میزان تولید خودرو باید به سه میلیون دستگاه در سال افزایش یابد
به گزارش یزدرسا به نقل از «نسیم»، وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری خود به مناسبت هفته دولت از تصویب برنامه تولید خودرو تا سال 1404 خبر داد و افزود: بر اساس برنامه ابلاغ شده، میزان تولید خودرو باید به 3 میلیون دستگاه در سال افزایش یابد.
وی همچنین با بیان این که صنعت خودرو 20 درصد ارزش افزوده صنعت را تشکیل میدهد از ضرورت حمایت از این صنعت سخن گفت و افزود: با توجه به هدفگذاری صورت گرفته ظرفیت فعلی این صنعت باید به دو برابر افزایش یابد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به سهم یک درصدی بخش معدن در تولید ناخالص داخلی اشاره کرد و افزود: بر اساس سیاستگذاری صورت گرفته این سهم طی 5 سال آینده باید به 3 درصد افزایش یابد.
وی همچنین از ابطال 150 فقره پروانهای که به نا حق برای بخش معادن صادر شده بود گفت: ما به وظیفة قانونی خود در این رابطه عمل کردیم هر چند مخالفتهایی در این زمینه صورت گرفته است.
نعمتزاده همچنین با اشاره به بسته دولت برای خروج از رکود گفت: آنچه که در این بسته مورد تأکید قرار گرفته تأمین تسهیلات و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی بر همین اساس بانکها مکلف شدند که 60 درصد تسهیلات خود را در این زمینه تخصیص دهند.
وی همچنین از سهمیهبندی 80 درصدی معادن کشور خبر داد و گفت: بر اساس دستورالعمل ابلاغی از سوی دولت باید حضور بخش خصوص در بخش معادن بیش از گذشته باشد.
وزیر صنعت معدن و تجارت در پاسخ به سؤالی مبنی بر رضایت وی از عملکرد خودروسازان با بیان اینکه رضایت یک مقولة نسبی است، ادامه داد: از پیشرفت حاصل شده در این صنعت راضی هستم ولی باید قدمهای بزرگتری به ویژه در زمینة رقابتی کردن این صنعت برداشته شود.
وی همچنین با بیان اینکه بررسی شاخصها از حرکت به سمت کیفیشدن محصولات خودرویی حکایت میکند، ادامه داد: اینکه صنعت خودروسازی کشور را با صنعتی که 100 سال سابقه دارد مقایسه کنیم درست نیست؛ بلکه باید خود را به شاگرد اول این صنعت نزدیک کنیم و الگوی خود را آن قرار دهیم، اما اینکه کی به آنها میرسیم به تلاش ما بستگی دارد.
وی همچنین با اشاره به وضعیت نامطلوب صادرات خودرو طی 2 سال گذشته از بهبود آن در چند ماه اخیر سخن گفت و افزود: طی سالهای گذشته در کشورهای امریکای لاتین، آفریقا و روسیه کارخانههایی احداث شده بود ولی چند سالی بود که فعالیت این کارخانهها متوقف شده بود که هم اکنون در حال رایزنی برای از سرگیری تولید در آنها هستیم. به گفته وی در کشور سنگال 100 میلیارد دلار برای احداث کارخانهای سرمایهگذاری شده بود ولی این کارخانه هماکنون تعطیل است یا در ونزوئلا و عراق محدودیتهایی در نمونهگذاری ایجاد شده بود که در 2 و نیم ماه پیش این محدودیتها لغو و صادرات خود را به صورت کامل و CKB شروع شده است.
وی همچنین با بیان اینکه به دلیل مشکلات خزانه حتی یک ریال هم بابت اجرای فاز دوم هدفمندی دریافت نکردهایم از قول مساعد خزانه برای جبران وضعیت پیش آمده در بخش صنعت در نیمه دوم سال خبر داد.
نعمتزاده اعلام کرد: امسال مرکز مبادلات ارزی در خصوص فعالیت این مرکز در سال آینده بانک مرکزی تصمیم خواهد گرفت.
وی همچنین با بیان اینکه از پولهای آزاد شده برای واردات کالاهای ارزی استفاده نشده است، گفت: در حال حاضر پولهای بلوکه شده برای این کار استفاده میشود.
وی با بیان اینکه: پیشبینی میشود بین 10 الی 12 میلیارد دلار واردات کالاهای اساسی صورت گیرد ادامه داد: بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی پیشبینی میشود تولید گندم در سال جاری به 7 میلیون تن برسد که در اثر بیشتر شدن این میزان تولید میزان واردات کالاهای اساسی نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
وی با اشاره به واردات 1.2 میلیارد دلاری برنج در سال گذشته گفت: با وجود اینکه بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، شرکت بازرگانی دولتی مجاز به واردات 300 تن برنج در سال جاری است. تا این لحظه نعمتزاده جلوی این اقدام را گرفته است و اعلام کردم که بعد از فصل برداشت بر اساس کسری تولید این شرکت مجاز به واردات است تا کشاورزان از این قضیه متضرر نشوند. به گفته وی: فعلاً واردات برنج انجام نمیشود تا فصل برداشت به اتمام برسد.
وی همچنین در خصوص رشد صنعت نیز گفت: رشد صنعت امسال قطعاً مثبت خواهد بود ولی رقم دقیق آن بعد از نیمة دوم سال اعلام خواهد شد.