دولت باید برای افزایش جمعیت، سیاستهای تشویقی در نظر بگیرد
به گزارشیزدرسا ؛مجتبی رحماندوست در گفتوگو با آناج با اشاره به کاهش جمعیت ایران در سالهای آینده، اظهار داشت: در طول سالهای گذشته در جامعه فرهنگسازی کردند که با فرزندان کمتر زندگی بهتری خواهید داشت، حال که کشور به سمت پیری حرکت میکند ضرورت داشتن جمعیت مناسب احساس میشود.
رحماندوست ادامه داد: ظرفیت زیاد یک کشور امتیاز است، مطابق وسعت کشور باید جمعیت هم داشته باشیم، در برابر قدرتهای بزرگ جهانی داشتن جمعیتی زیاد ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که زمانی داشتن فرزند کمتر فرهنگسازی شد امروز نیز باید داشتن فرزند بیشتر فرهنگسازی شود، البته باید در جلسه هیئت دولت این موضوع را بررسی شود و با در نظر گرفتن معافیتهای مالیاتی و عوارض، ارائه تسهیلات، مساعدتهای اجتماعی و سایر موارد تشویقی برای خانوادههای پرجمعیت و دارای فرزندان چند قلو، والدین را به افزایش فرزندآوری ترغیب کند.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر معظل اشتغال جامعه و راهکار برون رفت از آن، ابراز کرد: متاسفانه در ایران اشتغال را دولتی میبینند و پشت میز نشینی شغل محسوب میشود، این در حالی است که برکت در کسب وکار و مشاغل آزاد است.
وی یادآور شد: در گذشته کار دولتی وجود نداشت اما مردم به کمک بازوی دست خود زندگی خود را اداره میکردند، اما امروز بنده در دولت اعتقاد و ارادهای برای بار اشتغال را از دولت به بخش خصوصی منتقل کند نمیبینم.
وی تصریح کرد: دولت باید با ارائه تسهیلات به روسای اصناف و اتحادیههای صنفی خواستار آموزش فنی و حرفهای بیکاران شود و بعد از اتمام آموزش آنان را وارد بازار کار کند، اکنون نیاز جامعه مردمی شدن اشتغال است.
وزارت کار با دید بازاری و کسب و کار به اشتغال نگاه نمیکند/در دانشگاهها اتاق فنی و حرفهای دایر کنید
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم برنامهریزی دولت برای توسعهی فضای کسب و کار و تربیت نیروی متناسب با بازار کار، بیان داشت: در مسئولان وزارت کار و رفاه اجتماعی که نام کار را هم یدک میکشد فردی نیست که شم اقتصادی، بازاری و کارخانهای داشته باشد و با دید کسب و کار به اشتغال نگاه کند.
وی افزود: اکنون خیلیها در جامعه مدرک دیپلم و یا لیسانس دارند اما از مهارت لازم برخوردار نیستند و بیکار ماندهاند، برای رهاسازی از این وضعیت لازم است در دانشگاهها همانند اتاقهای فعالیت اجتماعی و سیاسی، اتاقهای فنی و حرفهای هم دایر شود تا دانشجویان بتوانند در اوقات فراغت به مهارت آموزی مشغول شوند.
وی عنوان کرد: دانشجویی که همزمان با تحصیل از مهارت خاصی در یک رشته فنی و حرفهای برخوردار باشد فردا بعد از اتمام تحصیلات بیکار نمیماند، شاید اگر فردی از یک شغل آزاد درآمد خوبی کسب کند دیگر نیازی به مدرک بی خاصیت خود نخواهد داشت.
این نماینده مجلس آموزش فنی و حرفهای به دانش آموزان را ضروری دانست و گفت: در بسیاری از کشورها دانش آموزان از زمان دوران دبیرستان با بازار کار آشنا میشوند، شاید دانشآموزی قبل از اخذ مدرک دیپلم و یا بعد از آن به شغل آزاد پردرآمدی دست یابد و دیگر نیازی به ادامه تحصیل نداشته باشد.
وی ادامه داد: چه کسی گفته است که در یک جامعه همه باید مدرک تحصیلی عالیه داشته باشند، جامعه به خیاط، آشپز و کشاورز هم نیاز دارد. نگرش اشتغال دولتی باید تغییر یابد.
وی با اشاره به راحتطلبی و بلندپروازی برخی از جوانان، اذعان داشت: بیکاران از همان ابتدای کار یا انتظار پشت میز نشینی دارند و یا میخواهند به صورت مستقیم وارد یک کار پردآمد و آسان در بازار شوند، جوانی که کار و پیشرفت میخواهد باید سختیهای آن را هم قبول کند.
رحماندوست علت به کارگیری افغانستانیها در مشاغل را قانع بودن آنان عنوان کرد و اظهار داشت: بعضی اوقات یک کار سخت را به ایرانیها میسپارند اما آنان انجام نمیدهند، اما همین کار سخت را با پول کمی کارگران افغانی حاضرند انجام دهند.
وی افزود: برخی از مشاغل نیز هستند که کارگران ایرانی توان انجام آن را دارند اما کارفرما از افغانیها استفاده میکند، در چنین شرایط لازم است تمهیدات لازم صورت گیرد تا کارگران خارجی فضای اشتغال را پر نکنند.
وی در پایان ابراز کرد: جوانی که به دنبال کار است باید در ابتدای کار سختیهای آن را هم تحمل کند، شاید یک ماه اول بدون حقوق کار کند و با نشان دادن استعدادهای خود کارفرما را برای نگه داشتن خود و افزایش میزان مزایا و حقوق ترغیب کند.