کلیدی ترین شعار روحانی تا چه اندازه به ثمر نشست؟
به گزارش یزد رسا؛ صبح مهریز نوشت: برجام، برنامه جامع اقدام مشترک، برنامه ای که پس از چندین دوره از مذاکرات، در 24 نوامبر 2013 توافق موقت در ژنو سوییس امضا شد. سرانجام پس از 22ماه مذاکره دولت روحانی، در 23 تیر 1394 برجام به پایان راه خود و به تصویب رسید. اما آنچه که درباره این برنامه توسط دولتمردان ایرانی بیان شده بود با آنچه که کشور امروز شاهد آن می باشد تفاوتی اززمین تا آسمان دارد. هنگامی که دکتر روحانی کلید پاستور را تحویل گرفت دو موضوع تعامل و توافق هسته ای را سرلوحه کار خود قرار داد. در این مدت سعی شد تمام مشکلات کشور حتی مشکل آب خوردن نیز به تحریم ها گره زده شود و در مقابل تعامل و توافق هسته ای را همچون باغ سبزی برای رهایی مردم از مشکلاتشان، شاغل شدن جوانان و چرخیدن چرخ اقتصاد کشور نشان دهند. دکتر روحانی پس از تصویب برجام گفت آماده شکوفایی اقتصادی باشید، زمینه های تحریم را گسسته ایم، مردم شاهد گشایش های بسیار پس از اجرای برجام هستند.
اما باید گفت تعامل با بعضی از کشورها آزمون خود را در تاریخ پس داده است. آمریکا نمونه کشوری است که باید اینجا مثال زد. از کودتای 1332 علیه مصدق گرفته تا حمایت از اقدامات وحشیانه شاه در تاریخ 17 شهریور سال 57 و حمایت همه جانبه از حمله عراق به ایران و ترورهایی که دانشمندان هسته ای و غیر هسته ای ما را نشانه گرفتند اینها همه خود به خوبی بیانگر دلیل بی اعتمادی به این کشور است و به همین دلیل است که مقام معظم رهبری به تیم مذاکره کننده هشدار می دهند طرف مقابل دشمن ماست و به هیچ وجه نمی توان به او اعتماد کرد.
این نکته را باید در نظر داشته باشیم توافق هسته ای دو دستاورد مهم و قابل تامل برای جمهوری اسلامی و جهان داشت
اول اینکه مردم و افکار عمومی جامعه ایرانی به این نتیجه رسیدند که کلید حل مشکلات اقتصادی کشور نه در توافق هسته ای و نه در تعامل با امریکا و متحدانش ؛ بلکه در درون کشور و تکیه بر تولید و توان داخلی است.
دوم اینکه افکار عمومی دنیا هم متوجه این مساله بسیار مهم شد که ایران بسیار صادقانه به پای تعهدات خود ایستاد و این آمریکا و متحدانش هستند که با جمهوری اسلامی مشکل دارند. همانطور که بارها و بارها رهبر معظم انقلاب عرض کردند آنها با وجود انقلاب اسلامی مشکل دارند و مسئله هسته ای بهانه ای بیش نیست و حتی اگر مشکل هسته ای حل شود آنها دشمنی خود را در بحث های حقوق بشر و موشک های بالستیک ادامه خواهند داد.
حال برجام با تمام هزینه هایی که برای کشور داشت و با تمام رنج انتظار برای مردم به پایان رسید و امروز حدود یازده ماه از تصویب آن می گذرد اما هنوز هم از نتیجه دادن وعده های رنگارنگ خبری نیست. و همچنان مردم در قبال سوال ها و مطالباتشان شعار تحویل می گیرند. نشریه آمریکایی «وایس» در گزارشی به وضعیت پسابرجام در ایران نوشته بود: با وجودیکه ایران در حال فروش نفت بیشتر و خرید جت، قطار و موارد دیگر است، این کشور هنوز اقتصادش آنطور که مذاکره کنندهگان بعد از امضای توافق جنجالی هستهای پیش بینی کرده بودند رونق نیافته است.این وضعیت به سردرد مقامهای ارشد دولت ایران که شهرت و اعتبار خود را پای مذاکرات هستهای گذاشتند بدل و البته خشم طبقه عادی مردم ایران را نیز موجب شده است.
و امروز بعد از سه سال مذاکره و امید به دستاوردی خیالی در پسابرجام به این جمله طلایی رهبر فرزانه انقلاب می رسیم که؛کلید حل مشکلات اقتصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست، در داخل کشور است.
حال باید نشست و دید آیا روحانی همچنان به شعارش پای فشاری می کند،که تاکنون نتوانسته است برای جمهوری اسلامی ایران ارمغانی داشته باشد؟
سیدمحمدعلی فروتن
کارشناس ارشدعلوم سیاسی
Related Assets:
- توهمات پسابرجامی دولت!
- روحانی: بعد از برجام هر روز یک گشایش داریم!
- توسعه موشکی ربطی به برجام ندارد
- آقای روحانی!کابینه پیرمردها را تعطیل کنید
- دومینوی گشایشهای پسابرجام به دادگاه کانادایی رسید!
- چگونه برجام را «آتش»خواهیم زد؟!
- روزنامههای زنجیره ای بالاخره از خواب بیدار شدند!
- در انتظار عزل و نصبهای مدیران دولتی!