ID : 40924869
درسی از عاشورا؛

حضرت زینب (س) الگویی برای توانایی زنان در مدیریت بحران است


حضرت زینب (س) با رفتار خود نشان داد که زن توانایی مدیریت دربحران‌ها را دارد، اگرچه زنی چون زینب می‌خواهد، اما زنان مسلمان با تربیت زینب‌وار می‌توانند به این مراتب برسند.

به گزارش پایگاه خبری یزدرسا، در دنیای امروز که مردم در فضای مجازی در تلاش هستند تا زنان غربی را به عنوان الگوی موفق زن در جامعه معرفی کند، در دورانی که معیارهای موفقیت تنها به میزان پول و زیبایی بانوان محدود می‌شود نیاز است تا حضرت زینب (س) را به عنوان برترین الگوی زن در جامعه (چه غرب، چه شرق و چه خاورمیانه) نشان داد تا شاید این معیارهای پوچ در موفقیت زنان تغییر کند.

در دنیای امروز که دشمن با تهاجم فرهنگی، فرهنگ ایرانی و اسلامی ما را هدف قرار داده و در این مسیر با نشانه رفتن جایگاه خانواده و نقش زن وارد کارزار شده پیروی بانوان ایرانی از یک الگو و اسوه، آبی بر آتش توطئه و خباثت دشمنان اسلام است و در مسیر رهایی از فرهنگ اسارت غرب حضرت زینب(س) الگویی نیکو برای بانوان ایران زمین است.

حضرت زینب(س) به عنوان بانوی صبور، شجاع و بصیر الگوی هر مسلمان انقلابی است اما پیروی از سیره این بانوی بزرگ اسلام می‌تواند برای قدم گذاشتن هر بانوی ایرانی در مسیر درست راهگشا باشد، کسی که به شجاعت قدم در مسیری گذاشت که کمتر کسی حاضر به انجام است، کسی که در عین شجاعت، عفت و حجاب خود را نیز فراموش نکرد.

به طور قطع بانوان باید با تأسی از حضرت زینب(سلام الله علیها) از فرهنگ متزلزل و ویرانه غرب چشم پوشی کنند و به جای خزیدن در لاک تجمل و خودآرایی با حفظ عفاف و حجاب و پیروی از شاخصه ها و مؤلفه های مورد تأکید زن مسلمان در عرصه های سیاسی و اجتماعی گام بردارند.

*مهم‌ترین ارکان جاودانگی حادثه عاشورا نقش پیام‌رسانی حضرت زینب(س)

یکی از مهم‌ترین ارکان جاودانگی حادثه عاشورا نقش پیام‌رسانی حضرت زینب (سلام الله عليها) و بازماندگان کربلا بود که این واقعه تاریخی را ماندگار و جاودانه کرد، بدون شک نقش حیاتی حضرت زینب (سلام الله عليها) در اهداف بزرگ عاشورا در جهت احیای دین و زنده ماندن احکام نورانی اسلام و فداکاری آن حضرت در این زمینه‌ها برکسی پوشیده نیست.

یکی از اهداف بزرگ دشمن نابودی اهل بیت به عنوان اسلام عینی و مجسم بود؛ شهادت همه مردان اهل بیت و اسارت بقیه اهل بیت کاشف از این حقیقت دردناک است؛ به همین علت حفظ و نگهبانی از اهل بیت به عنوان اهداف بزرگی است که دشمن را در مقصد پلیدش ناکام خواهد گذاشت.

توجه به این نکته مهم است که باعث شده تا حضرت زینب (سلام الله عليها) در کنار افشاگریش درباره حادثه عاشورا و تبیین حوادث دردناک آن روز، مسؤولیت دفاع از بازماندگان این حادثه را عهده‌دار بود؛ این برهه از زندگی آن حضرت که بعنوان یک زن با حاکمیت فاسد وظالمی که قدرت و زور داشت مواجه شد ودرمقابل او ایستاد وپاسخ یاوه‌گویی‌های اورا داد و درمسیر اسارت خطبه‌های مهمی ایراد وروشنگری کرد.

*گذر از بحران با درایت مدیریت معنوی وسیاسی حضرت زینب (س) بود

زینب (س) در جهاد امام حسین (ع) در تمام حالات واقعه نقش آفرید، در کنار برادرش حسین‏ علیه‏ السلام چونان پرستار بود و با او درباره حوادث گفت‌وگو مى‏‌کرد، اداره و مدیریت زنان و کودکان کاروان را برعهده داشت، هجرت فى سبیل الله و پیروی از امام زمان، پرستارى از امام سجاد و مراقبت اطفال و زنان را، تقدیم فرزندان در راه برادر و سوگوارى شهدا در کاروان، استقامت و بردباری و شجاعت، ایراد خطبه‌ها در رسوایی و برملا نمودن و خنثى کردن تبلیغات دشمن؛ عبادت و یاد خدا درکنار جهاد و مبارزه با طاغوت و..همه درس‌هایی است از مکتب زینبی!.

حضرت زینب (س) با رفتار خود نشان داد که زن توانایی مدیریت دربحران‌ها را دارد اگرچه زنی چون زینب می‌خواهد، اما زنان مسلمان با تربیت زینب‌وار می‌توانند به این مراتب برسند، مجموعه‌ای از زنان ودختران انصار امام حسین با مدیریت قهرمانانه حضرت زینب توانستند به بحرانها غلبه کنند واز شرایط سخت آن دوره عبور کنند این گذر از بحران با درایت مدیریت معنوی وسیاسی حضرت زینب (س) بود. 

بی گمان همه لحظه های عمر زینب (س) درس زندگی وحیات معقول است که باید آموخته شود و سرمشق بانوان قرارگیرد.

*گفتمان‌سازی از زندگی حضرت زینب(س)، گامی در راستای اصلاح اجتماعی

الگو‌سازی در اصلاح اجتماعی یکی از گام‌های ضروری برای نخبگان جامعه است ؛ الگو سازی از شخصیت‌های تاریخی والگو دهی از آنان ، از جمله شخصیت‌هایی که می‌توان درباره الگو بودن آن حضرت کارهای زیادی انجام داد شخصیت حضرت زینب (س) است، زندگی حضرت زینب (س) از آغاز ولادت می‌تواند برای بانوان وخانواده‌های مسلمان الگو باشد؛ لذا باید ابتدا از زندگی حضرت گفتمان‌سازی کرد واین گفتمان را تبدیل به کارهای هنری و کارهای علمی نمود تا وارد زنگی اجتماعی مردم شده وبعنوان الگو مطرح شود.

انتهای پیام/م

 



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.