ID : 27613830
سرپرست مركز تحقيقات تغذيه و امنيت غذايی يزد هشدار داد

كاهش تحرک و افزايش تغذيه عوامل تهديد سلامتی افراد در ايام نوروز


سرپرست مركز تحقيقات تغذيه و امنيت غذايی دانشگاه علوم پزشكی شهيد صدوقی يزد نسبت به تغيير نامتناسب فعاليت‌های بدنی و تغذيه‌ای افراد در ايام نوروز هشدار داد.

به گزارش یزدرسا؛ دكتر «آزاده نجارزاده» با اشاره به در پيش‌رو بودن تعطيلات نوروزي گفت: متاسفانه در اين ايام شاهد تغيير نامتناسبي در فعاليت‌هاي بدني و غذايي افراد هستيم به نحوي كه در حالي كه فعاليت‌هاي بدني افراد به شدت كاهش مي‌يابد در مقابل شاهد افزايش تغذيه و مصرف مواد غذايي هستيم.

وي بهار را فرصت بسيار مناسبي براي فعاليت‌هاي بدني به ويژه پياده‌روي و ورزش در فضاي طبيعت دانست و افزود: اين در حالي است كه اغلب افراد به دليل تعطيلات بيشتر از اين كه در طبيعت حضور يابند در داخل منزل به استراحت مي‌پردازند و البته در مقابل نيز به دليل برگزاري ميهماني‌ها و ديد و بازديدهاي زياد در اين ايام شاهد مصرف زياد شيريني و آجيل از سوي افراد هستيم كه منجر به اضافه وزن، افزايش فشار خون و مشكلات گوارشي در افراد مي‌شود.

وي معتقد است كه يادداشت كردن مصارف روزانه مواد غذايي در ايام كمك زيادي به خود‌آگاهي و در نهايت خودكنترلي افراد در مصرف موادغذايي خواهد شد.

وي در مورد نوع تغذيه در ايام نوروز توصيه كرد: افراد جامعه بايد از مصرف زياد شيريني به شدت پرهيز كنند به ويژه همشريان يا مهمانان يزد توجه داشته باشند كه شيريني‌هاي يزدي معمولاً داراي اندازه‌هاي كوچك با ميزان شكر بالا هستند و به همين لحاظ نيز شيريني‌هاي يزدي  در رده شيرني‌هاي بزرگ جاي مي‌گيرد لذا در مصرف اين قبيل شيريني‌ها بايد رعايت كنند.

وي خاطرنشان كرد: معمولاً در اين ايام افراد علاوه بر مصرف شيريني، چاي را نيز با قند مصرف مي‌كنند كه اين صدمه زيادي را به بدن وارد مي‌كند لذا توصيه مي‌شود كه در هنگام صرف چاي در مهماني‌ها شيريني جايگزين قند شود نه اين كه افراد هر دو را مصرف كنند.

وي مصرف مغزيجات را براي سلامتي قلب و عروق و تامين چربي‌هاي خون مفيد خواند و گفت: البته بايد توجه داشت كه مصرف روزانه آجيل‌هاي خام و مغزيجات نيز نبايد بيش از 30 گرم باشدف ضمن اين كه توصيه مي‌شود كه افراد كمتر از آجيل‌هاي بو داده استفاده كنند چرا كه اغلب اين گونه از آجيل‌ها در هنگام فرايند تفت دادن با نمك زيادي آغشته مي‌شوند و علاوه بر اين كه تاثيرات مثبت خود را از دست مي‌دهند، مصرف زياد آنها مي‌تواند منجر به افزايش فشار خون و بيماري‌هاي قلبي در افراد شود.

وي از افراد خواست تا در وعده‌هاي غذايي خود به ويژه در هنگام صرف شام از مصرف غذاهاي پرچرب پرهيز كنند و به جاي آن از غذاهاي ساده و كم حجم استفاده كنند چرا كه مصرف غذاهاي پرچرب مي‌تواند منجر به مشكلات گوارشي شود.

وي در همين رابطه مصرف سبزيجات تازه را به افراد توصيه كرد و گفت: سبزيجات به علت داشتن فيبر، قند موجود در غذا را آهسته‌تر جذب بدن مي‌كنند و اين موضصوع مانع بالا رفتن قند خون مي‌شود.

وي در همين رابطه اظهار كرد: بالا و پايين رفتن مداوم قند خون در افراد مي‌تواند آنها را در معرض ابتلا به بيماري ديابت قرار دهد لذا ضروري است كه در وعده‌هاي غذايي از انواع سبزيجات خام و پخته استفاده شود.

وي يكي از نكات مهم در اين ايام پر مسافرت را پرهيز از مصرف سبزيجات و سالادهاي رستوران‌هاي بين‌راهي ذكر كرد و گفت: معمولاً نحوه شست‌وشو و ضدعفوني كردن اين قبيل مواد غذايي در رستوران‌ها نامطمئن است لذا افراد از مصرف آن خورداري كنند.

وي در پايان با توصيه اكيد داشتن به ورزش كردن افراد در اين ايام بهاري، اظهار كرد: ايام عيد به دليل تعطيلي ادارات و تردد كم خودروها داراي هواي پاكيزه‌تري است و اين موقعيت مناسبي براي فعاليت‌هاي بدني افراد است لذا حداقل پياده‌روي به مدت 10 دقيقه در روز را به افراد توصيه مي‌كنيم كه بسيار براي سلامتي آنها مفيد خواهد بود.

انتهای پیام/

ایسنا


 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.