چند نکته پیرامون مصوبه نجومی و عقب نشینی مجلس
یزدرسا؛ بعد از مصوبه مجلس دهم در روز 11 اسفند مبنی بر تعیین حقوق 24 میلیونی برای مدیران دولتی، این مسئله با واکنش شدید چهرههای انقلابی و مردمی مواجه شد و همین امر مجلس را وادار به عقب نشینی و تبدیل این مبلغ به نصف آن کرد. در این رابطه چند نکته قابل توجه است:
1-اینکه اعتراضهای نیروهای انقلابی و مردمی موجب شد تا مجلس نسبت به مصوبه خود عقب نشینی کند پیام معناداری را به همراه دارد و آن هم این است که علیرغم حاکمیت دولت تکنوکرات بر کشور، اما گفتمان عدالت محوری و مقابله با فساد و اشرافیگری در بین مردم بار دیگر مورد توجه جدی قرار گرفته و به قدری این گفتمان موثر واقع شده که حتی مجلس را هم وادار به عقب نشینی کرده است.
2-نوع مواجهه برخی جریانهای سیاسی و رسانههای اصلاحطلب و حامی دولت در قبال این مسئله به خوبی نشان داد که چه کسانی از حقوقهای نجومی حمایت میکنند. به عنوان مثال دیروز محمدرضا تابش نماینده اردکان و نائبرئیس فراکسیون امید از جمله کسانی بود که به اعتراض به کاهش حقوقهای نجومی پرداخت. همچنین روزنامههای اصلاحطلب و حامی دولت به تخریب منتقدان حقوقهای نجومی پرداختند. به عنوان مثال روزنامه آفتاب یزد در شماره روز شنبه خود با حمایت تمام قد از حقوقهای نجومی، انتقادهای کارشناسان به مصوبه حقوقهای نجومی را اقدامی پوپولیستی عنوان کرده بود.
3-سبک برخورد رئیس مجلس هم در قبال این مسئله در نوع خود جالب بود. لاریجانی که با تصویب 20 دقیقهای برجام، در کنار ظریف و روحانی نقش مؤثری در تحمیل خسارت محض برجام به کشور و قربانی کردن منافع مردم ایران داشت؛ روز شنبه با حمله به منتقدان مصوبه نجومی، با تعابیری عجیب و به دور از شأن مجلس آنها را مورد اهانت قرار داد. جالب تر اینکه علی لاریجانی که زمانی از رویکرد «بگم بگم» انتقاد کرده بود، دو روز قبل خودش در مجلس در جریان حمله به منتقدان حقوقهای نحومی به «بگم بگم» متوسل شد!
4-هرچند مصوبه حقوق 24 میلیونی تقریبا نصف شد و به 12 میلیون 600 هزار تومان کاهش یافت. اما باز هم این مقدار حقوق در مقایسه با حقوق کاگران و کارکنان عادی، مبلغ زیادی محسوب میشود و این فرض را به ذهن متبادر میکند که احتمالا نمایندگان مجلس دهم از ابتدا بحث 24 میلیون را طرح کردند تا در نهایت به 12 میلیون برسند و مبلغ 12 میلیون و 600 هزار تومان خیلی به چشم نیاید!