ID : 10594288
در نشست بررسی مشکلات صنایع یزد مطرح شد

عدم پرداخت یارانه یک‌سال صنایع لبنی یزد/ تنظیم تمامی قراردادها یک‌طرفه و به سود بانک


یکی از فعالان عرصه تولید استان یزد گفت: مطالبات یک‌سال گذشته صنایع لبنی با توجه به یارانه در نظر گرفته شده پرداخت نشده است.

به گزارش یزد رسا، ناصر پارساییان، صبح امروز در نشست بررسی مشکلات صنایع استان یزد با انتقاد از تحمیل مشکلات اداری از سوی دستگاه‌ها به واحدهای تولیدی و صنعتی استان یزد اظهار داشت: هر روز با بخشنامه و دستورالعمل جدیدی روبه‌رو می‌شویم که به واحدها تحمیل می‌شود.

وی بیان کرد: از 14 شرکت لبنی موجود در استان یزد تنها 9 شرکت فعال است و 6 شرکت لبنی به دلیل مشکلات فراوانی که وجود داشت، از ادامه فعالیت بازمانده‌اند.

پارساییان با بیان اینکه شرکت‌های باقیمانده نیز در برابر فروش محصولات خود تهدید می‌شوند، عنوان کرد: برای شرکت‌های لبنی مالیات بر ارزش افزوده به میزان هشت درصد در نظر گرفته شده که این مبلغ را از جیب خود پرداخت می‌کنیم.

این تولیدکننده محصولات لبنی با بیان اینکه مطالبات یک‌سال گذشته صنایع لبنی با توجه به یارانه در نظر گرفته شده پرداخت نشده است، عنوان کرد: در ازای هر کیلوگرم شیر مبلغ 150 تومان یارانه در نظر گرفته شده که با محاسبه کلی این مبلغ نسبت به ارزش افزوده مبلغ یکسانی به دست آمده و به میزان هشت درصد است بنابراین انتظار می‌رود به جای پرداخت این مبلغ که بروکراسی دشواری دارد، مالیات بر ارزش افزوده را اخذ نکنند.

وی نیز از بانک‌ها به عنوان یک معضل برای صنایع یاد کرد و گفت: از بانک‌ها توقعی برای همراهی و همکاری در زمینه پرداخت تسهیلات نداریم اما در کمال ناباوری بانک‌ها به سمت مصادره اموال روی آورده‌اند و بسیاری از اموال و وثایق شهری توسط بانک‌ها مصادره شده است.

پارسائیان با انتقاد از تهدیدات بازار فروش در استان و نیاز آموزش و پرورش به شیر برای تغذیه مدارس بیان داشت: در حالی که صنایع تولید لبنی در استان فعال هستند و برای بازار فروش خود دشواری‌هایی دارند، آموزش و پرورش اقدام به تامین شیر از استان‌های کرمان و لرستان کرده است، این در حالی‌ است که شکایاتی مبنی بر فساد در شیر به سازمان استاندارد از سوی مدارس ارائه شده است.

 

تمامی قراردادها یک‌طرفه و به سود بانک تنظیم می‌شود

رئیس هیئت‌ مدیره و بنیانگذار مجتمع فولاد یزد هم در ادامه این نشست با انتقاد از اینکه گوش شنوایی برای شنیدن و توجه به درد و مشکلات صنایع وجود ندارد، اظهار داشت: متاسفانه در این سال‌ها فقط و فقط قانون وضع کردیم اما قانونی وضع نشد تا ضمانت اجرایی کافی داشته باشد.

سید محمد احرامیان ادامه داد: در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته‌ای که مدام از آن حرف می‌زنیم و می‌خواهیم سرانه انرژی را به اندازه سرانه آن کشورها برسانیم، در حوزه بانکداری و اخذ قرارداد با مشتریان، تخلفی از سوی بانک صورت گرفته بود که بر اساس این تخلف بانک مذبور 16 میلیارد دلار جریمه شد اما در ایران تمامی قراردادها یک‌طرفه و به سود بانک تنظیم شده است.

وی با بیان اینکه در کشور به ازای هر 3 هزار نفر یک بانک و موسسه مالی اعتباری وجود دارد، گفت: بانک‌های ما حتی به مصوبات عمل نمی‌کنند و طی این 30 سال حتی جریمه هم نشدند.

رئیس هیئت‌مدیره و بنیانگذار مجتمع فولاد یزد خواستار توجه مجلس به این بخش از قوانین شد و عنوان کرد: بهتر است قانونی برای بانک‌ها وضع شود تا اگر به قانونی بی‌توجهی کردند فقط مشتریان جریمه نشوند بلکه بانک‌ها نیز به قوانین پایبند باشند و جریمه شوند.

 

حمایت‌ها تولیدمحور نیست

عضو هیئت مدیره صنایع لاستیک یزد نیز با انتقاد از قوانین مغایر با حمایت از تولید و کسب و کار اظهار داشت: برای تولید در داخل و تامین مواد اولیه باید 50 درصد از اعتبار مورد نیاز را به صورت ارز آزاد پرداخت کنیم این در حالی است که برای واردات ارز مبادله‌ای پرداخت می‌کنند.

رفیعی ادامه داد: مواد اولیه از طریق بورس خریداری می‌شود که باید 50 درصد ارز مورد نیاز به صورت آزاد پرداخت شود که این رویه نشان می‌دهد حمایت‌ها تولیدمحور نیست بلکه واردات‌محور است.

وی اضافه کرد: صنایع لاستیک اگر با این روند بخواهند به کار ادامه دهند، سرنوشت چندان روشنی نخواهند داشت که تقاضا داریم این مهم مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد.

منبع: فارس

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.