قطب بندی شهرستان های یزد بر اساس ظرفیت های اقتصادی/ حمایت از تولید مربای زعفران
مسئول بسیج سازندگی استان یزد در مصاحبه با یزدرسا با اشاره به برنامه های این نهاد برای توانمند سازی شهرستان های استان یزد در راستای اقتصاد مقاومتی گفت: بسیج سازندگی استان یزد از امسال برنامه قطب بندی مناطق مختلف استان در زمینه تولید محصولات شاخص را با توجه به ظرفیت های موجود در هر منطقه و به منظور تبدیل به قطب آن محصول در دستور کار دارد.
سید محمد میر قانعی افزود: در خصوص شهرستان بهاباد با توجه به کشت بالای زعفران، پیشنهاد ما گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی کوچک مرتبط با زعفران بوده است و همواره از اهالی بهاباد این مطالبه را داشته ایم که چرا با وجود ظرفیت های موجود روی مسائلی نظیر بسته بندی زعفران کار نمی شود.
وی گفت: همچنین ما پیشنهاد داشتیم که روی مربای گل زعفران کار شود. چون گل زعفران تا کنون بدون استفاده خاصی رها می شد. شاید برای ساخت اسانس از آن بهره برداری محدودی می شد، ولی استفاده خاص دیگری نداشت. در نهایت، چند نفر روی این طرح کار کردند و یکی از این عزیزان موفق به تولید مربای زعفران شد.
میرقانعی با اشاره به زمانبر بودن تبدیل یک منطقه به قطب تولید یک محصول، تاکید کرد: در بحث قطب بندی که به نمونه از آن برای بهاباد اشاره شد، قرار نیست که قطبی که برای یک منطقه تعریف می شود در یک سال نتیجه بدهد. مثلاً وقتی می گوییم اردکان قطب تولید حلوا ارده و محصولات کنجدی شده این فرآیند چند ده سال زمان برده است، یا صنایع سفال میبد و زیلو قدمت چند صد ساله دارد.
مسئول بسیج سازندگی استان یزد اضافه کرد: چه مربای گل زعفران و چه مسائل دیگری که در سایر شهرستان های استان مطرح شده باید در سال های آینده هم معرفی و کار شود تا به قطب محصولی تبدیل شود.
این مقام مسئول بیان داشت: حمایت ها و طرح های ما غالباً بر اساس کمک به معرفی بهتر و بیشتر این نوع قطب ها و همچنین ارائه تسهیلات و پشتیبانی های مورد نظر است تا از این طریق افراد به پشتوانه یک سری مشوق ها و پشتیبانی های اینچنینی بتوانند اقدامی جهت توانمند سازی خود و همشهریان خود انجام دهند.
وی گفت: از طرفی بسته بندی مناسب زعفران از قدیم دغدغه ما بوده است. در این راستا هم یک سری کارهایی انجام و بعضی از جشنواره ها برای معرفی زعفران بهاباد برگزار شد.
میرقانعی در پایان با تقدیر از تولید مربای زعفران گفت: باید برای تولید مربای گل زعفران حتما کار شود چون مشابه آن در کشور وجود ندارد. البته تولیدکنندگان ابتدا باید در مقیاس های کوچک تر این کار را انجام بدهند و در صورت اقبال مردمی به صورت نهایی به معرفی محصول در رسانه ها و سایت ها کمک می کنیم.
Related Assets:
- حمایت بسیج علمی یزد از 30 طرح و پروژه/تشکیل۱۳ کارگروه در خانه نخبگان بسیج علمی استان یزد
- تقویت درسی دانش آموزان توسط جهادگران بسیجی یزد
- خدمت رسانی سپاه الغدیر استان یزد به 4 روستا در مناطق زلزله زده غرب کشور
- اشتغالزایی برای 2 هزار و 400 نفر با اجرای طرحهای بسیج سازندگی استان/ صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان مورد توجه قرار میگیرد
- پنير؛ محصول شاخص مهریز شد
- بازديد مسئول بسيج سازندگي يزد از اردوهاي جهادي ابركوه
- تداوم حماسه آفرینی بسیجیان یزد این بار در اقتصاد و درمان
- مشکلات برخی مناطق محروم فرهنگی است نه اقتصادی
- راهاندازی قطب تولید پسته در خاتم اولویت اصلی بسیج سازندگی
- ویزیت رایگان 19 هزار نفر از مردم مناطق محروم /مرمت 170 واحد آموزشی/اعطای افزون بر 77 میلیارد ریال تسهیلات کارآفرینی