ID : 20770223
بازتاب دغدغه های مردم در سفر رئیس جمهور به قم/

سانسور ناشیانه رسانه های دولتی در انعکاس سخنان مراجع


در دیدار روز جمعه رئیس جمهور روحانی با مراجع اعظام، دیداری که بسیار در رسانه ها حاشیه ساز شد و جریان رسانه ای را به خود معطوف داشت، دیدار با آیت الله العظمی مکارم شیرازی بود که در این دیدار نقدهای بسیاری از سوی معظم له به رئیس جمهور مطرح شد

به گزارش یزدرسا به نقل از راه دانا؛ در دیدار روز جمعه رئیس جمهور روحانی با مراجع اعظام، دیداری که بسیار در رسانه ها حاشیه ساز شد و جریان رسانه ای را به خود معطوف داشت، دیدار با آیت الله العظمی مکارم شیرازی بود که در این دیدار نقدهای بسیاری از سوی معظم له به رئیس جمهور مطرح شده که برگرفته از نگرانی های مردمی بود که از طریق نامه ها و ملاقات‌های مردمی با ایشان بیان شده است که در قالب محورهای ده گانه به صورت فوق العاده هوشمندانه گفته شد که تلخیص آنها به مراه علت اصلی این مسائل و مشکلات آورده شده است:

در ابتدا، محورهای بیانات آیت الله مکارم شیرازی مورد سانسور ناشیانه رسانه های دولتی و همسو با دولت واقع شد که در نهایت متن اصلی این بیانات منتشر گردید. 

تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی

 

اولین مساله ای که ایشان متذکر شده اند پیرامون واحدهای تولیدی است که می فرمایند: متأسفانه هنوز بسیاری از آنها راه نیفتاده و می‌دانیم بدون تکیه بر تولید داخلی اقتصاد مقاومتی صورت نمی‌گیرد و اصولا کل مسائل اقتصادی زیر سؤال می رود.

این موضوع مطروحه از سوی معظم له  اشاره به واقعیتی تلخ پیرامون واحدهای تولیدی دارد. اگر تعداد واحدهای تولیدی کشور را 67 هزار واحد بدانیم متاسفانه طبق برآورد کارشناسان امر، با رکود فعلی حدود 30 درصد راکد می باشند و با این محاسبه می‌توان نتیجه گرفت که حدود 10 هزار واحد تولیدی آن هم در خوشبینانه‌ترین حالت تعطیل هستند.فقط 50 درصد از واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی با 25 درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند و این موضوع نشان می‌دهد رکود شدیدی در سطح واحدهای تولیدی قرار دارد که این موضوع نیازمند تصمیم سریع دولت است.

عدم بازرسی جامع پیرامون پرداخت های چند ده میلیونی

«آیت الله مکارم شیرازی در محور دوم بیانات خود، با اشاره صریح به موضوع عدم بازرسی پیرامون پرداخت های چند ده میلیونی گفت: باید بازرسی ها جامع تر و گسترده تر باشد تا تخلفاتی مانند آنچه در بیمه صورت گرفت و همه را متحیر ساخت صورت نگیرد. اینکه افرادی ده‌ها میلیون تومان در ماه حقوق بگیرند در حالی که بیمه، بدهی خود را به پزشکان و بیمارستان‌ها نپرداخته باشد.»

متاسفانه دریافت حقوق‌های چند ده میلیون تومانی مدیران دولتی و انتشار فیش حقوق 40 تا 80 میلیون تومانی برخی مدیران بیمه مرکزی ایران موجی از واکنش ها را در روزهای اخیر دربرداشته است. ایجاد شفافیت در این زمینه بهترین و اصلی ترین را‌ه‌کاری است که دولت در این ارتباط باید انجام دهد. وضعیت مالی همه اعضای دولت باید شفاف شود که متاسفانه تا به امروز  این مهم  انجام نشده و عزم جدی نیز برای ایجاد این شفافیت وجود دارد و در قانون اساسی کشور نیز بر شفافیت سرمایه مسئولان کشور اشاره شده است.متاسفانه ساختار اقتصاد کشور در دولت یازدهم که به صورت سرمایه داری تعریف شده است با اعتقاد ما این که اقتصاد  باید درخدمت محرومان جامعه باشد و فاصله غنی و فقیر افزوده نشود بسیار تناقض دارد .در حالی که حقوق‌های این چنینی در بیمه مرکزی ایران و احتمالا سایر ارگان‌های دولتی پرداخت می‌شود که دولت برای پرداخت یارانه‌های نقدی 45 هزار تومانی با مشکل مواجه است و پروژه‌های عمرانی به خاطر کمبود منابع مالی متوقف می‌شود.

واردات بی رویه

«این مرجع تقلید جهان تشیع با اشاره به واردات بی رویه تصریح کرد: تولیدکنندگان از این مساله ناراحتند و معتقدند تا جلوی این کار گرفته نشود تولید داخلی جان نخواهد گرفت.»

