داستان دنباله دار واردات کالاهای لوکس به کشور
به گزارش یزدرسا به نقل از دانا،عباس قلی زاده، مسئول سابق سازمان بازرگانی در خصوص واردات خودروهای لوکس به کشور در شرایط تحریم اظهار داشت: کالاهای لوکس به خودی خود جزء کالاهای غیر ضروری هستند، به ویژه اتومبیل های خاصی که فقط افراد خاصی می توانند از آنها استفاده کنند.
وی گفت: در شرایط فعلی که کشور در تحریم ها به سر می برد صلاح نیست ارز به خاطر کالاهایی که غیر ضروری هستند از کشور خارج شود.
مسئول سابق سازمان بازرگانی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر ارتباطات مالی با کشورهای خارجی به راحتی انجام نمی گیرد و این موضوع به خاطر قطع سوئیف جهانی است.
قلی زاده یادآور شد: نباید دلار از مملکت برای کالاهای لوکس به ویژه خودروهای گران قیمت خارج شود و باید این هزینه ها صرف برطرف ردن مایحتاج زندگی همه مردم شود؛ برای اینکه بتوانیم مسائل مهم تر از این را حل کنیم.
وی با اشاره به پشت پردههای واردات خودروهای لوکس به کشور اظهار داشت: طبق گفته ها و صحبت هایی که وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام داده است، به نظر می رسد جلوی این واردات گرفته شده است؛ اما آنچه که در این میان اهمیت دارد این است که چون قانون عطف به ما سبق نمیشود، سفارشات قبلی این خودروها چون از قبل انجام گرفته است، واردات این خودرو به کشور همچنان وجود دارد.
مسئول سابق سازمان بازرگانی اذعان داشت: کسانی که از قبل از این قانون ثبت سفارش کرده اند، می توانند خودروهای سفارشی خود را وارد کنند؛ در این میان این مسئله پیش می آید که افرادی که چند روز قبل از این قانون برای این خودروها ثبت سفارش کردهاند، احتمالا از قبل از طریق واسطههای خود در این امور در جریان اجرایی شدن این قانون قرار گرفتهاند.
قلی زاده همچنین بیان داشت: معمولا کالایی که جلوی آن گرفته می شود، کسانی که از قبل این کالا را وارد کرده اند به راحتی می توانند با قیمت بالاتر این کالا را به فروش برسانند که در زمینه خودروهای لوکس هم همینطور است؛ از یک طرف مقادیر زیادی ارز برای نیازهای غیر ضروری از کشور خارج شده و از طرف دیگر نیز قیمت این خودرو در بازار بسیار بالا رفته و این افراد سود کلانی را به جیب میزنند.
وی در ادامه گفت: این وارد کنندگان که از رانت استفاده می کنند قطعاً ارتباطاتی با درون سیستم واردات خودروهای لوکس داشته اند که توانسته اند تا این میزان بعد از منع واردات خودروهای لوکس، خودرو وارد کنند.
مسئول سابق سازمان بازرگانی تصریح کرد: سود واردات خودروهای لوکس بعد از ممنوعیت واردات این نوع خودرو ها به خاطر واکنش بازار به این ممنوعیت، بسیار بیشتر از شرایط عادی خواهد بود و همین موضوع باعث می شود سود کلانی به وارد کنندگان خودروهای لوکس برسد و قیمت این خودرو ها قیمت منطقی نیست.
قلی زاده در ادامه افزود: این خودروها از مسیر طبیعی و قانونی وارد کشور میشود ولی کار غیر قانونی زمانی اتفاق می افتد که برخی به خاطر استفاده از این رانت قیمت این خودرو ها را بالا می برند.
وی با بیان اینکه اگرچه تحریم ها در ارتباط با انرژی هسته ای و کالاهای موثر برای استفاده در منابع هسته ای ایران وضع شده است، خاطرنشان کرد: تعدادی از کالاهای اساسی کشور ممنوعیت واردات ندارند؛ ولی سیاست درست در خصوص واردات این را می گوید که اولویت واردات با توجه به محدودیت هایی که بر اثر تحریم به وجود آمده است، به کالاهای ضروری به ویژه مواد غذایی که در داخل با کمبود آن مواجه هستیم اختصاص پیدا کند تا بازار در داخل کشور نیز کنترل شود.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- 3خودروی زیر ۲۵ میلیون تومان به عنوان بیکیفیتترین خودروهای داخلی
- کامیونی در تهران که ۶ خودرو را لِه کرد+عکس
- توقف شماره گذاری پژو 206 و پارس
- جدول/ قیمت انواع خودروهای داخلی و خارجی در بازار
- طی ۹ماه ۷۱۸۹۶ خودرو وارد و ۱.۵ میلیارد دلار ارز خارج شد
- واردات بی رویه و بی ضابطه، داد وزیر کشاورزی را هم درآورد