ID : 39068525

صفر تا صد ورود به صنعت بسته بندی گوشت و فرآورده‌های پروتئینی / معرفی انواع دستگاه های سیل وکیوم


دامداریِ صنعتی و پرورش حیوانات با هدف استفاده از محصولات گوشتی و پروتئینی، قدمتی 150 ساله دارد و حوزه تازه‌ای به حساب می‌آید. در کنار پرورش گوشت، صنعت بسته بندی گوشت و فرآورده های پروتئینی نیز از رونق خوبی برخوردار است.

یزدرسا؛ شاید سابقه انسان در شکار حیوانات به بیشتر از 5 هزار سال پیش برگردد اما دامداریِ صنعتی و پرورش حیوانات با هدف استفاده از محصولات گوشتی و پروتئینی، قدمتی 150 ساله دارد و حوزه تازه‌ای به حساب می‌آید. در کنار پرورش گوشت، صنعت بسته بندی گوشت و فرآورده های پروتئینی نیز از رونق خوبی برخوردار است.

با افزایش جمعیت کلان‌شهرها و فرهنگ زندگی مدرن، مواد غذایی مثل گوشت، میوه یا حتی سبزیجات به صورت صنعتی بسته بندی می‌شوند و در شبکه توزیع کالا، به دست مشتریان می‌رسند. بنابراین می‌توان برای حوزه بسته بندی گوشت به عنوان یکی از واحدهای صنعت بسته بندی، آینده روشنی تصور کرد.

اگر به عنوان صاحب یک کسب‌وکار به دنبال ورود به حوزه بسته بندی گوشت هستید یا یکی از فعالان صنعت فرآورده های پروتئینی هستید و می‌خواهید واحد بسته بندی گوشت را در کنار بخش تولید، راه‌اندازی کنید، باید ابتدا اطلاعات زیادی در این زمینه به دست آورید.

در این مطلب تلاش داریم در کنار بررسی اقدامات مورد نیاز برای راه اندازی واحد صنعتی بسته بندی گوشت، دستگاه های بسته بندی مواد غذایی مناسب را نیز معرفی کنیم.

پیشنهاد: استعلام قیمت و خرید دستگاه شیرینگ - قیمت ویژه - خدمات پس از فروش

چرا بسته بندی گوشت اهمیت دارد؟

بسته بندی گوشت تضمین کننده سلامت گوشت و سلامت محصولات گوشتی در ارتباط مستقیم با سلامت جامعه است. آلوده شدن گوشت و مصرف آن توسط مردم می‌تواند باعث بروز انواع بیماری‌های مرگبار شود. به جز مرغ که به صورت کامل و بسته بندی عرضه می‌شود، گوشت قرمز به طور معمول به شکل سنتی در فروشگاه‌های گوشت به فروش می‌رسد. حتی سایر محصولات گوشتی مانند ماهی هم از بهداشت کامل بسته بندی برخوردار نیستند.

این در حالی است که گوشت به سرعت فاسد می‌شود و محلی برای جذب انواع باکتری‌های مضر است. در نتیجه اهمیت به رعایت بهداشت در محیط دسته بندی قطعات گوشت ضروری است. بسته بندی مناسب گوشت در عین اینکه می‌تواند بهداشت و سلامت محصول را تضمین کند، ماندگاری آن را هم افزایش می‌دهد و جلوی فساد آن را می‌گیرد.

در بین تمام انواع گوشت، بسته بندی گوشت چرخ‌کرده آماده، اهمیت بیشتری دارد، زیرا گوشت را پس از چرخ کردن نمی‌توان شست. علاوه بر این جنس گوشت پس از چرخ شدن حساسیت بیشتری پیدا می‌کند و به سرعت فاسد می‌شود. بنابراین در بین فرآورده‌های گوشتی، به شرایط گوشت چرخ‌کرده به شکل ویژه‌ای باید توجه داشت.

پیشنهاد: استعلام قیمت و خرید دستگاه های بسته بندی از نادی پک؛ صادر کننده دستگاه بسته بندی

بسته بندی گوشت چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

دستگاه های بسته بندی متعددی وجود دارند که به شکل مشخص برای بسته بندی گوشت مناسب هستند. با این همه، تمام آنها باید دارای شرایط خاصی باشند تا سلامت بسته تضمین شود.