جای بسی تاسف است که دولت یازدهم بجای تمرکز بر تولید داخل و استفاده از ظرفیت داخلی در شرایط تحریم، با نگاه به خارج منابع ارزی کشور را تاراج برده بگونه ای که در سال گذشته ۱۰۲هزار دستگاه خودرو به‌ارزش ۲میلیارد و ۱۲۸میلیون دلار به کشور وارد شد که این رقم در مقایسه با سال ۹۲ از لحاظ تعداد ۳۱درصد و از لحاظ ارزش ۳۰درصد رشد داشته است.

طبق آمار گمرک از تجارت خارجی کشور، سیاست‌های دولت یازدهم سبب شده که در طی این دو سه سال اخیر کشورهای زیادی از رکود خارج شوند. آمار گمرک نشان می‌دهد افزایش چشمگیر واردات ایران از کشورهایی چون امارات، چین، هند، کره جنوبی و ترکیه در دولت روحانی، بدون تردید این کشورها از رکود خارج شده‌اند و اگر هم در رکود نبودند، بر رشد و رونق آن‌ها افزوده شده است.

بیکاری تعداد کثیری از جوانان

موضوع بیکاری و اشتغال محور بعدی بیانات معظم له بود که تاکید شد: مردم از بیکاری جوانان نگرانند چرا که بیکاری سرچشمه انواع ناهنجاری های اجتماعی است. لازم است توصیه کنید مسئولین تلاش بیشتری در این زمینه انجام دهند.

این موضوع تبیین شده توسط آیت الله مکارم شیرازی پرده از یکی دیگر از واقعیتهای اقتصادی نهفته در اجتماع دارد. متاسفانه با گذشت نزدیک به 3 سال یا حدود 1000 روز از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، نگاهی به وضعیت بیکاری نشان دهنده این موضوع است که وضعیت اشتغالزایی نه تنها در این دولت بهبود نیافته، بلکه آمارها حکایت از بدتر شدن اوضاع بازار کار دارد. مرکز آمار ایران در آخرین گزارش‌ خود، تعداد شاغلان در  سال 94 را چیزی حدود 21 میلیون و 860 هزار و 836 نفر اعلام کرده است.  این رقم در ابتدای دولت تدبیر و امید چیزی حدود 22 میلیون و 191 هزار و 144 نفر بوده که نشان از بیکار شدن خالص چیزی حدود 330 هزار نفر در دولت یازدهم دارد. با یک حساب سرانگشتی درباره میزان اشتغالزایی در دولت یازدهم می‌توان متوجه شد 330 هزار نفر بیکار شده، 6 درصد کل افراد شاغل جامعه هستند. بنابراین می‌توان دریافت با توجه به روند منفی اشتغال در دولت تدبیر و امید وضعیت اشتغالزایی در دولت یازدهم چیزی حدود 6/6- درصد بوده درصد است. عدد 6/6- درصد میزان اشتغال خالص در دولت یازدهم است.

تفکرات جناحی در دولت

آیت الله مکارم شیراری در بخش دیگری از اظهارت خود فرمودند: از سوی دیگر مردم شاکی هستند که جناح ها همچنان جناحی فکر می کنند و ای بسا منافع جناح خود را بر منافع کشور و مردم مقدم می دارند، سزاوار است جنابعالی توصیه مؤکدی به همه آنها کنید که تنها به منافع مردم و نظام بیاندیشند.

این موضوع نیز یک واقعیت آشکار است و امروز دولت به جای خدمات رسانی به ملت و جامعه و حل معظلات اجتماعی و مشکلات اقتصادی، وقت و هزینه خود را به تخریب دولت های گذشته قرار داده و ناتوانی های خود پیرامون وعده های داده شده را دائما بر سر این جناح و آن جناح و دولت های منتسب به آن فرافکنی می کند.

زیاده خواهی های آمریکا

وی با بیان اینکه می دانیم آمریکایی ها بخش مهمی از تعهدات خود را عمل نکرده اند، تصریح کرد: باید مرتباً از آنها مطالبه کرد که اگر طلبکاری نکنیم بدهکار خواهیم شد.این مرجع تقلید ادامه داد: «در مقابل زیاده خواهی های آمریکا باید محکم ایستاد اگر محکم نایستیم یک روز نوبت وسائل دفاعی ما می شود، و خواهان تعطیل آن هستند، روز دیگر مسأله حقوق بشر را بهانه می کنند و سرانجام به رسمیت شناختن اسرائیل را پیشنهاد خواهند کرد. آنها دائماً به دنبال بهانه ای هستند و همۀ بهانه‌ها برای این است که ایران تبدیل به قدرتی در منطقه و در جهان شده است.»

