ID : 34215834
خودباوری گام اول موفقیت؛

اشتغال زایی بانوی یزدی با ثروت های دور ریختنی/جادوی کوچه و خیابان های یزد که وارد می شود!


بانوی کارآفرین و تولیدکننده یزدی با اعتقاد به جمله «ما می‌توانیم» سعی می‌کند تا از فرصت‌های موجود در استان یزد برای اشتغال‌زایی و تحقق اقتصاد مقاومتی استفاده کند.

به گزارش یزدرسا؛ سال‌هاست که مواد غذایی کارخانه‌ای یا همان محصولات کنسروی در ایران رواج پیدا کرده است، چراکه فارغ از سهولت و دسترس سریع به مواد غذایی در هر شرایطی، تبلیغات هم باعث رواج فرهنگ مصرف مواد غذایی کنسروی شده است.

در این آشوب بازار محصولات کنسروی که بی‌شک مضرات مصرف آن در خانواده برای همه روشن است، گویا دوباره محصولات خانگی و ارگانیک دوباره رنگ تازه‌ای در میان سفره‌های مردم پیدا کرده‌اند اما هنوز مصرف محصولات کارخانه‌ای مورد اقبال اکثر مردم است.

در چنین شرایطی خانم‌های خانه‌دار و باسلیقه‌ای مانند «رقیه عارف نیا» دست‌به‌کار شدند و شروع به پخت‌وپز این مواد غذایی ارگانیک با شرایط و فوت‌وفن‌های خاص خودشان کردند، فوت‌وفن‌هایی که همه‌شان حاصل تجربه است و باعث می‌شود بازار کار تولید محصولات غذایی در خانه رونق بگیرد.

رقیه عارف نیا متأهل است و یک فرزند 19ساله دارد. وی  دارای مدرک مهندس صنایع بوده و هم‌اکنون دانشجوی ارشد مدیریت پروژه و ساخت است.

این بانوی تولیدکننده در خصوص چگونگی راه‌اندازی این کسب‌وکار خانگی گفت: کلاً رب گوجه خانگی را خیلی دوست دارم؛ هم ازلحاظ طعم و مزه و هم اینکه بدون مواد نگه‌دارنده تهیه می‌شود. ازاین‌رو با افرادی که قبلاً رب گوجه‌فرنگی خانگی تهیه می‌کردند تماس گرفتم که هیچ‌کدام نداشتند و این شد که تصمیم گرفت خودم رب گوجه‌فرنگی تهیه کنم؛ درواقع با 10هزارتومان یک صندوق گوجه خریدم و کار من شروع شد .

وی ادامه داد: با تهیه رب گوجه‌فرنگی و استقبال اطرافیان کار به‌جایی رسید که دیگر آبگیری گوجه‌فرنگی به شیوه دستی جوابگو نبود؛ ازاین‌رو دستگاه آبگیری گوجه‌فرنگی خریدم و بقیه مراحل را به‌صورت کاملاً سنتی دنبال کردم.

عارف نیا در پاسخ به این سؤال که آیا رب گوجه‌فرنگی‌های خانگی کپک نمی‌زند، اذعان کرد: اوایل کار ازنظر کیفی مشکلاتی مثل کپک‌زدگی بود، ولی من به دنبال راه‌حل رفته و با گرفتن تجربیات و نظرات متخصصان عیوب و موانع کاری را برطرف کردم.

بانوی تولیدکننده یزدی خاطرنشان کرد: کارشناسان مواد غذایی میگویند مواد غذایی باید تازه‌به‌تازه مصرف شود؛ این را به مشتریان می‌گویم و آن‌ها هم زودبه‌زود و با مقدار کم رب گوجه‌فرنگی خریداری می‌کنند تا همیشه رب تازه در دسترس داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه در کنار تولید رب گوجه‌فرنگی محصولاتی نظیر پودر و روغن گوجه‌فرنگی هم عرضه می‌کند، گفت: برای تهیه پودر گوجه‌فرنگی به خشک‌کن نیاز بود که من یک دستگاه  خشک‌کن به حجم چهل سینی گرفتم و با استفاده از آن گوجه‌فرنگی را خشک کرده و پودر آن را تهیه می‌کنم. از بذر گوجه‌فرنگی روغن تهیه می‌کنم؛ البته می‌توان از پوست آن‌ هم رنگ‌دانه و یا از کنجاله آن خوراک دام و طیور تولید کرد.

عارف نیا در مورد کاربردهای پودر گوجه اذعان کرد: می‌توان از پودر گوجه‌فرنگی به‌جای رب آن استفاده کرد؛ کمی از پودر را در آبجوش حل می‌کنیم، رب به دست می‌آید.

وی در مورد گسترش کار گفت: در حال بررسی و مطالعه بازار هستم؛ کارگاه فعلی جوابگوی سفارش انبوه محصول نیست ولی با همکاری چند تن از همکاران در این زمینه می‌توانیم پذیرا باشیم. برنامه دارم تا در آینده میوه و سبزی‌های خشک هم تولید کنم و آن را به‌جای تنقلات ناسالم در سبد غذایی خانواده جای دهیم.

بانوی کارآفرین یزدی در مورد دریافت تسهیلات تصریح کرد: تاکنون یک وام مشاغل خانگی به مبلغ 18میلیون تومان و یک وام اقتصاد مقاومتی از سوی بسیج سازندگی به مبلغ 15میلیون تومان دریافت کرده‌ام.

عارف نیا ادامه داد: وقتی آخر شب به میوه‌فروشی‌ها نگاه می‌کنم مقادیر زیادی میوه دورریز می‌شود؛ ظاهراً استفاده‌ای نمی‌شود اما در حقیقت این پول و ثروتی هست که آن را دور می‌ریزیم؛ چراکه هسته، بذر، پوست و دانه آن‌ها سرشار از خواص بوده و در بهداشت، درمان، آرایشی و خوراکی بیشترین مصرف را دارند.

وی با اشاره به اینکه جوانان باید از پتانسیل و فرصت‌های مختلف استان نهایت استفاده را برای اشتغال‌زایی ببرند، گفت: یزد مستعد رشد گیاه پرخاصیت «رزماری» است و در بسیاری از بلوار و خیابان‌ها رشد کرده است. می‌توان از عصاره و روغن رزماری در رشد کمی و کیفی مو استفاده کرد؛ همین عصاره را که از خارج وارد کشورمان می‌شود را باقیمت بالایی خریداری می‌کنیم، غافل از آنکه خود می‌توانیم این محصول را به دیگر کشورها صادر کنیم.

بانوی تولیدکننده یزدی با ابراز خرسندی از اینکه توانسته گامی در جهت اجرایی کردن سخنان مقام معظم رهبری بردارد، تصریح کرد: مقام معظم رهبری افق روشنی را به من و امثال من نشان دادند؛ «ما می‌توانیم» چون تواناییم و با استفاده از توانایی‌ها در سایه ایمان و اعتقاد و در کنار آن حمایت مسئولان می‌توان پیشرفت و توسعه را برای کشور عزیزمان رقم زد.

انتهای پیام/ش

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.