ششم بهمن در آینه تاریخ معاصر ایران
به گزارش یزد رسا؛ مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
6 بهمن 1360
افراد مسلح ضد انقلاب در قالب اتحادیه ی کمونیستها با هدف ایجاد یک مرکز تهاجمی در شمال، به شهر هزار سنگر «آمل» حمله کردند. اما نیروهای رزمنده و مردم انقلابی این شهر، در اندک زمانی به تهاجم ضد انقلاب پاسخ کوبنده ای دادند.
6 بهمن 1357
مردم تهران و سایر شهرهای ایران که خود را برای استقبال از امام خمینی آماده کرده بودند، در اعتراض به جلوگیری از سفر امام و تعطیل شدن فرودگاه ها با برگزاری تظاهرات گسترده ای، این عمل رژیم را به شدت محکوم کردند. در شهرهایی چون قزوین، تبریز، اصفهان، سنندج، مشهد و مغان اردبیل، ارتش به طرف مردم تیراندازی کرد.
6 بهمن 1357
تعدادی از چماق به دستان وابسته به رژیم پهلوی به دانشگاه صنعتی آریامهر(شریف کنونی) حمله کردند.
6 بهمن 1357
شاپور بختیار در گفت و گو با رادیو فرانسه گفت: بازگشت آیت الله خمینی به ایران هنوز خیلی زود است. ایشان باید به من فرصت بدهند تا برای ورود ایشان و تضمین امنیت این کار برنامه ریزی کنم. ما برای فراهم آوردن امکانات بازگشت با ایشان در حال گفت وگو هستیم و بر ارتش و دولت تسلط و قدرت کامل داریم و تا زمانی که هستم احتمال کودتا وجود ندارد.
6 بهمن 1357
همه ی دیپلمات ها و کارکنان سفارت ایران در اوتاوا پایتخت کانادا حمایت خود را از انقلاب اسلامی و امام خمینی اعلام کردند.
6 بهمن 1357
امام خمینی در دیدار با سه مقام آمریکایی رمزی کلارک دادستان کل پیشین آمریکا، ریچارد فالک استاد دانشگاه پرینستون و دان لویی نماینده ی سازمان های مذهبی آمریکا در نوفل لوشاتو فرمود: اگر آمریکا دست از فشار، تهدید و دخالت بردارد، دولتی که در آینده در ایران تشکیل خواهد شد، نیروی خود را صرف اجرای عدالت خواهد کرد و اگر قدرتمندهایی که در صدر ملت ها واقع شده اند کنار بروند یا اصلاح بشوند، تفاهم با ملت ها هم آسان خواهد بود ولی تا زمانی که آنها هستند، تفاهم ایجاد نخواهد شد.
6 بهمن 1357
600 تن از همافران و افسران هوانیروز اصفهان در حمایت از انقلاب اسلامی در خیابان های این شهر راهپیمایی کردند و تعداد زیادی از آنها برای اقامه ی نماز جماعت ظهر با پوشش نظامی خود به یک مسجد رفتند.
6 بهمن 1343
امیرعباس هویدا به مقام نخست وزیری رسید؛ او که وزیر دارایی کابینه ی حسنعلی منصور بود، 13 سال این مقام را بر عهده گرفت.
6 بهمن 1341
همه پرسی برای تصویب اصول 6 گانه انقلاب سفید در ایران برگزار شد. این طرح به سفارش جان اف کندی رییس جمهوری آمریکا با هدف اصلاحات داخلی (اقتصادی و اجتماعی) به محمدرضا پهلوی ارایه شده بود. مردم به درخواست امام خمینی شرکت در این همه پرسی را تحریم کرده بودند.
6 بهمن 1341
جنگل ها و مرتع های کشور ملی شد، بدین ترتیب نزدیک به 120 میلیون هکتار از جنگل ها و مرتع های کشور برای بهره برداری ملی در اختیار دولت قرار گرفت.
6 بهمن 1340
تیمور بختیار رییس برکنار شده سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) در سفری بدون بازگشت، به اروپا رفت.
6 بهمن 1337
شورای مرکزی پیمان بغداد (سنتو) در کراچی پاکستان آغاز به کار کرد. منوچهر اقبال نخست وزیر، ریاست هیات نمایندگی ایران در آن نشست را بر عهده داشت.
6 بهمن 1329
با دعوت آیتاللَّه کاشانی و به منظور سرعت بخشیدن در برنامه های ملی شدن صنعت نفت، اجتماع بزرگی در تهران برگزار شد.
6 بهمن 1320
مجلس شورای ملی پیمان سه جانبه ی میان تهران، لندن و مسکو را که در آذر گذشته به وسیله ی دولت به مجلس ارایه شده بود، تصویب و اجازه ی انعقاد آن را صادر کرد.
6 بهمن 1310
عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار رضا پهلوی به سفر پنج ماهه خود به اروپا پایان داد و به تهران بازگشت.
6 بهمن 1302
حسین علاء وزیر مختار ایران در آمریکا اعلام کرد که نمایندگی تهران را در مجلس شورای ملی خواهد پذیرفت.
6 بهمن 1300
احمدشاه قاجار دومین سفر اروپایی خود را با قرض گرفتن از کشورهای خارجی آغاز کرد.
6 بهمن 1300
موافقت نامه ی تقسیم آب رود هیرمند میان ایران و افغانستان امضا شد.
6 بهمن 1293
در جریان جنگ اول جهانی، درگیری میان نیروهای روس و عثمانی در آذربایجان شرقی آغاز شد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/ف