شانتاژ رسانه های غربی - عربی در ماجرای برکناری امیر عبدالهیان+ جزئیات
به گزارش یزدرسا به نقل از راه دانا؛ برکناری امیر عبدالهیان معاون عربی آفریقایی وزیر امور خارجه کشورمان که مدت ها بر سر زبان ها افتاده بود در نوع خود جالب بود و ماجرا زمانی جالب تر می شود که بررسی روزنامه ها و رسانه های غربی و عربی در طول ماه های گذشته نشان می دهد پیش از آنکه این ماجرا در داخل مرزهای کشور اجرایی شده و به اذهان اهالی دولت خطور کند، توسط رسانه های خارجی مطرح و از آن نیز استقبال ویژه ای بعمل آمده بود.
نزدیک به 2 ماه پیش بود که خبر نامه محرمانه روحانی به امیر کویت منتشر شد. روحانی در این نامه شیوخ عرب را به مذاکره دعوت کرده بود و عربها هم که با عنایت به تجربه مذاکرات هستهای دولت یازدهم میدانستند منظورش از مذاکره چیست، آستینها را بالا زدند و لیستی از خواستههای بیشرمانهشان را برای ایران فرستادند. گستاخانهترین درخواست شیوخ از روحانی برکناری معاون عربی و آفریقایی وزارتخارجه بود. درخواستی که بیشتر شبیه دستورات از بالا به پایین کشورهای استعمارگر بود. حالا بعد از 3 ماه امیرعبداللهیان برکنار شد.
در این بین اما نگاهی به تیترهای منتشر شده در رسانه های غربی و عربی در ماه های اخیر و تلاش آنها برای متقاعد کردن دولت ایران نسبت به برکناری امیر عبدالهیان در خور توجه است. موضوعی که حالا منجر به این مسئله شده که گویا دستور برکناری معاون عربی آفریقایی وزیر امور خارجه بیش از آنکه یک تغییر استراتژیک در درون این وزارتخانه باشد، شبیه یک دسیسه ای است که از آن سوی مرزها خط دهی شده باشد.
29 اسفند 1394 - روزنامه کویتی الرأی: کویت پیامی از روحانی دریافت کرده است
آخرین روز از سال 94 بود که روزنامه الرای در گزارشی نوشت: کویت پیامی از روحانی دریافت کرده که طی آن تهران به حل اختلافاتش با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از طریق گفتوگو تمایل نشان داده است
این روزنامه کویتی مدعی شده بود ایران از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خواسته تا با آنچه «گفتوگوی آرام» نامیده اختلافات میان کشورها برطرف شده و فصل جدیدی از روابط میان ایران و کشورهای عربی ایجاد شود.
13 فروردین 1395 - روزنامه المستقبل: امیر عبداللهیان از کار برکنار میشود
این تیتر یک روزنامه المستقبل در روز 13 فروردین بود. این روزنامه لبنانی در گزارش نخست خود با اشاره به سیاست تازه دولت روحانی برای نزدیکتر شدن به اعراب، مدعی شد اتحاد شیخ نشینها در کنار عربستان، دلیل این تصمیم بوده است. به نوشته این روزنامه، ممالک عربی خلیج فارس برای تأمین امنیت و آرامش ناگزیر از پذیرش ریاست بنی سعود بودند؛ ایران اما در برابر این اتحاد منزویتر از همیشه چارهای جز نزدیکی دوباره به همسایگان جنوبی نداشته است.
جالبتر اما مدعایی بود که این روزنامه لبنانی در خصوص امیر عبدالهیان معاون عربی-افریقایی ظریف مطرح کرد. بر اساس این گزارش، روحانی خیال دارد برای اثبات «حسن نیت»، امیر عبدالهیان را از کار برکنار کند.یک برکناری آن هم در این سطح، آن هم فقط برای اثبات حُسن نیت برای شروع مذاکرات.
29 خرداد 1395 - المانیتور: ظریف به آمادگی ایران برای انعطاف بیشتر درباره سوریه اشاره کرد / مقام وزارت خارجه آمریکا: ایران آماده انعطاف پذیری درباره اسد است
المانیتور مینویسد ظریف پنجشنبه گذشته و در مکاتبهای اینترنتی در پاسخ به این سؤال که چه پیشنهاداتی برای پیشبرد راهحل سیاسی در سوریه داشته است، گفت: «من همیشه گفتهام که اگر روی یک فرد متمرکز شویم هیچ راهحلی وجود نخواهد داشت زیرا مسأله جمع جبری صفر خواهد بود که لاجرم به بنبست خواهد انجامید».
ظریف در ادامه گفته است: «پاسخ این است که روی تقسیم نهادی قدرت و آینده شکل حکومت تمرکز کنیم، که از طریق آن میتوان مرکزیت نقش یک فرد یا قوم را کاهش داده و یا حذف کرد».
30 خرداد 95: امیر عبداللهیان برکنار شد / العربیه: این تغییر نشان دهنده عزم دولت روحانی برای همکاری با اعراب است
العربیه ساعتی پس از این تغییر تحول در وزارت خارجه ایران، آن را نشان دهنده عزم دولت روحانی برای همکاری با اعراب دانست. این پایگاه سعودی مدعی شد امیرعبداللهیان فردی نزدیک به سپاه پاسداران بوده و با ظریف و روحانی در سیاستهای منطقهای اختلافنظر داشته است.
31 خرداد 95 - پایگاه اینترنتی "روسیا الیوم": مقامات کشور عمان به روحانی و ظریف توصیه کردند با برکناری "امیرعبداللهیان" حسن نیت خود را به عربستان نشان دهند
به دنبال تغییرات اخیر در وزارت امور خارجه کشورمان، پایگاه اینترنتی "روسیا الیوم" به نقل از منابع آگاه مدعی شد: «مقامات کشور عمان به حسن روحانی و جواد ظریف توصیه کرده اند که با برکناری "امیرعبداللهیان" حسن نیت خود را به عربستان نشان دهند».
این منبع روسی اضافه کرد: «دولت عمان به روحانی و ظریف گفته که وجود امیرعبداللهیان -که بارها اظهارات خصمانه ای علیه عربستان بیان کرده است- مانع پیشبرد هرگونه گفتگو با ریاض خواهد شد. بنابراین دولت جمهوری اسلامی با کنار گذاشتن او، پیام حسن نیت به عربستان ارسال خواهد کرد که می تواند زمینه دیپلماتیک مذاکرات آتی محسوب شود.»
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- نگاه خوشبینانه و دل بستن به غرب اشتباه فاحش دولتمردان/مسئولان از بدعهدی غربیها درس عبرت بگیرند
- ظریف دیپلمات انقلابی را برکنار کرد/تلاش وزارت خارجه برای «ورود متفاوت» به مسائل منطقهای
- ایران از بشار اسد بهعنوان رئیسجمهور قانونی سوریه حمایت میکند
- عربستان با اعدام شیخ نمر نمیتواند خود را از سیاستهای غلطی که موجب رشد ناامنی در منطقه شده تبرئه کند