ID : 37067151
تحلیلگر سیاسی در گفتگو با یزدرسا:

بکارگیری الگوی دفاع مقدس در حوزه‌‌ی اقتصادی گره‌ها را باز خواهد کرد/ مهم‌ترین عامل پیشرفت بی‌اعتمادی به دشمن است


تحلیلگر سیاسی تأکید کرد: ما از دوران دفاع مقدس درس‌های فراوانی می‌گیریم، اولینش این است که ما در دوران دفاع مقدس صاحب یک تجربه بزرگ و یک مدل اقدام و عمل شدیم که می‌توانیم در همه عرصه‌ها از آن استفاده کنیم.

غلامحسین دشتی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: حکمت و فلسفه گرامیداشت هفته دفاع مقدس صرفا یادآوری روزهای پرحماسه و پرخاطره و تجلیل از زحمات و رشادت‌های رزمندگان و شهدا نیست، آن به جای خود و باید همه قدردان این رشادت‌ها و به ویژه خانواده‌های معظم شهدا و جانبازان و رزمندگان باشیم، اما آنچه که امروز برای ما در گرامیداشت این هفته و این روزهای پرحماسه معناداتر و ضروری‌تر است، این است که ما از تجربیات دوران دفاع مقدس برای پیشرفت و سازندگی کشور و رساندن این ملت و کشور به قله‌های سعادتی که شایسته آن‌ها است، استفاده کنیم.

مهم‌ترین عامل پیشرفت بی‌اعتمادی به دشمن است

وی افزود: ما از دوران دفاع مقدس درس‌های فراوانی می‌گیریم، اولینش این است که ما در دوران دفاع مقدس صاحب یک تجربه بزرگ و یک مدل اقدام و عمل شدیم که می‌توانیم در همه عرصه‌ها از آن استفاده کنیم.

این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه ما با مدل دفاع مقدس سرزمین خودمان را از دشمن پس گرفتیم، اظهار داشت: استکبار جهانی یعنی آمریکایی‌ها و بخش از اروپایی‌ها -که حامی صدام حسین بودند- تلاششان بر این بود که ایران در این جنگ تحمیلی تسلیم شود و شکست بخورد، اما این تلاش‌ها نتیجه عکس داد.

دشتی ادامه داد: دلیلش این بود که ما در دوران دفاع مقدس از مؤلفه‌هایی استفاده کردیم که هم دشمن شکست خورد و هم اراده جهانی تغییر کرد، آن مولفه‌ها عبارت بودند از: ولایت و رهبری یک انسان حکیم الهی که محور دفاع مقدس بود، همچنین اطاعت‌پذیری مردم و فرهنگ عاشورایی و فرهنگ جهاد و شهادت، میدان دادن به جوانان مؤمن و مخلص، مدیریت جهادی، اعتماد به توانمندی‌های داخلی، اهمیت دادن به دانش و تجربه و مهم‌تر از همه این‌ها بی‌اعتماد شدن به دشمنان و دست نیاز به سوی دشمن دراز نکردن و پای میز مذاکرات تحمیلی نرفتن.

وی اضافه کرد: همه این‌ها مؤلفه‌های یک مدل دفاعی جامع بود که در دوران دفاع مقدس به دست آمد، این مدل در جنوب لبنان جواب داد و اسرائیل را بعد از 18 سال اشغال از آنجا بیرون کرد، همچنین در مرحله بعد که داعش را به دو کشور اسلامی یعنی عراق و سوریه تحمیل کردند و قصدشان این بود که از طریق این گروه تکفیری-ترویستی بخش زیادی از کشورهای جهان اسلام را تسخیر کنند و نهایتا به ایران برسند، باز همین مدل دفاعی دوران دفاع مقدس به کار آمد.

غلبه بر داعش با استفاده از الگوی دفاع مقدس انجام شد

معاون اسبق سیاسی-امنیتی استاندار یزد یادآور شد: همین مدل که ترکیبی از فرهنگ جهاد و شهادت، بسیجی بودن و فرماندهان جهادی و جوان در رأس آن بودن، همچنین کار علمی و مطالعاتی و فرماندهی مقتدر، صبر و مقاومت و باز هم آنجا هم بی‌اعتمادی به دشمن و دشمن‌شناسی حقیقی، همه این‌ها باعث شد که امروز داعش در این دو تا سرزمین رو به پایان باشد. امروز نیز در همه حوزه‌ها از جمله فرهنگ، سیاست و اقتصاد همین مؤلفه‌ها جوابگو است و رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید دارند.

دشتی خاطرنشان کرد: مردمی بودن و تکیه بر مردم یکی از مؤلفه‌های مهم عبور از تحریم اقتصادی است. میدان دادن به جوانان مؤمن، متدین، جهادی و دانش‌آموخته، مؤلفه تعیین‌کننده دیگری است. مؤلفه بسیار مهم دیگری که جنگ به ما آموخت، بی‌اعتنایی و بی‌اعتمادی به دشمن بود که این مؤلفه را ما باید به عنوان یک رمز در شرایط فعلی به آن توجه کنیم. شهادت هزاران شهید و جانبازی و اسارت هزاران انسان شریف این تجربه‌ها را برای ما به وجود آورده است و بی‌اعتنایی به آن‌ها در واقع معطل ماندن و چه بسا در همین شرایط ماندن است.

وی عنوان کرد: بنابراین اقتصاد هم هرچند موضوعش با جنگ متفاوت است اما ماهیتش چه از لحاظ دشمن که می‌خواهد ما را تسلیم کند و به سازش بکشاند و چه از لحاظ ما که می‌خواهیم با اقتصاد مقاومتی یک خوداتکایی و یک زندگی مرفه و آبرومندی برای کشور درست کنیم ماهیتش یکی است؛ لذا امروز هم همان مؤلفه‌ها کارساز است.

