نرخ بیکاری فارغ التحصیلان یزد بازهم بالاتر رفت
مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: بر اساس آمارگیری نیروی کار مرکز آمار کشور در سال 95 نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و در حال تحصیل استان یزد 18.2 درصد اعلام شده که نسبت به سال قبل از آن یک دهم درصد افزایش داشته است.
فریبا آیت اللهی با بیان این که نرخ بیکاری فارغ التحصیلان کشور 20 درصد است اظهار داشت: بیشترین نرخ بیکاری مربوط به گروه های علوم کامپیوتر، حفاظت از محیط زیست، هنر و علوم فیزیکی است و گروه دامپزشکی کمترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است.
وی اذعان داشت: در استان یزد 20 هزار و 541 نفر بیکار فارغ التحصیل داریم که بالغ بر 46 درصد کل بیکاران استان را شامل می شوند و با توجه به این که نرخ بیکاری زنان همواره از مردان بیشتر بوده در خصوص بیکاری فارغ التحصیلان نیز این موضوع صدق می کند.
لزوم توجه به حوزه های کم آب خواه در حل مشکل اشتغال
آیت اللهی با بیان این که کشورهای توسعه یافته برای حل مشکل بیکاری خود به سمت بخش خدمات حرکت کرده اند افزود: با توجه به مسئله کمبود آب در استان، برای حل مشکل بیکاری باید به فرصت های اشتغال زایی توجه کرد که با مسئله آب تداخل نداشته باشد و از سویی دیگر با ثبت جهانی شهر یزد حوزه گردشگری و صنایع دستی و از این قبیل مشاغل که کم آبخواه هستند ظرفیت مناسبی برای اشتغال جوانان در استان ایجاد می کنند که باید به آن ها توجه کرد.
وی با تاکید بر ضرورت کسب مهارت توسط جوانان اذعان داشت: جوانان باید در کنار تحصیل مهارت های گوناگونی را کسب کنند اما متاسفانه عمدتاً در اوقات فراغت خود در کلاس هایی در راستای مباحث علمی و تحصیلی و رشته های ورزشی مشغول می شوند که در زمینه شغلی کمکی به آن ها نمی کند.
بیگاانه بودن نسل جوان با فرهنگ کار و تلاش
آیت اللهی افزود: در کشورهای پیشرفته دانش آموزان و دانشجویان در اوقات فراغت خود فارغ از مقطع و رشته تحصیلی خود کار می کنند اما نسل جوان ما عمدتاً با این موضوع بیگانه است و از این رو شناختی از بازار کار ندارند و بعد از فارغ التحصیلی نیز در یافتن شغل با مشکل مواجه می شوند.
وی اجرای طرح کارورزی را از جمله اقدامات انجام شده برای حل مشکل مهارت فراغ التحصیلان دانست و اظهار داشت: برای اجرای طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی جلسات متعددی با دانشگاهیان و بخش خصوصی برگزار شده و بر اساس این طرح فارغ التحصیل دانشگاهی برای مدت چهار الی شش ماه در یک واحد صنعتی، خدماتی و یا کشاورزی مشغول طی دوره مذکور کسب مهارت می کنند و در این مدت کمک هزینه کارورزی توسط دولت به او پرداخت می شود بعد از این مدت اگر فارغ التحصیل با کارفرما به توافق رسید در آن واحد جذب می شود.
ثبتنام بیش از 2600 نفر در طرح کارورزی استان یزد
مدیر کارآفرینی و اشتغال استان افزود: طبق ماده 71 قانون برنامه ششم توسعه در صورت اشتغال کارورز در واحد اقتصادی، کارفرما تا دوسال از پرداخت سهم حق بیمه معاف خواهد بود و دولت تا دو سال سهم حق بیمه کارفرما برای اشتغال فارغ التحصیل را پرداخت می کند.
آیت اللهی از اجرای طرح کارورزی در استان از سال گذشته خبر داد و گفت: تاکنون بالغ بر دو هزار 600 فارغ التحصیل دانشگاهی و 470 واحد پذیرنده در سامانه کارورزی ثبتنام کرده اند و حدود 100 فارغ التحصیل دانشگاهی در استان در حال طی کردن دوره کارورزی هستند و یا این که دوره کارورزی خود را تمام کرده اند.
انتهای پیام/س*