ID : 40919479
بررسی آمار اعتیاد در یک دهه گذشته؛

دام اعتیاد گسترده در مسیر بانوان یزدی/ خط قرمزهایی که دیگر رنگ باختند


اعتیاد در گذشته به‌عنوان پدیده‌ای مردانه محسوب می‌شد اما در سال‌های اخیر خط قرمزهای این پدیده خانمان‌برانداز برای بانوان استان رنگ باخته و این قشر سازنده جامعه را نیز در دام خود گرفتار کرده است.

به گزارش پایگاه خبری یزدرسا، یکی از انحرافات شایع عصر امروز اعتیاد به مواد مخدر است که قربانیان زیادی را به صورت سالانه در خود می‌بلعد و آسیبی جدی بر پیکر خانواده و جامعه وارد می‌کند.

این بلای خانمان‌سوز بدون توجه به سن و سال و جنسیت و از روی ناآگاهی نسب به مضرات مصرف، دامن‌گیر افرادی می‌شود که جهل آنان نسبت به این پدیده اجتماعی فضا را برای ورود آنان به این معضل باز کرد و تا جایی پیش می‌رود که زندگی افراد را به تباهی می‌کشاند.

علیرغم چهره شوم و تاریک اعتیاد، این معضل اجتماعی سالانه افراد زیادی را با خود تباهی می‌کشاند و در این میان سن و سال نمی‌شناسد.

هرچند اعتیاد به مواد مخدر در بین مردان بیش از زنان است، اما در چند سال اخیر، نرخ اعتیاد زنان به علل مختلفی افزایش یافته است. 

علیرغم چهره تاریک اعتیاد و پیامدهای ناشی از آن، استان یزد نیز با چالش اعتیاد زنان رو به رو شده و متاسفانه به علت تداخل فرهنگی سالانه شاهد افزایش آمار زنان معتاد در استان هستیم.

شاید این پرسش مطرح شود که وضعیت استان یزد در ۱۰ سال گذشته در زمینه اعتیاد به چه صورت بود و امروزه در چه وضعیتی قرار دارد؟

*آمار زنان معتاد استان یزد در سال ۱۳۹۳، ۲ هزار نفر اعلام شده بود 

علی روستایی که در سال ۱۳۹۳ به عنوان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد بود در تاریخ سوم تیرماه همان سال در نشست خبری از وجود بیش از ۴۰ هزار معتاد در استان یزد خبر داده بود.

وی در همان زمان گفته بود: زنان اكنون بخش اعظمي از معتادان استان يزد را تشكيل مي دهند به نحوي كه در حال حاضر پنج درصد معتادان استان، زنان هستند يعني اكنون دو هزار زن معتاد در استان يزد داريم.

روستایی بیان کرده بود: در گذشته تنها يك درصد معتادان استان يزد را زنان تشكيل مي‌دادند، اما اين آمار از سال۱۳۸۷ تا ۱۳۹۳ افزايش چشمگیری داشته است.

وی ادامه داده بود: در سال ۱۳۹۳ تنها ۵۶ زن معتاد به کمپ ویژه زنان معتاد برای درمان مراجعه کردند.

روستایی از كاهش سن اعتياد در يزد ابراز نگراني كرده و عنوان کرده بود: در گذشته ميانگين سني اعتياد در يزد ۳۰ تا ۴۰ سال بود در حالي كه اين ميانگين در سال ۱۳۹۳ به ۱۵ تا ۳۰ سال و حتي كمتر از ۱۵ سال رسيده است و ۸۰ درصد مصرف کنندگان مواد مخدر در استان يزد، بين گروه سني ۱۵ تا ۴۰ سال هستند.

*بیش از ۲ هزار بانوی معتاد در سال ۱۴۰۱ داوطلب درمان بودند

در نشست خبری سال ۱۴۰۱ محمدحسین امامی، دبیر کنونی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد با اشاره به آمار جمعیت بانوان معتاد در استان اظهار کرده بود: در سال ۱۴۰۰، ۲ هزار و ۵۰۰ بانوی معتاد استان داوطلب درمان اعتیاد بودند.

وی افزود: آمار جمعیت بانوان معتاد در استان مانند آمارهای کشوری حدود ۱۵ درصد جمعیت معتادان است که نسبت به سال ۹۷ افزایش سه برابری داشته است.

* آمار اعتیاد در استان یزد معادل  ۱.۱ درصد جمعیت عمومی استان است

در  نشست خبری سال ۱۴۰۲، محمدحسین امامی با بیان اینکه بانوان و دانش‌آموزان، دو ستون مهم و اثرگذار جامعه هستند، تصریح کرد: متاسفانه آمار مصرف مواد مخدر در میان زنان و دانش‌آموزان رو به افزایش است و این دو قشر مهم و اثرگذار، هدف فروشندگان مواد مخدر قرار گرفته‌اند و محدودیت‌ها و خط‌قرمزهای اعتیاد برای بانوان شکسته شده است.

وی سن اعتیاد در استان یزد را ۲۳ تا ۶۵ سال و گرایش به مصرف مواد مخدر صنعتی را اندکی بیشتر از مواد مخدر سنتی بیان کرد و گفت: آمار اعتیاد در استان یک میلیون و ۲۰۰ نفری یزد، معادل ۱.۱ درصد جمعیت عمومی استان است.

*خط قرمزهایی که دیگر رنگی ندارند

۲ هزار بانوی یزدی در سال ۱۳۹۳ با مسئله اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کردند و این آمار در سال ۱۴۰۱ به رقم ۲ هزار و ۵۰۰ نفر رسید. نکته قابل توجه این است که آمار ارائه شده تنها مربوط به زنانی است که نسبت به درمان خود اقدام کردند، و این یعنی همچنان هستند بانوانی که از ترس قضاوت شدن، زخم زبان، نگاه منفی جامعه نسبت به اعتیاد زنان، به صورت پنهانی اقدام به مصرف مواد مخدر می‌کنند و همین عامل باعث می‌شود که شانس ترک و مراجعه به کلینیک ترک اعتیاد در زنان کمتر باشد و درمان اعتیاد به یک روند سخت و پیچیده تبدیل شود.

افزایش آمار اعتیاد در زنان بیانگر این است که این پدیده خانمان‌برانداز دیگر پدیده‌ای مردانه نیست و قبح آن در جامعه بانوان از بین رفته است، بنابراین نیاز است با یافتن راهکاری مناسب، مسئله ویرانگری اعتیاد برای این قشر سازنده جامعه تبیین شود تا شاید دوباره خط قرمزهای این پدیده بیش از گذشته پررنگ شود.

انتهای پیام/م




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.