ماجرای نامه نوربخش به امام خمینی/ ربا در نظام بانکی نیست
به گزارش یزدرسا به نقل از تسنیم، موسوی بجنوردی با حضور در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی با بیان اینکه ربای معامله ای و قرضی وجود دارد، اظهار داشت: ربای معامله ای مورد مباحث بانکی نیست اما ربای قرضی به معنای آن است که اگر قرض دهنده به قرض گیرنده شرط کند که سودی در سررسید معین دریافت کند.
وی با اشاره به خسارت تاخیر تادیه گفت: در این حالت اگر مشتری پول را در وقت معین ندهد بانک پولی را از آن دریافت می کند و مساله اینجاست که آیا دریافت این جریمه درست است یا خیر؟!
موسوی بجنوردی ضمن بیان اینکه هر مقدار نرخ تورم بود به همان مقدار کاهش قدرت خرید پول ملی داریم، تصریح کرد: اینکه نرخ تورم بر چه عواملی محاسبه می شود موضوع بحث ما نیست اما واقعیت این است که در سال های مختلف نرخ تورم داشتیم وبرخی مواقع نیز به 40-45 درصد رسید.
کارشناس ارشد بانکداری اسلامی در ادامه به نقل خاطره ای در زمان امام خمینی و نامه نگاری اش با ایشان اشاره کرد و گفت: یک بار آقای نوربخش رئیس کل وقت بانک مرکزی نامه ای به امام خمینی نوشت مبنی بر اینکه جریمه تاخیر به نفع بانک ها نیست و حکمی در این زمینه وجود ندارد و اگر این اتفاق نیفتد بانک ها ورشکسته می شوند.
عضو شورای فقهی بانک مرکزی همچنین اضافه کرد: بعد از آن من نیز دو مطلب به آن نامه اضافه کردم، اول آنکه قدرت خرید پول باید حفظ شود و دوم اینکه باتوجه به افزایش نرخ تورم باید این موضوع در نظر گرفته شود؛ اگر فردی تخلف انجام دهد و حتی چراغ قرمز را رد کند باید جریمه شود، بنابراین کسانی که در سررسید قسط خود را پرداخت نمی کنند باید جریمه شوند و حکم تعزیر حکومتی را دارد.
وی با بیان اینکه الان ربا در بانک ها نداریم؛ الان بانک ها ربا نمی گیرند و پول خودشان را می گیرند، اضافه کرد: ربا این است که مقرض قرضی را که می دهد به شرط آنکه در سررسید اضافه به قدرت خریدی که تملیک می کند، دریافت کند.
موسوی بجنوردی ادامه داد: وام هایی که هم اکنون بانک ها می دهند و در سررسید می گیرند اگر شرط کرده باشند بیش از نرخ تورم باشد رباست ولی اگر معادل نرخ تورم یا کمتر از آن بگیرند ربا نیست و اشکالی ندارد.
Related Assets:
- وجود پروندههای فراوان اقتصادی نتیجه رباست/ بانک ربوی ما چاق شده است
- تا جامعه ما از ربا پاک نشود مشکلات حل نخواهد شد
- گناهی که نزد خداوند از زنا، شرب خمر، قمار و ظلم و... مغضوب تر است
- گسترش بانکداری اسلامی راه جلوگیری از ربا در معاملات است
- برخی بانکها برای تسهیلات تکلیفی از منابع بانک مرکزی برداشت کردند/ حذف تسهیلات تکلیفی در بودجه ۹۴
- بهتدریج سیاست یکسانسازی نرخ ارز را دنبال میکنیم/ بانک مرکزی بهدنبال رساندن نرخ مبادلهای به بازار نیست
- تغییر سقف وام خودرو در کمیسیون اعتبارات بانک مرکزی تصویب شد
- پرداخت عادلانه سودهای بانکی؛ همچنان در هالهای ابهام
- آئیننامه نحوه فعالیت بانکها و موسسات اعتباری ابلاغ شد+ متن کامل
- بانکداري اسلامي يا ربا؟!