بسته بندی مناسب گوشت شامل موارد زیر می‌شود:

  1. بسته بندی باید تا حد امکان ساده باشد. وجود طراحی پیچیده نه تنها لزوما به جلب اعتماد مشتری منجر نمی‌شود، بلکه امکان دارد، فرآیند بسته بندی را نیز دشوار کند.
  2. در کنار سادگی، بسته بندی باید ظاهری جذاب داشته باشد. بسته بندی از جمله شاخص‌های اصلی بازاریابی محصول به شمار می‌رود. فرقی ندارد محصول شما گوشت است یا ظرف تزئینی. بسته بندی جذاب در هر شرایطی میزان فروش کالا را بالا می‌برد.
  3. بسته بندی گوشت و مواد غذایی که به سرعت فاسد می‌شوند، باید در عین شفافیت، در برابر هوا و بخار آب نفوذناپذیر باشد. زمانی که گوشت در معرض گازهایی مانند اکسیژن، دی‌اکسید‌کربن و نیتروژن باشد، به سرعت فاسد می‌شود.
  4. بسته بندی گوشت باید به قدری منعطف باشد که ماشین های بسته بندی بتوانند آن را بدوزند و به کمک باد و حرارت شکل دهند.

گوشت‌های بسته بندی شده برای مشتریان جذابیت بیشتری دارند. این گوشت ها نیازی به پاک شدن ندارند و معمولا در قطعاتی خرد شده‌اند که می‌توان از آن‌ها بلافاصله در پخت غذا استفاده کرد. در عین حال این گوشت‌ها نسبت به لاشه‌های موجود در فروشگاه‌های محصولات گوشتی و قصابی‌ها، بهداشت بیشتری دارند، در نتیجه می‌توان روی ماندگاری بالاتر این گوشت‌ها حساب باز کرد.

پیشنهاد: استعلام قیمت و خرید دستگاه بسته بندی بیسکویت - قیمت ویژه - خدمات پس از فروش

معرفی دستگاه های بسته بندی گوشت

همانطور که اشاره شد، دستگاه های بسته بندی زیادی وجود دارند که برای بسته بندی محصولات غذایی به کار گرفته می‌شوند. یکی از این ماشین های بسته بندی، دستگاه سیل وکیوم است.

دستگاه سیل وکیوم کارکرد ساده‌ای دارد. این دستگاه هوای داخل بسته را تخلیه می‌کند و با تزریق گازهای نگهدارنده به داخل آن، شرایطی به وجود می‌آورد که محصول داخل بسته ماندگاری بیشتر و بهتری داشته باشد و شکل و طعم و زنگ خود را از دست ندهد. نبود هوا داخل بسته بندی مواد غذایی باعث می‌شود فرآیند اکسیده شدن غذا و در نهایت فساد آن کند شود.

دستگاه های سیل وکیوم برای بسته بندی محصولات غذایی مناسب است و علاوه بر گوشت قرمز، مرغ و ماهی، برای انواع سبزیجات تازه و سبزیجات خشک، سالاد، غذاهای آماده و نیمه آماده، خشکبار و خوراکی‌های دیگری مثل خیارشور، ترشی یا قارچ هم مناسب است.

این دستگاه بسته بندی در ابعاد و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شود که هرکدام آنها متناسب با نیاز مشتریان است. به عنوان مثال زمانی که نیاز است برای افزایش ماندگاری محصول، گاز ازت داخل بسته تزریق شود، دستگاه سیل وکیوم تمام اتومات به کار می‌آید. کارایی دستگاه سیل وکیوم نیمه اتومات هم با مدل تمام اتومات یکسان است اما سرعت بسته بندی پایین‌تری دارد و برای واحدهای صنعتی کوچک‌تر مناسب است.

دستگاه سیل وکیوم رومیزی قابلیت هواگیری داخل بسته را دارد، اما قدرت بالایی در مقایسه با انواع دیگر دستگاه سیل وکیوم ندارد و نمی‌تواند گاز به داخل بسته تزریق کند. بنابراین بهتر است از این دستگاه برای محصولاتی استفاده کرد که ماندگاری بالا نیاز ندارد. دستگاه سیل وکیوم رومیزی بیشتر در فضاهای کوچک صنعتی مانند فروشگاه‌ها، رستوران‌ها، کترینگ‌های غذایی، واحدهای تولیدی غذاهای نیمه‌آماده و آبمیوه‌فروشی و بستنی‌فروشی‌‌ها کاربرد دارد.