این کارشناس سیاسی تأکید کرد: حدود ده سال است که رهبر معظم انقلاب شعار سال را  با محوریت اقتصاد تعیین کرده‌اند که این نشان‌دهنده تأکید ایشان بر اهمیت مسئله اقتصاد و حتی نقش‌آفرینی اقتصاد بر حوزه فرهنگ و سیاست است.

تجربه برجام نشان داد که ذره‌ای نمی‌توان به بیگانه اعتماد کرد

دشتی با تأکید بر اینکه بی‌اعتمادی به دشمن مؤلفه مهم و تعیین‌کننده‌ای در حل مشکلات و پیشرفت کشور است، تصریح کرد: ما در رویدادهای سیاسی پنج، شش ساله اخیر که تلاش داشتیم با استفاده از برجام و مذاکره موانع را از سر راه اقتصاد خودمان برداریم، با همه وجود ملت و مسئولان و دولتمردان ما آموختند و بار دیگر تجربه کردند که حتی یک نیمه‌اعتماد به دشمن هم پاسخگوی رفع موانع ما نشد و ما را شش سال در برجام فقط به نوعی سرگرم مذاکرات کردند.

وی ادامه داد: این در حالی است که از روزی که تصمیم گرفتیم که مقاومت کنیم و گام‌های اساسی خودمان را برداریم نه فقط آمریکایی‌ها بلکه اروپا هم در مقابل این واکنش دارد احساس می‌کند که این ملت دارد به یکی از اصول خودش که بی‌اعتنایی و بی‌اعتمادی به دشمن است توجه می‌کند و همین عاملی شده است که امروز تلاش کنند به گونه‌ای رضایت ما را در دادن بعضی از امتیازاتی که خیلی هم برای ما مهم و اساسی است، جلب کنند.

دشتی با تأکید بر اینکه اصولی که در دوران دفاع مقدس آموختیم امروز نیز گره‌گشاست، بیان کرد: بنابراین گرامیداشت هفته دفاع مقدس ماندن در گذشته نیست، صرفا تجلیل از گذشتگان هم نیست، بلکه تأکید بر اصولی است که در دوران دفاع مقدس با شهادت شهیدانمان و رنج و مشقتی که خانواده‌های شهدا و رزمندگان کشیدند به دست آوردیم و آن‌ها این اصول را به عینیت رساندند و از درون مکتب به صحنه عمل آوردند.

وی اظهار داشت: مسئولینی که به رفاه خودشان می‌اندیشیند و غرق در اشرافیتند و در خانه‌های آنچنانی با تشریفات آنچنانی دارند زندگی می‌کنند، این‌ها نمی‌توانند فرماندهان عبور از تحریم باشند، چون کسی به سخنان، ادعاها و حتی تصمیم‌های این‌ها نمی‌تواند اعتماد کند؛ کسی که خودش پایبند به اصول مقاومت و اقتصاد مقاومتی نیست چگونه می‌تواند دیگران را در این مسیر قرار دهد و کسی که سیر است چگونه می‌تواند برای گرسنگان دعوت به صبر کند؟

یکی از درس‌های مهم دفاع مقدس پرهیز از اشرافی‌گری است

این تحلیلگر سیاسی یادآور شد: اگر مردم مشکل اقتصادی دارند مدیران این کشور نبایستی در رفاه به سر ببرند و اخلاق اشرافیت داشته باشند؛ در دوران دفاع مقدس فرماندهان در سختی‌ها، در شهادت، در خوردن ترکش‌ها به بدن، در تشنگی‌ها و در گرماها و سرماها پیشاپیش رزمندگان بودند.

دشتی خاطرنشان کرد: اگر این اتفاق در ایران بیفتد که مدیران در سختی‌های دوران تحریم در کم استفاده کردن از امکانات و همچنین در مقاومت پیشگام باشند و یک زندگی و خانه ساده داشته باشند و اطرافیانشان را به ساده‌زیستی و حداقل یک زندگی متوسط دعوت کنند، یک انرژی بی‌پایان و بی‌انتهایی در ملت ظهور خواهد کرد و این انرژی است که ملت را به خودکفایی می‌رساند.

وی تأکید کرد: علم و دانش و سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی عوامل مهمی هستند اما مهم‌تر از همه این‌ها، قدرت عزم و اراده ملی است که هرگاه مردم ببینند دولتمردان و وکلایشان و کسانی که در بخش‌های مختلف قضایی، مقننه و مخصوصا اجرایی پیشقراول کار جهادی، زندگی ساده داشتن و تلاش مخلصانه هستند، این می‌تواند برای مردم الگو باشد و در چنین شرایطی مردم حرف‌ها و ادعاهای آن‌ها را می‌پذیرند.

دشتی گفت: این موضوعی است که اگر شکل گرفت معجزه خواهد کرد و قدرت عظیمی را در همه عرصه‌ها مخصوصا اقتصاد آزاد خواهد کرد و این قدرت است که سرمایه را خوب به کار می‌گیرد، دانش تولید می‌کند، هماهنگی ایجاد می‌کند، بهره‌وری بهینه به وجود می‌آورد و کالای صادراتی با کیفیت بالا تولید می‌کند.

وی افزود: لذا پیام معجزه‌آسای دوران دفاع مقدس این است که فرماندهان بایستی که در مشکلات و رزم پیشگام باشند که اگر اینچنین شد ما می‌توانیم الگوی دفاع مقدس را که عنصر بازدارنده ما در همه عرصه‌های منطقه‌ای، جهانی و حتی عرصه دیپلماسی است، این الگو را در حوزه اقتصادی هم ایجاد کنیم و در این عرصه نیز قدرتمند شویم.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.