ID : 20721902
ورشکستگی در کمین دامداران استان؛

بی توجهی کارخانه‌های لبنی به مصوبه دولت/ دامداران استان حمایت نمی‌شوند


این روزها وضعیت دامداری‌های استان اسفناک بوده و تمام تلاششان این است که بتوانند از پس ضرر و زیان‌هایی که از هر سو به آنها وارد می‌شود برآیند...

به گزارش یزد رسا، این روزها وضعیت دامداری‌های استان اسفناک بوده و تمام تلاششان این است که بتوانند از پس ضرر و زیان‌هایی که از هر سو به آنها وارد می‌شود برآیند. مواجه‌شدن دامداران با مازاد تولید شیر و فروش آن زیرقیمت تمام شده، آنها را به سمت ورشکستگی سوق می‌دهد.  مصوبات دولتی که اجرا نمی‌شود، بی‌توجهی دولت به این بخش از حوزه کشاورزی و دامداری و نیز نبود نظارت بر امور انجام شده در زمینه تولید، عرضه و قیمت و میزان آن از مشکلات گریبانگیر دامداران است.

بی توجهی کارخانه‌های لبنی به مصوبه دولت
مدیرعامل یک شرکت تولید شیر و دامداری در یزد با اشاره به مصوبه دولت مبنی بر خرید شیر از دامداران به ازای هر کیلو 1440 تومان گفت:  کارخانه‌های تولید محصولات لبنی، بدون توجه به این مصوبه، شیر را به ازای هر کیلو 1250 تومان خریداری می‌کنند. 

«حسام قدیری» در این زمینه تاکید کرد: همچنین گاهی دیده می‌شود که واحدهای تولید محصولات لبنی با عناوین و دلایل مختلف برای خرید هر‌کیلو شیر 850 ریال تا 1100 تومان می‌پردازند. در برخی موارد نیز به تعهدات خود عمل نکرده و مبالغ شیر خریداری شده از دامداران را حتی از یک سال گذشته تاکنون پرداخت نکرده‌اند.

قدیری ادامه داد: این مسائل موجب شده است که قیمت تمام شده تولید شیر از قیمت فروش آن بیشتر و دامدار متحمل ضررهای مالی سنگینی شود.

مدیرعامل این شرکت تولید شیر ادامه داد: با توجه به این‌که کارخانه‌های تولید محصولات لبنی با حداکثر تولید کار نمی‌کنند، حجم تولید شیر افزایش می‌یابد که دامدار را مجبور به فروش زیر قیمت تمام شده می‌کند. به گفته وی، شیر محصولی نیست که بتوان آن را در انبار برای طولانی‌مدت نگهداری کرد تا با بهبود اوضاع، خریداران آن را با قیمت واقعی خریداری کنند.

نبود فرهنگ مصرف شیر با وجود افزایش بهره‌وری
مدیرعامل این شرکت تولید شیر و دامداری گفت: طی چند سال اخیر، میانگین بهره‌وری از 15‌کیلو به 25 کیلو در روز افزایش یافته است که به دلیل ارتقای ژنتیک گاوهاست. وی افزود: با وجود افزایش تولید شیر و با توجه به مفید بودن مصرف این ماده، نه تنها فرهنگسازی برای مصرف آن صورت نگرفته بلکه یارانه‌های اختصاص یافته نیز حذف شده است.

اما قدیری معتقد است؛ قیمت فعلی شیر با توجه به استانداردهای جهانی، متناسب است. وی افزود: با توجه به این‌که حدود 70 درصد از مواد مصرفی دام از خارج مربوط به واردات است بر همین اساس به طور مستقیم با افزایش و کاهش دلار در ارتباط است.

این دامدار با بیان این‌که افزایش قیمت شیر تاکنون محسوس نبوده و واحدهای تولیدی آن را به حساب تورم می‌گذارند، ادامه داد: با وجود این‌که قیمت مواد مصرفی دام طی چند سال اخیر 3/5 برابر شده اما شیر با همان قیمت قبلی عرضه می‌شود و دامدار را با مشکلاتی مواجه کرده است.

