ID : 14483167
با حضور داوطلبان ممتاز یزدی و خانواده های یزدی در دانشگاه یزد؛

همایش معرفی رشته‌های دانشگاهی برگزار شد


همزمان با انتخاب رشته کنکور سراسری ۹۴ همایش آشنایی با رشته‌های دانشگاهی با حضور جمعی از دانش‌آموزان رتبه برتر کنکور ۹۴ به همراه خانواده‌هایشان، روز دوشنبه ۵ مردادماه جاری در دانشگاه یزد برگزار شد.

یزدرسا،
تقویت ارتباط نخبگان با دانشگاه یزد از طریق یک باشگاه ویژه
دکتر محمدصالح اولیاء با بیان اینکه استان یزد از لحاظ شاخص توسعه انسانی در زمره سه استان برتر کشور است، افزود: رتبه برتر کنکور در کشور طی ۲۲ سال متوالی نیز یک نمونه‌ای است که نشان دهنده نهادینه شدن مسایل فرهنگی و آموزش و جدی گرفتن آموزش فرزندان در خانواده‌های استان است. وی افزود: امسال نیز به لحاظ رتبه‌های زیر ۱۰، استان یزد رشد قابل توجهی داشته که قابل تحسین است.
دکتر اولیاء با اشاره به تصویب طرح تأسیس باشگاه دانشگاه یزد خطاب به دانش‌آموزان گفت: انتخاب دانشگاه یزد یک موضوع جنبی است تا اصلی، جدا از اینکه شما دانشگاه را انتخاب کنید یا نه و این دانشگاه را به عنوان انتخاب اول یا چندم انتخاب کنید، ما بیشتر به دنبال این هستیم که شما دانشگاه یزد را چه در این مقطع و یا مقاطع بالاتر و چه به عنوان عضو هیات علمی و یا اینکه در خارج از کشور تحصیل و فعالیت کرده‌اید،‌ این تعلق را در خود احساس کنید که جزیی از مجموعه خانواده دانشگاه یزد هستید و ما هم تلاش خواهیم کرد که این ارتباط را از طریق باشگاه دانشگاه یزد حفظ کنیم.
به گفته وی از لحاظ کمی یعنی نسبت دانشجو به جمعیت خوشبختانه استان یزد جز سه استان برتر آموزش عالی است و این نشان‌دهنده این است که استان یزد یک استان دانشگاهی است و این با شرایط استان هماهنگ است هم به لحاظ فزهنگی و هم به لحاظ امنیت اجتماعی و هم به لحاظ روحیه علم‌دوستی.
اولویت‌های دانشگاه یزد برای رسیدن به جایگاه برتر
دکتر اولیاء تاکید کرد: برای رسیدن به هدف اصلی دانشگاه روی چند محور باید کار شود، یکی هیات علمی که بیشترین نقش را در کیفیت دانشگاه دارد و در زمینه جذب استادان برتر و نخبه و دعوت از استادان برجسته به عنوان استاد وابسته  این دانشگاه، هدف‌گذاری خاصی انجام شده است و اولین قدم با حضور دکتر محمدرضا عارف به عنوان استاد وابسته دانشکده برق و کامپیوتر برداشته شده است.
وی با اشاره به بالابردن کیفیت ورودی‌ها و جذب دانشجویان نخبه تصریح کرد در همین راستا در سال گذشته برنامه‌های تشویقی برای دانشجویان برتر آغاز شد که بسیار تاثیزگذار بود و ما سال گذشته توانستیم ۱۳۵ نفر رتبه زیر هزار را جذب کنیم که تاثیر قابل ملاحظه‌ای روی کلیه کیفیت ورودی‌ها گذاشت و حدود ۲۰ درصد رتبه کل ورودی‌ها ارتقا پیدا کرد.
وی آخرین برنامه در راستای افزایش کیفیت ورودی‌ها را توانمندسازی دانشجویان ذکر کرد و افزود: پرورش دانشجوی خوب صرفا به درس محدود نمی‌شود و ما نیازمند این هستیم که مجموعه مهارت‌های اجتماعی افراد را نیز تقویت کنیم. یک دانشجوی نمونه از لحاظ علمی، اخلاقی، ارتباطات اجتماعی، کار گروهی و کارآفرینی باید نمونه باشد و امیدواریم دانشجویان دانشگاه یزد در همه زمینه‌ها این برتری را نسبت به دانشگاه‌های دیگر داشته باشند.


سازگاری رشته انتخابی و شغل با شخصیت فرد
در ادامه این همایش، دکتر محمد اکبرنژاد مدیر استعدادهای درخشان استان یزد در خصوص نحوه انتخاب رشته مطالبی را ارائه کرد. وی گفت: تعیین رشته در دوره دبیرستان، انتخاب رشته دانشگاهی، انتخاب شغل و ازدواج، چهار تصمیم سرنوشت‌ساز در زندگی است که باید به آن دقت شود.
وی سازگاری رشته انتخابی و شغل با شخصیت فرد را یکی از نکته‌های مهم در انتخاب رشته و شغل عنوان و تاکید کرد: انطباق نقش با شخصیت می‌تواند تاثیر بسیار خوبی در آرامش و خوشبختی فرد داشته باشد.
دکتر اکبرنژاد افزود: انتخاب رشته ابتدا باید با عقلانیت و منطق انتخاب، و عواطف و احساسات بعد از عقلانیت در نظر گرفته شود.
وی که دارای دکترای برنامه‌ریزی درسی است در ادامه تاکید کرد: در انتخاب رشته حتما باید رشته را شناخت و بعد انتخاب کرد. همچنین شناخت شغل مرتبط با رشته انتخابی، توجه به شرایط ادامه تحصیل آن رشته، استقلال یا وابستگی شغل، توجه به داشتن قدرت مانور و خلاقیت در رشته انتخابی و آسایش و آرامش یعنی فراهم بودن امکانات لازم و وسایل رفاهی دانشگاه محل تحصیل برای درس خواندن، از نکته‌هایی بود که وی بر آن تاکید کرد.
وی در پایان بر چیدمان در انتخاب رشته تاکید کرد و افزود: در انتخاب رشته باید ترکیبی از موارد ذکر شده باشد و بعضی از رشته‌های روزانه که ارزش بالایی ندارند نباید انتخاب شوند چه بسا بعضی از رشته‌های شبانه هستند که بهترند لذا توجه به بعضی رشته‌ها که بازار کار ندارند نکته اساسی و مهم در انتخاب رشته است.

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.