دادگاه های درمان مدار به زودی در یزد افتتاح می شود
به گزارش یزد رسا؛ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد پیش از ظهر امروز در نشست خبری گفت: یکی از وظایف قوه قضائیه پیشگیری از وقوع جرم است و معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری نیز سال هاست که به همین منظور فعالیت می کند. البته مسلماً قوه قضائیه به تنهایی نمی تواند این وظیفه سنگین را به دوش بکشد، بلکه بیشتر سیاست گذاری، نظارت و سازماندهی در این حوزه را بر عهده دارد.
محمدحسین رحیمی زاده با تاکید بر لزوم فرهنگسازی در این زمینه بیان داشت: متأسفانه ذهنیت مردم این است که با حاد شدن مشکلات باید به قوه قضائیه مراجعه کنند، این دستگاه هم موظف است تا حکم صادر کند. در این صورت مسلماً یک طرف ناراضی است و طرف دیگر هم ممکن است راضی نباشد، اما اگر در حوزه پیشگیری از این مشکلات جلوگیری شود دیگر شاهد نارضایتی ها، مشکلات و اطاله دادرسی به علت تراکم پرونده ها نخواهیم بود.
وی افزود: سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری، برنامه کلان قوه قضائیه و چشم انداز ما این است که به سمت پیشگیری از وقوع جرم حرکت کنیم.
رحیمی زاده اظهار کرد: در معاونت پیشگیری از وقوع جرم چند اداره کل بر اساس وظایف مختلف تقسیم بندی شده اند. یکی از این ادارات، اداره فرهنگی-اجتماعی است که در بحث مسائل فرهنگی به خصوص تحکیم خانواده فعالیت می کند.
وی خاطر نشان کرد: از سال 1389 مراکز تحکیم بنیان خانواده به همراه 4 مرکز مشاوره در استان یزد راه اندازی شد، نتیجتاً پرونده دعاوی خانوادگی به این مراکز ارجاع داده می شود. سعی شده این پرونده ها ابتدا در کارگاه هایی که به این منظور تشکیل شده با آموزش مهارت های لازم به زوجین حل و فصل شود، اما در صورت عدم حل مشکل پرونده ها به مرکز مشاوره ارجاع می شود.
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین به منظور ارائه مشاوره های پیش از ازدواج تفاهم نامه 4 جانبه ای میان دادگستری، سازمان ثبت، بهزیستی و دفاتر ثبت اسناد ازدواج امضا شده که در نتیجه زوجین را ملزم به گذراندن دوره های 16 ساعته آموزش مهارت زندگی و کسب گواهی می کند.
وی خاطر نشان کرد در مجموع اقداماتی که برای کاهش مشکلات خانوادگی توسط دستگاه های مختلف انجام شده یزد رتبه 28 کشور را در بحث طلاق دارد.
وی با اشاره به معضلات بسیاری که اعتیاد در جوامع به وجود می آورد گفت: برای بهبود بحث اعتیاد دادگاه های درمان مدار با مشارکت بهزیستی و دادگستری استان یزد در چند روز آینده به صورت رسمی در یزد افتتاح می شود. طبق این طرح بعد از جمع آوری معتادین متجاهر، غربالگری و نهایتاً اقدامات لازم صورت می گیرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد با اشاره به فعالیت های این معاونت در حوزه حقوقی-قضائی گفت: تلاش شده برای اینکه مردم دچار بحث پرونده ها و دادرسی نشوند به سمت و سوی داوری برویم به همین خاطر کانون داوری در یزد راه اندازی شده است.
رحیمی زاده اضافه کرد: ساماندهی بنگاه املاک یکی دیگر از موضوعاتی است که معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری بدان می پردازد. متأسفانه بعضی از بنگاه های املاک بدون مجوز فعالیت می کنند که اعتقاد داریم یکی از مواردی دخیل در مشکلاتی نظیر تصرف اراضی دولتی همین است. در این راستا باید بنگاه های بدون مجوز تعطیل شده و اعطای مجوز بر اساس رعایت پارامترهای دقیق باشد.
وی عنوان کرد: تهیه نقشه کاداستر یکی از کارهایی است که برای پیشگیری از تصرفات غیرقانونی اراضی در دستور کار معاونت پیشگیری از وقوع جرم قرار گرفته است.
این مقام مسئول با تاکید بر لزوم استفاده از مشارکت های مردمی برای کاهش جرائم گفت: برای استفاده از پتانسیل عموم مردم بحث اجرائی شدن طرح سجام، سامانه جامع اطلاعات مردمی، با تاکید بر مشارکت سازمان های مردم نهاد در دستور کار قرار دارد. در این راستا سمن ها می توانند برای اعلام جرم، با ثبت نام به عنوان دیده بان پیش گیری کمک کار قوه قضائیه باشند.
انتهای پیام/
Related Assets:
- آسیبهای فضای مجازی عامل بزرگ طلاق در یزد
- کشف بیش از هزار و 300 کیلو هروئین و حشیش در مهریز
- تصرف غیر قانونی اراضی ملی، قابل مماشات نیست
- 21 درصد پروندههای کیفری یزد مربوط به رانندگی بدون گواهینامه است
- شناسایی و دستگیری باند جاعلین اسناد قضایی و دولتی در یزد
- عدالت طلبی قوه قضاییه، این دستگاه را در معرض تزویر و تهدید قرار داده است