نگرانی در زمینه بیماری تب کریمه کنگو در ابرکوه وجود ندارد
به گزارش سرو ابرکوه، علی فاتحینیا رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان، اظهار داشت: شهروندان برای پیشگیری و مقابله با بیماری تب کریمه کنگو، از کشتار غیر مجاز دام خودداری و گوشت را از مراکز عرضه مجاز و دارای مهر و لیبل دامپزشکی تهیه کنند.
وی با بیان اینکه با هرگونه ذبح غیرقانونی دام جلوگیری و برخورد قانونی میشود، افزود: گوشت خریداری شده را به مدت 24 ساعت در یخچال در دمای 0 تا 4 و بعد از مدت مذکور با دستکش اقدام به شستن و خرد کردن و در نهایت در فریزر نگهداری کنند.
فاتحی نیا با بیان اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماریهای ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که در کشور ما نیز دیده میشود، عنوان کرد: آلودگی با این ویروس در دامها بیماری بالینی ایجاد نمیکند و با این وجود ممکن است در انسان سبب مرگ شود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه با تاکید بر اینکه ایجاد خونریزی در بافتهای بدن یکی از نشانههای بیماری در انسان است، گفت: این بیماری به صورت معمول از طریق گزش کنههای آلوده و یا از طریق تماس انسان با بافتهای دامهای آلوده در زمان کشتار دام به انسان منتقل میشود.
وی افزود: تعدادی از حیوانات وحشی و اهلی مانند گاو، بز، گوسفند و خرگوش میزبانان تکثیر کننده این ویروس هستند و کنههایی که از این دامها خونخواری میکنند، میتوانند آلوده شده و آلودگی را به نوزادان خود منتقل کنند.
این مسئول با بیان اینکه بافتهای مختلف این دامها از جمله خون و گوشت آلوده هستند و میتوانند ویروس را در محیط منتشر و یا در صورت تماس به انسان منتقل کنند، افزود: بنابراین کشتار دامها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.
تسنیم
انتهای پیام/م.ف