ID : 34947692
تاکید نخبگان یزدی بر لزوم تجدید نظر در تصویب FATF:

تبعات امنیتی FATF برای ایران/ کارگروه شفافیت مالی سیاسی است نه اقتصادی/ FATF ابزاری در دست دشمنان ایران


اساتید دانشگاه، مسئولان و نخبگان یزدی با تشیح ابعاد طرح بیگانگان برای تحمیل FATF به کشورمان بر لزوم هوشیاری مجلس در این خصوص تاکید کردند.

به گزارش یزدرسا، ابعاد خطرناک تصویب FATF واکنش های زیادی در بین نخبگان یزدی داشته است:

لزوم دقت مسئولین در عقد قراردادهای بین‌المللی

»آیت الله علیرضا اعرافی» رئیس حوزه های علمیه کشور توان دفاعی وصنعت موشکی وتوانایی‌های هسته‌ای را سرمایه ملت ایران خواند و افزود: مسئولان باید اعتماد مردم و مبارزه با فساد را مورد توجه قرار دهند چرا که ساده زیستی و پرهیز از تجمل گرایی از اساس مقاومت و ایستادگی و تبعیض اجتماعی است.

امام جمعه میبد با تاکید بر تجربه برجام و اسناد و قرارداد‌ها گفت: امیدواریم مسئولین در قرارد FATF و سایر قرارداد‌ها نهایت دقت را داشته باشند تا بیگانگان از منفذ قرارداد‌ها به سمت منافع بزرگ ملی وانقلابی ما نفوذ نکنند.

 

مفهوم قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم را فقط خودمان تعیین می‌کنیم

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: با دشمنی‌های امریکا، ایران و کره شمالی در لیست سیاه FATF  قرار دارند و این موضوع همکاری بانک‌های بین المللی و بانک‌های کشورهای مختلف را با ما دشوار می‌کند. بعد از برجام از این لیست خارج شدیم به این شرط که برخی از قوانین و مقررات کشور را اصلاح کنیم و یا بنا به توصیه‌هایی به برخی کنوانسیون‌ها الحاق شویم.

کمال دهقانی فیروزآبادی با اشاره به درخواست FATF در زمینه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی گفت: آنها خواستند در زمینه نظام مند بودن سیستم مالی کشور این اصلاحات صورت گیرد که البته ما قانون پولشویی را داشتیم و بدون توصیه FATF نیز بنا بود که این قانون را اصلاح کنیم و در نهایت لایحه اصلاح این قانون در دستور کار مجلس قرار گرفت و نهایتا تصویب شد که بعد از آن وارد شورای نگهبان می‌شود و در آنجا نیز مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت مخالفت به صحن مجلس بازمی‌گردد.

وی افزود: قانون مبارزه با پولشویی برای کشور مفید و ضروری بوده و از فساد در سیستم‌های اداری کشور و فساد در جامعه به گونه‌ای که افرادی به ناحق پول‌هایی را  به دست می‌آورند و آن را وارد سیستم بانکی کنند جلوگیری می‌کند که لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی در مجلس به تصویب رسید.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به درخواست دیگر FATF  در خصوص اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران خود از تروریسم رنج می برد و قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم را دارد و قطعا اگر افرادی در کشور دراین زمینه فعالیت داشته باشند به موجب این قانون با آنها برخورد می‌شود و قطعا مفهوم این قانون را فقط خودمان تعیین می‌کنیم و این قانون نیز با اعمال اصلاحاتی در مجلس به تصویب رسید.

 

کارگروه شفافیت مالی سیاسی است نه اقتصادی

ابراهیم طاهری عضو هیئت‌علمی دانشگاه یزد اظهار داشت: کارگروه شفافیت مالی موسوم به FATF ابزاری است که قدرت‌های طرفدار وضع موجود نظام بین‌الملل ایجاد کرده‌اند تا به واسطه آن کنشگران مخالف وضع موجود را مهار کنند.

وی اضافه کرد: هدفشان توسعه و گسترش نظم بین‌الملل لیبرال است و از این طریق سعی دارند همه کشورهای دیگر بخصوص کشورهایی را که مخالف وضع موجود نظام بین‌الملل هستند را کنترل کنند. مجموعه‌های اینچینی، ابزار دست قدرت هژمون در نظام بین‌الملل هستند و طبیعی است که در راستای اهداف این قدرت‌ها هم گام برمی‌دارند.

وی تأکید کرد: در واقع این گروه با پیوند زدن مسائل مالی به مسائلی همچون دموکراسی می‌خواهد در عرصه بین‌المللی این تلقی را نزد دیگر کنشگران جا بیندازد که جمهوری اسلامی ایران حتی از نظر مالی هم نمی‌تواند بخوبی عمل کند و یکی از مصادیق نبود دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران همین است که اقدامات مالی شان شفاف نیست.

طاهری با بیان اینکه کارکرد این کارگروه بیشتر سیاسی است تا اقتصادی، تأکید کرد: اگر هدف شفافیت باشد ما استقبال می‌کنیم ولی هدف وقتی سیاسی می‌شود تبدیل به جاسوسی مالی می‌شود به طوری که حتی ممکن است از داخل کشور اطلاعاتی رد و بدل شود و این اطلاعات بهانه‌ای برای اقدامات جدید علیه کشور شود.

