کاهش 3/5کیلوگرمی سرانه آرد شهروندان یزدی/گندم استان کفاف 2 ماه شهروندان را هم نمیدهد
به گزارش یزد رسا، اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها در حوزه آرد و نان منجر به کاهش سرانه مصرف آرد بین شهروندان یزدی شده است به طوری که معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در این باره از کاهش 3/5 کیلوگرمی سرانه آرد شهروندان یزدی خبر داد.
همشهری نوشت:نان یكی از ارزانترین و مهمترین مواد غذایی مورد استفاده مردم است که هنوز هم بخش عمدهای از سبد غذایی روزانه مردم به ویژه اقشار کم درآمد جامعه را تامین میکند، از این رو هدفمندکردن آرد توزیعی بین نانواییها با هدف ارتقای کیفیت نان تولیدی و ایجاد رقابت بین واحدهای نانوایی در دستور کار قرار گرفته است.
این ماده غذایی در کشور ما نقش ویژهای در الگوی تغذیهای مردم ایفا میکند و با وجود تغییرات اساسی و ایجاد تنوع در مواد خوردنی، کماکان ماده اصلی سبد غذایی خانوارهای ایرانی محسوب میشود.
البته به همین دلیل نیز در طول سنوات گذشته، بالاترین میزان یارانه کشور به این ماده غذایی اختصاص یافته و دولت در تلاش است با اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها به سمت آزادسازی نرخ آرد حرکت کند و سهم یارانه آرد را کاهش دهد.
مهمترین هدف دولت در این رابطه اصلاح الگوی مصرف و کاهش ضایعات نان است چرا که نبود مدیریت در تولید و مصرف نان، 25 درصد از نان تولیدی کشور را راهی ضایعات میکند و با این اقدام قطعا مردم سعی خواهند کرد که خرید خود را متناسب انجام دهند و در نگهداری و مصرف نان نهایت دقت را داشته باشند.
کیفیت بالای نان تولیدی یزد در کشور
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در این مورد گفت: با اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها، سرانه مصرف آرد بین شهروندان یزدی از 11 کیلوگرم به 7/5کیلوگرم رسیده است که کاهش 3/5 کیلوگرمی را نشان میدهد.
«ناصر رحیمی» افزود: اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها، به افزایش کیفیت تولید و مصرف نان در استان منجر شده و این ارتقای کیفیت نیز کاهش ضایعات نان و مدیریت مصرف این ماده غذایی را به دنبال داشته است. وی کیفیت نان تولیدی استان را مطلوب خواند و جایگاه استان را در این مورد براساس ارزیابیهای مرکز پژوهشهای غله کشور در رتبه اول تا سوم کشور عنوان کرد.
این مسئول اضافه کرد: البته با توجه به اینکه انتظار مردم یزد در حوزه نان بالاست و ذائقه آنها نان مطلوبتری را طلب میکند، لازم است نانواییهای استان نیز به سمت تامین ذائقه و سلیقه مردم حرکت کنند.
گندم استان کفاف 2 ماه شهروندان را هم نمیدهد
رحیمی درباره آرد توزیعی بین نانواییهای استان نیز گفت: در حال حاضر آرد مورد نیاز نانواییهای استان هم از خارج از کشور و هم از استانهای گندمخیز تامین میشود چرا که گندم تولید استان حتی کفاف 2 ماه مصرف شهروندان را نیز نمیدهد.
وی کیفیت آرد توزیعی را مطلوب دانست و افزود: نانوایان از آردی که اکنون در نانواییها توزیع میشود، رضایت دارند چرا که اداره کل غله استان تلاش کرده است گندم خوبی را برای تامین آرد استان خریداری کند.
وی با اشاره به فعالیت 1200 واحد نانوایی در استان، تصریح کرد: 600 واحد نانوایی در مرکز استان و مابقی در شهرستانهای دیگر فعالیت میکنند که مشمول دریافت آرد با کیفیت تا 18 درصدی سبوسگیری هستند.
