاهد بودم پس از ارائه محصولات کارگاه به یکی از فروشگاه‌ها، فروشنده پس از مشاهده کیفیت کار کلیه پوشاک تولیدی ما را بجای پوشاک خارجی در ویترین فروشگاه قرارداد.

وی در این زمینه توضیح داد: با مساعدت بسیج سازندگی سپاه توانستم برای کارگاه دستگاه چاپ و اتوپرس تهیه نمایم و بتوانم آرم محصولات بانام «باران» را روی پوشاک تولیدی درج کنم. در این کارگاه تعدادی از زنان روستا مشغول بکار هستند و از کار کردن در این محیط کاملاً رضایت دارند. ساعت کار آن‌ها طوری تنظیم‌شده که بتوانند علاوه بر اداره امورات منزل و زندگی شخصی در این کارگاه مشغول بکار بوده و کمک‌خرج زندگی خود باشند. ساعت کار خیاط‌ها در دو نوبت صبح و عصر از ساعت 8 الی 11 و عصر از ساعت 15 الی 18 است. به گفته خود خانم‌ها کار کردن در این کارگاه باعث نشاط و پویای بیشتر آن‌ها شده است.

طباطبایی فر در مورد مشکلات موجود کارگاه اظهار داشت: مشکل عمده کارگاه، نداشتن آب و گاز است که پیگیری‌های زیادی را در این زمینه صورت گرفته اما مسئولین امر حمایتی در این زمینه نداشتند و این مشکل همچنان باقی‌مانده است. مشکل عمده دیگر کمبود فضاست که این مورد را هم با دهیاری و مسئولین روستا در میان گذاشته‌ام که متأسفانه در این مورد هم جواب درستی دریافت نکرده‌ام. نداشتن بازاریاب یکی دیگر از مشکلات کارگاه‌های تولیدی در معرفی محصولات است. ان‌شاءالله مسئولین با اعتماد به این کارگاه‌های کوچک ولی زودبازده ما را حمایت و در جهت رفع مشکلات یاری نمایند و نگذارند این کارگاه که موجب اشتغال‌زایی و درآمد تعدادی از زنان روستا شده متوقف شود.

طباطبایی فر در پایان ضمن تشکر از بسیج سازندگی سپاه و صندوق کارآفرینی امید تصریح کرد: بنده فقط به این کارگاه اکتفا نکرده‌ام و تعداد دیگری از زنان روستا برای آموزش زیلوبافی با هزینه شخصی به خانه زیلو فرستادم تا پس از آموزش، کارگاه زیلوبافی بخصوص تهیه تابلو زیلو را با همکاری آن‌ها در روستا ایجاد نمایم. در این زمینه و حتی در مورد هنر قالیبافی سنتی طرح‌هایی را به دهیاری و مسئولین روستا برای اشتغال‌زایی بانوان روستا داده‌ام. در صورت حمایت مسئولان قصد دارم به امید خدا خانه کار روستا را با کارگاه‌های متفاوت درزمینهٔ های تولید زیلو، قالیبافی، کار بافی و تولید پوشاک به همراه فروشگاه مستقیم عرضه محصولات ایجاد کنم و موجبات اشتغال تعداد بیشتری از زنان این روستا شوم.

انتهای پیام/اد




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.