فعالیت 14 اتحادیه و هزار و 460 واحد صنفی در تفت
رییس اتاق اصناف شهرستان تفت در گفتگو با خبرنگار صبح تفت با تبریک روز اصناف به بازاریان و کسبه تفت، گفت: مجمع امور صنفی با اهداف ساماندهی اصناف، ایجاد هماهنگی بین اتحادیه ها و نظارت بر علمکرد آن ها، صدور پروانه کسب، نظارت بر اجرای مقررات مربوط به اصناف، بازرسی و نظارت بر فروش و تنظیم ساعات کار و ایام تعطیل در سال 1350 با مصوبه مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.
«محمدحسن پورحدادیان» افزود: مجمع امور صنفی شهرستان تفت نیز از سال 1370 فعالیت خود را آغاز و در سال 1392 به اتاق اصناف تغییر نام داد.
وی با بیان اینکه اتاق اصناف شهرستان تفت اقداماتی شامل صدور پروانه، بازرسی، برخورد با تخلفات، انجام بیمه تکمیلی اصناف، مالیات امور صنفی، تصویب نرخنامه و... را انجام می دهد به تشریح عملکرد این اتاق در یک سال گذشته پرداخت.
پورحدادیان، تعداد اتحادیه شهرستان تفت را 14 مورد دانست و گفت: اتحادیه ها وظیفه صدور پروانه کسب، نظارت بر واحدهای فاقد پروانه و پیشنهاد نرخنامه ها را برعهده دارند که اگر تعداد یک واحد صنفی بیش از 50 مغازه بود اتحادیه آن تشکیل می شود و اگر کمتر از این میزان بود زیر مجموعه اتحادیه ای دیگر قرار می گیرد؛ مثلا اگر تعداد سوپرمارکت های تفت بیش از 50 عدد باشد اتحادیه آن تشکیل می شود ولی اگر کمتر از 50 مورد بود زیر مجموعه اتحادیه دیگری قرار می گیرد.
وی همچنین از فعالیت هزار و 460 باب واحد صنفی دارای پروانه در تفت خبر داد و گفت: همچنین 122 واحد صنفی فاقد پروانه هستند که هرچه زودتر باید برای صدور پروانه کسب اقدام کنند که در غیر اینصورت مغازه آن ها پلمپ می شود.
این مقام مسئول تعداد پروانه های صادر شده در سال 94 شهرستان تفت را 100 مورد بیان کرد و ادامه داد: سال گذشته 32 مورد واحد صنفی پس از اخطار 10 الی 20 روزه به علت نداشتن پروانه کسب پلمپ شد.
پورحدادیان، یکی دیگر از فعالیت های اتاق اصناف را بازرسی از بازار دانست و اظهار داشت: واحد نظارت و بازرسی اتاق اصناف از سال 92 به منظور نظارت بر عملکرد واحد های صنفی شامل گرانفروشی، کم فروشی، عدم نصب اتیکت قیمت و ... تشکیل شد که در سال 1394 بیش 4هزار و 600 مورد بازرسی صورت گرفت که 133 مورد آن منجر به تشکیل پرونده و معرفی به تعزیرات برای جریمه شد.
وی افزود: در سال 1394، 20 مورد شکایت حضوری صورت گرفته است که 8 مورد آن منجر به تشکیل پرونده و 12 مورد آن در کمیسیون حل اختلاف به نتیجه رسیده است.
رییس اتاق اصناف تفت در مورد روند تصویب نرخنامه ها نیز اذعان داشت: همه ساله پیشنهاد نرخ گذاری در جلسات داخلی اتحادیه ها جمع بندی می شود سپس به اتاق اصناف شهرستان ارائه می شود که این اتاق برای صنف های خدمات کامپیوتری، عکاسی، فیلمبرداری، تعمیرکاران لوازم برقی، صوتی و تصویری، فتوکپی، خیاطی، رستوران ها، تالارها و عینک سازی در کمیته نرخ گذاری تعیین نرخ و مابقی صنف ها را به اداره صنعت، معدن و تجارت معرفی می کند.
این مقام مسئول صدور پروانه بر موسسات اتومبیل کرایه شامل آژانس ها و وانت تلفنی ها را وظیفه دیگر اتاق اصناف بیان کرد و تصریح کرد: از اردیبهشت ماه سالجاری و با مصوبه هیئت وزیران صدور پروانه این موسسات به اتاق اصناف واگذار شده است و منتظر دستورالعمل برای اعمال نظارت نیز هستیم.
پورحدادیان از ضرورت کسب مجوز برای فروش دخانیات خبر داد و گفت: دخانیات فقط باید در صنف های سوپر مارکت و خواربار فروشی، عرضه شود که این واحدها نیز باید برای فروش به کسب مجوز اقدام کنند و در صورت فروش به افراد زیر 18 سال و خرده(نخی)، مجوز داخلی آن ها باطل و دیگر مجوزی به آن ها داده نخواهد شد.
وی در مورد واحدهایی که به فروش قلیان، توتون و متعلقات آن می پردازند نیز اظهارداشت: تمام این واحد ها بدون پروانه در حال فعالیت هستند و به زودی با آن ها برخورد خواهد شد؛ همچنین طبق ابلاغیه وزارت بهداشت دیگر مجوزی به عنوان قهوه خانه صادر نخواهد شد.
وی در مورد مالیات واحد صنفی بیان داشت: میزان مالیات واحدهای صنفی همه ساله از تهران ابلاغ می شود و نماینده ای از اتاق اصناف تفت در کمیسیون حل اختلاف مالیاتی شهرستان برای دفاع از اصناف حضور دارد.
رییس اتاق اصناف، خدمات بیمه تکمیلی را از دیگر خدمات اتاق اصناف به بازاریان دانست و گفت: اصناف همه ساله با یکی از شرکت های بیمه قرار داد و به ارائه خدمات تکمیلی به اصناف می پردازد.
پورحدادیان در پایان از الزامی بودن شرکت در دوره های فقه بازار برای تمدید و صدور پروانه کسب خبرداد و برگزاری جلسات هفتگی فقه بازار، برگزاری همایش اتاق های اصناف، روسای ادارات صنعت، معدن و تجارت و همچنین مسئولان بسیج اصناف استان را از جمله اقدامات فرهنگی اتاق اصناف تفت در سال 94 بیان کرد.
انتهای پیام/