لزوم پرهیز از پولپاشی نابجا در بخش تولید/ ضرورت پایبندی عملی سیستم بانکی به عقود مشارکتی
سجاد کلانتر مهرجردی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در خصوص راهکارهای رونق تولید در سال جدید اظهار داشت: از اولین قدمها برای رونق تولید در کشور قبل از ایجاد واحدهای جدید، مقاوم سازی واحدهای تولیدی موجود است زیرا واقعیت این است که بسیاری از واحدهای تولیدی در شرف ورشستگی هستند و با مشکلات عدیده مالی مواجه هستند که اگر به آن ها کمک نشود تعطیل خواهند شد.
وی با بیان این که اکثر واحدهای تولیدی کشور در کمتر از ظرفیت اسمی خود فعالیت می کنند اذعان داشت: عمده واحدها دارای تکنولوژی و ماشین آلات قدیمی هستند که در این زمینه به تغییرات گسترده نیاز است. به طور کلی باید مشکلات و معضلات صنایع بررسی و شناسایی شود و برای هرکدام از این مشکلات تدبیری اندیشیده شود.
کلانتر تصریح کرد: تا مشکلات تولید مرتفع شود و با توجه به تجربه سال های قبل پولپاشی و اعطای تسهیلات به واحدهای تولید کارایی زیادی نخواهد داشت در واقع صرف تزریق نقدینگی به واحدها تنها به عنوان مسکن در کوتاه مدت عمل خواهد کرد و روش درستی نیست بلکه باید مشکلات ساختاری واحدها شناسایی و به طور اساسی حل شود.
تاکید بر صنایع کاربر به جای سرمایه بر
وی تاکید کرد: در پروسه رونق تولید باید دقت کرد باید به سمت صنایع کاربر حرکت کرد تا نیروی کار بیشتری به کار گرفته شود که در این راستا باید ماشین آلات تمام اتوماتیک حذف و نیروی کار جایگزین آن شود. وقتی نیروی کار در کشور به وفور یافت می شود نیازی به ماشین آلات تمام اتوماتیک نیست.
این کارشناس اقتصادی افزود: در کشور چین که سازنده اتوماتیکترین ماشین آلات هستند نیروی کار بخش عمده کار را در واحدهای تولیدی انجام می دهند اما در ایران هزینه هنگفتی برای خرید ماشین آلات تمام اتوماتیمک می شود در حالی که استفاده از نیروی کار نیاز به سرمایه گذاری زیادی ندارد و اشتغال بیشتری نیز ایجاد می کند از این رو تاکید بر صنایع کاربر به جای سرمایه بر می توان یکی از راهکارهای کلیدی روق تولید در اقتصاد ایران باشد.
حرکت به سمت بهبود شاخص کسب و کار در کشور
کلانتر اذعان داشت: شاخص کسب و کار یکی از شاخص های مهم در اقتصاد کشورها است که تمام مراحل کسب و کار از اخذ پروانه تا شروع کار را بررسی می کند که متاسفانه وضعیت و رتبه ایران در این شاخص چندان مناسب نیست اما اگر به سمتی حرکت کنیم که این شاخص در کشور بهبود یابد عملاً منجر به رونق تولید نیز خواهد شد.
ضرورت تسهیل در روند اخذ تسهیلات تولید
وی با بیان این که برای تحقق رونق تولید باید موضوع تسهیل در روند اخذ تسهیلات در دستور کار مسئولین قرار گیرد اظهار داشت: همزمان با پرهیز از پولپاشی و تزریق نقدینگی نا به جا باید روند اخذ تسهیلات تسهیل و بورکراسیهای بانکی نیز حذف گردد و از سویی دیگر با توجه به تجربه سال های قبل و مشکلات ایجاد شده دولت باید شفاف سازی در اعطای تسهیلات را نیز مد نظر قرار دهد.
تامین وثیقه برای اخذ تسهیلات از مشکلات جدی تولیدکنندگان است
کلانتر بروکراسی های بانکی و تامین وثایق برای اخذ تسهیلات را یکی از مشکلات موجود واحدهای صنعتی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از چالش های مهم در روند اخذ تسهیلات تامین وثیقه و تضامین بانکی است که به یک معضل جدی برای تولیدکنندگان تبدیل شده و به نوعی حلقه مفقودهای در تولید است و از این رو ضروری است در مورد موضوع پذیرش وثایق به ویژه اموال منقول خیلی سریع تصمیمگیری شود و قوانین لازم در این زمینه وضع گردد.
ضرورت اصلاح سیستم بانکی کشور
وی با بیان این که در حال حاضر سیستم بانکی کشور عملا از عقود مشارکتی استفاد نمی کند و حاضر نیست در ریسک پروژه ها شریک شود ادامه داد: نوشتن طرح توجیهی در روند اخذ تسهیلات صرفاً یک کار تشریفاتی و روتین است و ملاک واقعی برای تصمیمگیریها نیست و امروز در سیستم بانکی کشور به طرح ها تسهیلات داده نمی شود بلکه صرفاٌ به وثایق پول داده می شود و هر کسی که بتواند وثیقه را تامین کند تسهیلات می گیرد.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: شاه کلید مباحث عقود اسلامی مشارکت در سود و زیان است و از این رو باید سیستم بانکی کشور به سمتی حرکت کند که ریسک ناشی از پروژه ها را نیز پوشش دهد که این کار علاوه بر آن که به حذف ربا نیز می انجامد با تامین مالی طرح های تولیدی با ظرفیت بالا به رونق تولید نیز کمک خواهد کرد.
انتهای پیام/ق
Related Assets:
- وابستگی به واردات آفت تولید و صنعت است
- مسئولان تصمیم بگیرند به جای «رونق بیکاری» به «رونق تولید» کمک کنند
- اعتبار فاز دوم کارخانه نخ بخیه تفت با سیستم بانکی وصندوق توسعه ملی قابل تأمین است
- جزئیات جدید از وام 25 میلیونی
- کارگران و صنعتگران در خط مقدم جنگ اقتصادی هستند
- «پیمانسپاری ارزی» صنعت میبد را با چالشی اساسی روبرو کرده است/نظام اداری با صنعتگر همراه نیست