سفارش امام جواد(ع) به مدارا با پدری که دشمن اهل بیت بود/ والدین؛ نخستین مربی برای کودکان
به گرازش یزد رسا به نقل از یزدبانو، حجت الاسلام محمد حسن جعفری در مراسمی که به مناسبت خجسته میلاد یگانه پسر امام رضا(ع) در امامزاده قل هواللهی به همت هیئت پیروان عترت خواهران رزمندگان اسلام یزد برگزار شده بود، گفت: امام جواد در دوران کوتاه امامتشان، با کردار و گفتار خود معارف ناب را بر جان تشنه مؤمنان جاری میساخت، همچنین عظمت و شکوه مقام ولایتشان آن چنان بلندمرتبه وبا عظمت است که حتی دانشمندان غیرشیعی را به تواضع در برابر ایشان وا داشته است.
وی نیکی به پدر ومادر را از صفات پسندیده انسانی و مورد تأکید اسلام و پیشوایان معصوم(ع) برشمرد واظهار داشت: دراین باره نقل شده است که فردی در محضر امام جواد(ع) نامه نوشت و از ایشان خواست تا برایش دعا کرده و درباره چگونگی رفتار با پدرش که از دشمنان اهل بیت(ع) بود، او را راهنمایی کند، امام جواد(ع) در جواب نامه او چنین نوشتند: «برایت دعا میکنم و از تو میخواهم با پدرت مدارا کنی و موجبات ناراحتی او را فراهم نسازی». حضرت در ادامه نامه او را دلداری داد که «در پس هر دشواری، آسانی است. بردبار باش که پیروزی از آنِ پرهیزکاران است».
جعفری با اشاره به جود و کرم امام جواد(ع) ادامه داد: با توجه به شرایط آن روز جود و کرم ایشان ، در بین سایر ویژگیهای شخصیتیشان در میان مردم تجلی بیشتری پیدا کرده؛ از این رو امام جواد(ع) با سخاوت خود به صفت«جوادالائمه» معروف شدند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه خداوند هستی را به خاطر چهارده معصوم (ع) آفریده و آفرینش را با خلق آنان آغاز کرده، گفت: توسل جستن به ائمه (ع)، نیازمند رعایت روشها و ایجاد شرایطی است که بدون معرفت و شناخت نمیتوان امید به بر آورده شدن خواسته ها و حاجات خود داشت، همچنین کسی که ائمه را دراختیار داشته باشد در مقابل گرفتاریها تسلیم نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه نباید صرفا در مسائل مادی به ائمه توسل جست، اظهار داشت: باید در تمام امور از جمله امور معنوی و قلبی، مسایل آخرت، آمرزش گناهان، طلب شفاعت، سعادت، خوشبختی و عاقبت به خیری، به ائمه متوسل شد.
جعفری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه والدین بخشى از زندگى فرزندان را تشکیل داده و همواره به عنوان الگویى براى آنان محسوب مى شوند، گفت: اثرگذاري والدين به عنوان نخستين مربي در تعامل با كودك، در رشد اخلاقی و شخصیتی کودک بيشتر از ساير عوامل اجتماعي است.
انتهای پیام/س*