کاهش 3 هزار تنی مصرف آرد با هدفمندی یارانه ها
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از توزیع ماهانه 8 هزار تن آرد در نانواییهای استان خبر داد و اظهار کرد: با اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها، ماهانه 2 تا 3 هزار تن از مصرف آرد استان کاسته شده است.
وی همچنین از دنبال کردن بحث آزادسازی آرد با همکاری نانواییهایی که با ارتقای کیفیت نان مشتریان قابل توجهی دارند، خبر داد و افزود: با آزادسازی نرخ آرد، رقابت جدی بین واحدهای نانوایی برای ارتقای کیفیت نان تولیدی ایجاد میشود.
رحیمی با بیان اینکه تاکنون 10 درصد از نانواییهای استان، آزادسازی شدهاند، افزود: این آمار شامل ماهانه 800 تن آرد میشود اما هنوز 90درصد نانواییهای استان، مشمول دریافت آرد یارانهای هستند.
نانواییهای استان درجه بندی می شوند
معاون بازرگانی و توسعه تجارت استان گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان وظیفه نظارت بر بهبود کیفیت نان تولیدی و ساماندهی نانواییها را از نظر بهداشتی برعهده دارد و در حال درجهبندی نانواییها از این حیث است.
به گفته این مسئول، نانواییهای استان، براساس کیفیت پخت، بهداشت، برخورد با مشتریان و سایر مولفههای مهم در عرضه نان، دسته بندی و درجهبندی میشوند.
وی از شناسنامهدار کردن واحدهای نانوایی استان خبر داد و افزود: تاکنون 70 درصد نانواییهای استان دارای تابلوی شناسایی شامل اعلام ساعات کار و روزهای تعطیلی نانوایی، مشخصات متصدی نانوایی و وزن چانه خمیر هستند و این اقدام در سایر نانواییها نیز دنبال میشود.
وی با تاکید بر اینکه نانوایان ملزم به رعایت ساعات کار و پخت نان بر اساس برنامه اعلام شده در شناسنامه هستند، از برخورد با نانواییهایی که این برنامه را رعایت نمیکنند، خبر داد.
رحیمی تاکید کرد: تعطیلی نانوایی به هر دلیلی اعم از نداشتن آرد اصلا قابل توجیه نیست چرا که سهمیه آرد هر نانوایی براساس ظرفیت پخت و نیاز منطقه تخصیص مییابد و اگر کمبود سهمیه وجود دارد، باید با هماهنگی با اتحادیه نانوایان برطرف شود.
تولید نان صنعتی در یزد توجیه اقصادی ندارد
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، تولید نان صنعتی را به دلیل همخوان نبودن با ذائقه مردم و مورد استقبال نبودن، مقرون به صرفه ندانست.
«ناصر رحیمی» با بیان اینکه 12 واحد نان صنعتی در کشور ایجاد شده است، گفت: یک واحد نان صنعتی نیز در شهرستان میبد ایجاد شده که به دلیل موفق نبودن، الان تعطیل است.
وی سرمایهگذاری انجام شده برای بهرهبرداری از این واحد را 30 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: نان صنعتی با ذائقه مردم ایران و به ویژه مردم یزد سازگار نیست از این رو این اقدام هنوز توجیه اقتصادی ندارد.
Related Assets:
- برخی شرکتهای تولید آرد یزد با جوسازی رسانهای قصد سرپوش گذاشتن بر تخلفات خود را دارند
- اشکذر؛ اولین شهرستان در اجرای سیستم خرید آرد از طریق سامانه فروش و توزیع
- نارضایتی مردم از کیفیت و قیمت نان/ تشویق و تنبیه نانوایان در دستورکار فرمانداری یزد
- نان یزد در شرایط غیراستاندارد/رستوران های یزد سیب سلامت می گیرند