ID : 34708052
مدیرکل دامپزشکی استان یزد:

موردی از تب کریمه کنگو در یزد گزارش نشده/ مردم گوشت مصرفی خود را از اماکن مطمئن خریداری کنند


مدیرکل دامپزشکی استان یزد بیان داشت: به مردم توصیه می کنیم به هیچ وجه از اماکن غیر مطمئن گوشت مصرفی خود را تهیه نکنند و حتماً در زمان تهیه گوشت به لیبل و مهر دامپزشکی بر روی لاشه توجه کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد در مصاحبه با یزدرسا ضمن اشاره به شیوع تب کریمه کنگو در کشور اعلام کرد: بحمدالله هیچ موردی از تب کریمه کنگو در یزد مشاهده نشده است. البته مباحث پیشگیری در دستور کار اداره کل دامپزشکی استان بوده و در همین راستا مکاتبات لازم با کشتارگاه ها برای حفظ افرادی که در این مجموعه ها مشغول به کار هستند انجام شده چرا که این بیماری به راحتی از طریق پوست منتقل می شود.

علی اکبر حداد زاده افزود: عامل تب کریمه  کنه «هیالوما» است که در صورت آلودگی می تواند این بیماری را هم به دام و هم به انسان منتقل کند.

وی ادامه داد: این بیماری بیشتر بیماری شغلی است. یعنی دامداران و افرادی که در کشتارگاه ها فعالیت می کنند مانند دامپزشکان،  ناظران کشتارگاه و کسانی که کار سلاخی انجام می دهند می توانند به عنوان افرادی باشند که در خط اول انتقال بیماری قرار دارند. به همین دلیل باید لوازم حفاظت فردی را  مخصوصاً در حین کشتار استفاده کنند و با لوازم کامل کار کشتار را انجام بدهند.

این مقام مسئول پیش سرد گذاری لاشه ها در کشتارگاه ها را عامل اصلی کنترل این بیماری در استان یزد توصیف کرد و اظهار داشت: تب کریمه در لاشه و دام زنده اصلاً قابل تشخیص نبوده و علائم خاصی ندارد. لذا بهترین راهکاری که می توان به صورت عملیاتی از گسترش و شیوع آن پیشگیری کرد استفاده از روش پیش سرد گذاری است. در این روش لاشه 24 ساعت در دمای 0 تا 4 درجه نگهداری می شود زیرا با این عمل PH  پائین آمد و ویروس از بین می رود.

حداد زاده تصریح کرد: خوشبختانه اکنون تمام کشتارگاه های استان – به جز شهرستان خاتم- دارای پیش سرد ثابت بوده و در شهرستان خاتم نیز که پیش سرد ثابت ندارد از طریق کانتینر مرحله پیش سرد گذاری انجام می شود. نتیجتاً در تمام کشتارگاه های استان یزد پیش سرد گذاری در حال انجام است.

وی گفت: به مردم توصیه می کنیم به هیچ وجه از اماکن غیر مطمئن گوشت مصرفی خود را تهیه نکنند و حتماً در زمان تهیه گوشت به لیبل و مهر دامپزشکی بر روی لاشه توجه کنند. اگر تاریخ به روز باشد نشان دهنده این است که این گوشت به مدت 24 ساعت در پیش سرد کشتارگاه نگهداری و بعد عرضه شده ولذا مصرف آن هیچ گونه خطری ندارد. البته مردم هم نباید دغدغه ای داشته باشند زیرا زمانی که گوشت پخته شود دیگر هیچ گونه خطری برای مصرف کننده نخواهد داشت.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.