 

تبعات امنیتی FATF برای ایران

احمد برزگر کارشناس مسایل سیاسی بیان داشت: دغدغه ما برای اینکه ایران عضو FATF این معاهده بین المللی نشود به خاطر این است که در حال حاضر 180 نهاد و شخصیت ایرانی در لیست تحریم های بین المللی هستند که اگر عضو شویم تبعات امنیتی برای ایران خواهد داشت، بطور مثال بودجه ای را که دولت به برخی از نهادهای کشور که در لیست تحریمها هستند اختصاص می دهد مثل سازمان صدا و سیما با عضویت در این معاهده بین المللی نقطه ای منفی در کارنامه جمهوری اسلامی خواهد بود و خسارت های امنیتی برای ایران در پی خواهد داشت.

برزگر در مورد اصرار برخی افراد به عضویت در این معاهدات ابراز داشت: یک بخش از این حرکات جاهلانه و بدون تخصص کارشناسانه می باشد که گوش به حرف تعدادی خواص جبهه باطل می سپارند. گروه دیگر تبعات منفی آن را دانسته ولی لجاجت می کنند یعنی احساس می کنند که مشکلات جامعه در سازش با غرب حل می شود و فکر می کنند با عضویت در این معاهدات از شدت فشارهای بین المللی کاسته می شود در صورتیکه این موضوع خیال خامی بیش نیست. از سوی دیگر عده قلیلی هستند که نفوذی بوده و وظیفه دارند این کارها را بکنند.

برزگر در ادامه افزود: با تجربه ای که از برجام داریم سازش با نظام سلطه شاید در کوتاه مدت منفعت و فضای روانی خوبی داشته باشد ولی در دراز مدت به نفع کشور نیست چونکه نظام سلطه به راحتی دست از دشمنی با ما بر نخواهد داشت و تنها راه ایستادگی است چاش هزینه دارد ولی هزینه چالش به مراتب کمتر از سازش است.

 

FATF ابزاری در دست دشمنان ایران

دکتر اکبر غفوری کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: با اجرای FATF تحریم های که زمانی خودمان آنها را قبول نداشتیم و ادعا می کردیم برجام آنها را لغو کرده اکنون خودمان در داخل کشور داریم این تحریم ها را اجرا می کنیم در حالیکه تام این تحریم ها ظالمانه و غیر قانونی است.

عضو هیت علمی دانشگاه یزد بیان کرد: ظاهر سازمان FATF در زمینه بررسی فعالیت‌های نامشروع پولشویی زیبا است ولی آنها از این ابزار بر علیه ما استفاده می کنند که یک فاجعه است.

وی تصریح کرد: قرارداد FATF بر اساس چهارچوب منافع ملی ایران نیست و در تضاد با حاکمیت ملی می باشد.

 

مجلس به جای آنکه به ارائه راهکار برای رفع مشکلات اقتصادی بپردازد به موضوعاتی می پردازد که به ضرر کشور است

حجت الاسلام قاسم روانبخش دبیر سیاسی نشریه پرتو در تشریح FATF  و علت اصرار بر تصویب آن گفت: FATF در واقع یک نوع خودتحریمی است یعنی ما خودمان به دست خود اسباب و زمینه‌های فشار اقتصادی و تحریم را فراهم کنیم.

وی در تشریح شرایط حاکم بر مجلس گفت: عده‌ای از نمایندگان مجلس که در جریان هیچ چیز FATF  قرار ندارند و به صورت جریانی و فراکسیونی رای می‌دهند و عملاً با منافع کشور و انقلاب، حزبی و جناحی برخورد می‌کند و حتی اجازه بیان منطق و تحلیل درستی را هم در مجلس نمی‌دهند؛ آنچه به نظر می‌رسد تحلیل درست و کاملی از وضعیت FATF برای نمایندگان بیان نشده است.

وی تاکید کرد: متاسفانه از یک سو مجلس شورای اسلامی به جای آنکه به ارائه راهکار و گذراندن قوانینی برای رفع مشکلات اقتصادی بپردازد وقت خود را بر روی لوایح و موضوعاتی می پردازد که حتی به ضرر انقلاب کشور است مانند مصوبه «پالرمو» که پس از تصویب مجلس، در بررسی شورای نگهبان مشخص شد متن ترجمه آن ۱۹ غلط املایی دارد.

 دبیر سیاسی نشریه پرتو تصریح کرد: از سوی دیگر دولت یازدهم و دوازدهم با کوتاه آمدن در مقابل دشمن در قضیه برجام به دنیا و به ویژه مستکبران فهماند که تحریم‌ها می‌تواند یک کشور را پای میز مذاکره بکشاند و می بینیم امروز وضعیت اقتصادی کشور بعد از ۵ سال تلف کردن وقت و بودجه کشور به چه وضعیتی دچار شده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه امروز هم دولت همان راه گذشته را پی گرفته است و به جای آنکه برای وضعیت اقتصادی کشور راهکاری بیندیشد، طرح هایی های مانند FATF را به مسئله اول کشور تبدیل می کند.

انتهای پیام/

 

 

 

 

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.