«ولی‌الله سیف»، رئیس بانک مرکزی ایران، در مصاحبه‌ای جدید با روزنامه «گاردین» به انتقاد از عدم پایبندی آمریکا و اروپا به تعهداتشان تحت «برجام» پرداخته است.به نوشته گاردین، آقای سیف در این مصاحبه عنوان کرده که موانعی که باعث می‌شوند بانک‌های ایرانی نتوانند به نظام مالی جهان متصل شوند نشان می‌دهند که آمریکا و اتحادیه اروپا نتوانسته‌اند به طور کامل به تعهداتشان تحت «برجام» عمل کنند.در حالی که چهار ماه از اجرایی شدن توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 موسوم به «برجام» می‌گذرد، بانک‌های بزرگ اروپایی کماکان تمایلی برای انجام تراکنش‌های مالی مربوط به ایران ندارند. نشست «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا با مقام‌های بانکی اروپا، کمکی به رفع این معضل نکرده و آنها دیپلمات آمریکایی را به مطرح کردن اظهارات ضد و نقیض درباره از سرگیری روابط با ایران متهم کرده‌اند.

متاسفانه بعد از برجام، مطالبات آمریکایی ها کم کم از حوزه هسته ای به سمت مسائل موشکی و حقوق بشر کشیده می شود و دایره تحریم ها نیز به وسعت همین مسائل به قوت خود باقی است.

مالیات هایی که عادلانه نیست

آیت الله مکارم شیرازی در ادامه خاطرنشان کرد: عده ای از مردم از پاره ای از مالیات هایی که عادلانه نیست مانند بخش هایی از مالیات بر ارزش افزوده شکایت دارند بنابراین لازم است به مسئولین مالیاتی تأکید شود که مالیات را عادلانه محاسبه کنند تا مردم نسبت به نظام جمهوری اسلامی خوشبین باشند.

متاسفانه درکشور عدالت مالیاتی را شاهد نیستیم .اخذ مالیات در استان‌ها به‌ویژه استان‌های محروم باید متفاوت باشد درصورتی که اکنون مالیات به‌صورت یکسان اخذ می‌شود و از سوی دیگر شاهد هستیم که درآمدهای مالیاتی در مناطق محروم سبب توسعه‌یافتگی نشده است.

قطع یارانه اغنیا

وی با اشاره به موضوع یارانه ها تاکید کرد: می دانید این سنگ بزرگی است که در چاه افکنده شده باید عقلا دست به دست هم دهند و آن را از چاه بیرون کشند. باید یارانه ها مخصوص گروه آسیب‌پذیر و نیازمند جامعه شود. در شرایط فعلی متأسفانه مبالغ سنگینی هزینۀ افرادی می شود که به آن نیازی ندارند و کارهای تولیدی گرفتار مشکل می شود.

حذف افرادی که نیازی به دریافت یارانه ندارند، خود تبدیل به یک پروسه ای عظیم در دولت شده است که ظاهراً دولت تمایل چندانی در این برهه یکساله تا انتخابات ندارد و پیشرفت این پروسه با کندی زیادی پیش رفته است و این با ناله دولت در پرداخت یارانه به ملت، تناقض اساسی دارد.

مسائل فرهنگی و مفاسد سایت ها و شبکه های اجتماعی

این مرجع تقلید با تاکید بر مسائل فرهنگی و مفاسد سایت ها و شبکه های اجتماعی، افزود: آنها از یکسو به تمام مقدسات ما توهین می کنند و زشت ترین سخنان را دربارۀ خدا و پیامبر و ائمه هدی علیهم السلام و مسئولین نظام منتشر می سازند، و از یکسو اراذال و اوباش را تشویق به کارهای خلاف خود می کنند و سرانجام با برنامه های بسیار مستهجن نه تنها در امر حجاب بلکه در همه چیز برای از هم پاشیدن خانواده ها و تضعیف روحیه دشمن ستیزی جوانان تلاش دارند.

متاسفانه شبکه های ماهواره ای و اینرنتی، سایت ها و شبکه های اجتماعی به عنوان کلیدی ترین مروجان فرهنگ فاسد غرب در کشور فعال هستند و این درحالیه که دولت به هیچ عنوان نسبت به این مسائل حساسیت قائل نمی باشد. از سویی دیگر فیلم هایی بر روی سینما اکران می گردد که در رعایت حدود شرعی، از ضعف جدی برخوردار بود و اشاعه دهنده فحشا در جامعه می باشند. از سویی مخالفت صریح دولت با مبارزه با بدحجابی در جامعه نیز مشمول علل این فرمایشات معظم له می باشد.

این مسائل به خودی خود جزء اساسی ترین و زیربنایی ترین مشکلات کشور در دولت یازدهم می باشند که می بایست دولت اهتمام جدی در حل و فصل آن ها داشته باشد.

پایان پیام/ص

summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.