کاهش 50 درصدی واحدهای آلاینده استان یزد / لزوم توجه به جاذبه های گردشگری به جای صنایع پرآبخواه
به گزارش یزد رسا؛ سید حسین سادات موسوی در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل سابق و جدید حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: یکی از مشکلاتی که استان یزد با آن مواجه بوده استقرار و تجمع صنایع بزرگ و کوچک در پهنه کوچکی از استان است که بر اثر سیاستگذاریهای دو دهه قبل تاکنون اتفاق افتاده است.
مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: یکی از مشکلاتی که اداره محیط زیست یزد با آن مواجه است، عدم ثبات مدیریتی است و این خود عاملی برای مواجهه با مشکلاتی جدید بود.
وی عنوان کرد: در حوزه تنوع زیستی برون سپاری و استفاده از مشارکت و خدمات مردم دو عاملی بود که اداره محیط زیست یزد از آن بهره برد.
موسوی اظهار کرد: اداره حفاظت محیط زیست استان یزد با تکیه بر بحث برون سپاری به مساله قرق شکارگاه ها که از سال ۴۶ مغفول مانده بود ورود کرد و با حجم بسیار زیادی از انتقادات هم از طرف سازمان محیط زیست و افرادی که بعضاً موافق آن نبودند و هم استان و هم رسانه مواجه شد. البته خوشبختانه با توجیه و تبیین این موضوع و اهمیت آن اکنون از 5 پایلوت در کشور سه طرح پایلوت متعلق به استان یزد است.
این مقام مسئول افزود: با توجه به ارزیابی هایی که انجام شده و نقش بسیار موثر مدیریت بخش خصوصی بر روی مناطق آزاد این طرح قطعاً تسری پیدا خواهد کرد و محتاج حمایت مسئولان است.
موسوی با اشاره به چالش های زیست محیطی استان یزد گفت: یکی از معضلاتی که در بخش صنعت با آن مواجه بودیم این بود که اعلام می شد استان یزد یکی از آلودهترین شهرهای کشور است ولی من این را نمی پذیرفتم.
وی اعلام کرد: بالغ بر ۴۰۰ واحد صنعتی در فهرست صنایع آلاینده استان یزد قرار داشت که با تعامل و مذاکره با صنایع ضمن اصلاح فرآیند، تغییر نوع سوخت، تغییر شرایط کاری و همچنین همکاری و هماهنگی که بین ما ایجاد شد اکنون این میزان به ۲۰۰ واحد آلاینده رسیده است.
موسوی بیان داشت: در بحث گرد و غبار خوشبختانه نسبت به شهرهایی نظیر زاهدان خیلی کمتر با پایداری ریزگردها و گرد و غبار مواجه هستیم. اما مطالعات لازم انجام شده و جنبه اجرایی کار با کمک دانشگاه و پژوهشکده مناطق خشک بیابانی در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان یزد ادامه داد: ما تلاش کردیم در محور یزد اردکان یک محدودیت ایجاد بکنیم چرا که در استان یزد با بحران آب مواجه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: می توان از جاذبه های گردشگری، بازرگانی و طبیعت گردی و سایر گزینههایی که میتواند ایجاد شغل و درآمد کرده و هیچگونه اثر تخریبی روی محیط زیست نداشته باشد استفاده کرد.
انتهای پیام/
Related Assets:
- احیای جبیر در منطقه شکار ممنوع قرهتپه شهرستان خاتم
- باید از تنوع زیستی و گونهای یزد حراست کرد
- بهره برداری از معادن با رعایت ضوابط زیست محیطی صورت گیرد
- تصاویر/ آئین تکریم و معارفه مدیران کل سابق و جدید حفاظت محیط زیست استان یزد
- توجه ویژه به ظرفیت های محیط زیست شهرستان
- اعطای مجوز شکار قانونی در قرقهای اختصاصی یزد
- سالانه بیش از ۳هزار موجود زنده در جادههای استان یزد تلف میشوند/خلاء حقوق حیات وحش در احداث جادههای استان
- ۶منشأ آلودگی که هوای یزد را رعب آور میکنند/افزایش 70درصدی روزهای آلوده در یزد
- توزیع روزانه علوفه در مناطق حفاظتشده خاتم