ظرف‌هایی که داخل دستگاه های بسته بندی سیل وکیوم قرار می‌گیرند باید از جنس پلاستیک PP،PET،PE باشند.

نکته‌ای که باید درباره دستگاه های سیل وکیوم بدانید، تفاوت آنها با دستگاه های سیل است که بسته‌ها را مهر و موم می‌کند. در دستگاه سیل بسته بندی به صورت حرارتی انجام می‌شود. فیلم و پلاستیک دو سر بسته در دستگاه ذوب شده و بسته را می‌بندد.

در حالی که دستگاه سیل وکیوم هوا را از داخل بسته تخلیه کرده و آن را برای ماندگاری و انبارداری آماده می‌کند. در دستگاه سیل وکیوم حین تخلیه هوا، گاز نگهدارنده نیز به داخل بسته تزریق می‌شود. بنابراین می‌توان گفت تفاوت اصلی دستگاه های سیل وکیوم و دستگاه های سیل، در وکیوم بسته بندی ها است.

 

مراحل بسته بندی گوشت

فرایند بسته بندی گوشت از مرحله کشتار تا انتقال گوشت بسته بندی شده به مراکز توزیع، به دقت بسیار بالایی نیاز دارد. گوشت محصولی حساس است و باید در محیطی کاملا بهداشتی بسته بندی شود. در عین حال دمایی که گوشت در آن نگهداری می‌شود بسیار اهمیت دارد.

مراحل بسته بندی گوشت به صورت زیر است:

  • کشتار دام در کشتارگاه‌های مخصوص
  • بررسی و تایید سلامت لاشه توسط دامپزشک و کارشناس مربوطه
  • انتقال گوشت تولید شده به تونل سرد – دمای این تونل برای اعمال فرایند جمود نعشی باید بالای 15 درجه سانتی گراد باشد.
  • انتقال گوشت به تونل انجماد با دمای منفی 35 درجه برای انجماد کامل
  • پوشاندن لاشه منجمد با پلاستیک پلی اتیلن – در این مرحله لاشه آماده انتقال به مراکز فروش گوشت یا بسته بندی وزنی است. در صورت انتقال گوشت با کامیون، دمای یخچال ماشین باید حداکثر مثبت 7 درجه سانتی گراد باشد.

در روش دیگر، گوشت قطعه‌قطعه می‌شود. پس از استخوان‌گیری، گوشت به بخش‌های مجزایی مانند ران، سردست، قلوه‌گاه و غیره دسته بندی می‌شود. بعد از وزن‌گیری قطعات و تقسیم آنها در ظرف‌های جداگانه 1 یا 2 کیلویی، بسته های نیمه آماده وارد دستگاه بسته بندی شده و حرارت می‌بیند. هوای داخل بسته تخلیه می‌شود. سپس دستگاه پلاستیک را به دور بسته می‌برد و دو طرف آن را بهم می‌دوزد.

حمل و بارگیری گوشت به این روش، ساده‌تر صورت می‌گیرد. دمای داخل یخچال کامیون باید بین منفی 1 یا 2 درجه سانتی گراد باشد. در این روش با افزایش مدت ماندگاری گوشت، نگهداری آن به 15 روز هم میرسد.

 

سخن پایانی

دستگاه سیل وکیوم، به علت فشار منفی که می‌تواند به بسته ها وارد کند، نقش مهمی در حوزه بسته بندی محصولات گوشتی ایفا می‌کند. این روش بسته بندی علاوه بر اینکه جلوی ورود آلودگی به داخل بسته یا نشت مواد غذایی به خارج از بسته را می‌گیرد، حمل و نقل بسته های غذایی را هم آسان می‌کند و در عین حال راهی برای افزایش اعتبار برند فروشگاه و بازاریابی محصولات دیگر آنها است. در نتیجه برای تضمین کیفیت بسته بندی محصولات گوشتی، می‌توان روی دستگاه های سیل وکیوم حساب کرد.

 

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.