ورشکستگی دامداران استان
مدیرعامل این شرکت تولید شیر و دامداری گفت: در گذشته یکی از راهکارهایی که باعث می‌‍شد دامدار ضررهای ناشی از فروش شیر زیر قیمت تمام شده را به نحوی جبران کند مساله ذبح گاوهای شیری بود اما با توجه به وارد کردن گوشت‌های برزیلی با قیمتی بسیار پایین‌تر از گوشت گاوی که ما عرضه می‌کنیم، دیگر امکان فروش گوشت این گاوها هم نیست و مشکل دامداران دوچندان شده است.

قدیری افزود: با توجه به تولید مازاد شیر و گوشت در استان و مشکلات ناشی از آن، دامداران استان به مرحله ورشکستگی رسیده‌اند. ضمن این‌که به بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی که در گذشته دریافت کرده‌اند، قادر نیستند و به سیستم بانکی بدهکار هستند.

دامداران استان حمایت نمی‌شوند
مدیرعامل یک شرکت تولید شیر و دامداری با تاکید بر این‌که دامداران استان از سوی هیچ سیستم و نهادی مورد حمایت قرار نمی‌گیرند، گفت: دولت و سازمان جهاد کشاورزی دامداران استان را حمایت نمی‌کنند.

وی با بیان این‌که در حوزه صادرات شیر و محصولات لبنی، ضعیف عمل می‌شود، تصریح کرد: از آنجایی که بیشتر واحدهای تولید لبنی، دولتی هستند، بهره‌وری پایینی دارند؛ بر همین اساس ضعف در حوزه صادرات به شدت دیده می‌شود.

قدیری افزود: این ضعف بیشتر در حوزه سیستم بسته‌بندی، بازاریابی و بهره‌وری است. وی پیشنهاد کرد دولت باید بر میزان تولیدات دامی و لبنی نظارت داشته باشد. به عنوان مثال قانونی مصوب شود که اگر تولید دامی و لبنی از حد مشخصی کمتر بود، جریمه‌ای بر کم‌کاری اعمال شود و تولید بیش از حد نیز مورد حمایت قرار نگیرد.

جهاد کشاورزی متولی تولید است نه مصرف
به گزارش همشهری، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی یزد درباره میزان حمایت این نهاد از دامداران استان، گفت: سازمان جهاد کشاورزی متولی تولید است و نه مصرف و صادرات. بنابراین هر یک از دامداران را که در زمینه تولید مشکلی داشته باشند، مورد حمایت قرار می‌دهیم.

«نادر سلیم» افزود: اما دامداری استان در حوزه تولید هیچ مشکلی نداشته و تولید آنها با کیفیت و میزان قابل ملاحظه‌ای انجام می‌شود. وی ادامه داد: دامداران مشکلاتی در زمینه مصرف دارند که در حیطه وظایف جهاد کشاورزی نیست و حوزه تنظیم بازار باید به این مقوله رسیدگی کند.

حمایت‌های جهاد کشاورزی از دامداران استان
سلیم در خصوص حمایت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان از دامداران گفت: نامه‌نگاری‌های مکرری از سوی این نهاد با استانداری، نمایندگان مجلس استان، وزارت کشاورزی و معاون اول ریاست جمهوری مبنی بر اجرایی نشدن مصوبه دولت برای قیمت 1440 تومانی هر کیلو شیر شیر، انجام شده است؛ اما مشکل فروش شیر زیرقیمت تمام شده همچنان وجود دارد.

وی همچنین گفت: دامداران تسهیلاتی با مبالغ بالا دریافت کرده‌اند ولی قادر به بازپرداخت اقساط آن نیستند و حتی با تمدید چند باره وام‌ها، بدهی‌های آنها بیشتر شده است که بر همین اساس درخواست استمهال وام‌ها از سوی این سازمان به سیستم بانکی داده شد. ضمن این‌که پیشنهاد بخشودگی سود و دیرکرد آن نیز با متولیان مطرح شده اما هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

وی دیگر حمایت صورت گرفته از سوی سازمان جهاد کشاورزی از دامداران را تقسیط پرداخت مواد مصرفی دام‌ها عنوان کرد و گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته، مواد مصرفی دام به صورت مدت‌دار و 4 تا 5 ماهه از سوی اتحادیه و نیز شرکت پشتیبانی دامداری به دامداران استان عرضه می‌شود.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.