مطلوبترین سنین برای باروری زنان یزدی هیجده تا سی سالگی است
دکتر مریم افتخار، متخصص و فلوشیپ ناباروری زنان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در خصوص ناباروری گفت: زوجهايي كه پس از گذشت يك سال از زندگی مشترک علیرغم میل باطنی صاحب فرزند نشوند، احتمالا مشکلی وجود خواهد داشت که از این مشکل به عنوان «نازایی» نام برده میشود.
این متخصص و فلوشیپ ناباروری با بیان اینکه ميزان ناباروري در مردان و زنان تقريباً برابر است و مشكل ناباروري در هر دو جنس ديده ميشود، اظهار کرد: طبق بررسیهایی که صورت گرفته است حدود 10 درصد از ناباروریها می تواند مشترک باشد وحدود 1 در صد هم مریضانی هستند که علت خاصی برای ناباروری در آنها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه افراد دارای اضافه وزن بیشتر در معرض دیرباروری قرار میگیرند، افزود: اضافه وزن میتواند فعالیت هورمونهای زنان را مختل کرده و تا جایی پیش رود که شخص با مشکلات باروری مواجه شود؛ لذا به زنان چاقی که قصد مادر شدن دارند، توصیه میشود تا با رژیمهای غذایی و تحت نظر پزشک لاغر شوند تا بتوانند حس مادر شدن را تجربه کنند.
دکتر افتخار با تاکید براینکه وزن کم مادر نیز میتواند یکی از دلایل ناباروری باشد، تصریح کرد: زمانی که مادری از وزن کمی برخوردار باشد، فرآیند تخمکگذاری با مشکل مواجه شده و مادر در اصطلاح «نازا» خطاب میشود.
وی افزود: ناباروی علتهای مختلفی دارد که حدود 40 الی 45 درصد از آنها مربوطه به زنان است که می تواند اختلالاتی در تخمک گذاری باشد، به این معنا که زنان توانایی تخمک گذاری را ندارند و ممکن است تخمکهای آنها نارسا باشد ویا اینکه اختلالات هورمونی داشته باشند که نهایتا منجر به عدم تخمک گذاری و ناباروری خواهد شد.
این متخصص و فلوشیپ ناباروری اختلال در کار و شکل لولههاي رحمي هم از عوامل دیگر در ناباروري دانست و تصریح کرد: دهانه رحم يک عامل مهم در باروري است و مشکلات ساختماني و تغييرات فيزيکي و شيميايي در محيط آن میتواند در نازائي نقش بسيار عمدهای را ایفا کند.
دکتر افتخار عنوان کرد: وجود مواد ضد اسپرم در ترشحات دهانه يکي از علل نازائي است که باعث بي حرکت شدن اسپرمها و جلوگيري از انتقال آنها به قسمت بالايي رحم ميشود که در این صورت سبب عدم لانهگزینی جنین در رحم میشود که به هر حال در هر مورد با نظر پزشک متخصص ، تشخيص ودرمان لازم ضروری میباشد.
این متخصص زنان حدود 40 درصد از ناباروریها را مرتبط با مردان دانست و اذعان کرد : دلایل دیگری از جمله عدم تولید اسپرم و یا بی کیفیتی آن، انسداد در مسیر انتقال اسپرم، مشکلات ژنتیکی، عفونتهای مردانه و برخی بیماری ها را نیز شامل میشود.
دکتر افتخار خاطر نشان کرد: بر طبق بررسی هایی که انجام شده است حدود 10 الی 15 درصد مواردی هستند که ممکن است علت خاصی وجود نداشته باشند که این نوع «ناباروی با علت ناشناخته» نامیده میشود.
وی با اشاره به اینکه بالا بودن سن بيمار و طول مدت نازائي، احتمال درمان موفقيت آميز را کمتر ميکند، افزود: مطالعات نشان داده است که تخمکهای زنان مسن قدرت باروری کمتری دارند و با افزايش سن، احتمال افزايش بعضی از بيماریها که سبب ناباروری میشوند هم بيشتر است.
این متخصص نازایی مطلوبترین سنین برای باروری زنان هیجده تا سی سالگی دانست و تصریح کرد: بهترین زمان برای باردار شدن بین هیجده تا سی سالگی است؛ چرا که در این زمان بدن بیش از هر زمان دیگری انرژی و آمادگی لازم برای بارداری را داردو معمولا در این سنین، بارداری به صورت نرمال ادامه پیدا میکند.
وی در پایان در خصوص نقش مصرف فستفودها وغذاهای کنسروی در ناباروری تصریح کرد: با توجه به نقشی که رژیمهای غذایی در آنتی اکسیدانها دارند، میتوانند در میزان باروی تاثیر داشته باشند و میزان ناباروری در زنان را افزایش دهند.
انتهای پیام/د