ID : 14565020
عدم حمایت معنادار مسئولان از تولید چادر مشکی؛

حجاب برتر ایرانی؛ دستمایه رانت‌خواران اقتصادی!/حال و روز این روزهای تولید چادر


نقش و تاثیر مافیای واردات بر ورشکستگی و عدم موفقیت کارخانجات تولید‌کننده پارچه چادر مشکی در ایران محسوس و قابل لمس است. مسئولینی که از واردات و قاچاق کالا در کشور نفع می‌برند، نه تنها از تولید داخلی حمایت نمی‌کنند بلکه جلوی پای کارخانجات داخلی سنگ اندازی می‌کنند و خط‌های تولید را به ورطه تعطیلی و کارگران آن‌ها را بیکار می‌کنند.

یزد رسا به نقل از یزدآوا، سالانه حدود 90 میلیون متر مربع پارچه چادر مشکی در کشور ایران مصرف می‌شود. این در حالیست که تقریبا همه این پارچه‌ها وارداتی هستند و بانوان ایرانی با چادرهای وارداتی که بعضا هر روز با طرح‌ها و مدل‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شود، حجاب برتر را برمی‌گزینند.

بر اساس آمارهای موجود، در کشور تنها چهار کارخانه تولید چادر مشکی «حجاب شهرکرد»، «کرپ ناز» در کرمانشاه، «نای زرین» در اصفهان و نساجی «یزد باف» وجود دارد که متاسفانه خط تولید پارچه چادر مشکی تنها در کارخانه نساجی «یزد باف» فعال است و سه کارخانه‌ دیگر غیرفعال هستند و مسئولان کارخانه یزدباف نیز با وجود مشکلات زیاد تسلیم آنها نشدند و تصمیم دارند تا جای امکان به تولید خود ادامه دهند.

با یک حسابی سرانگشتی متوجه خواهیم شد چنانچه در همه این کارخانجات نیز خط تولید پارچه چادر مشکی فعال باشد تنها می توان جوابگوی 30 میلیون مترمربع پارچه چادر مشکی مصرفی مردم کشور بود و این میزان نیز به علت وجود جنس قاچاق، بازار فروش زیادی نخواهد داشت.

بر اساس آمارهای رسمی و غیررسمی حدودا سالانه 20 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می‌شود که تقریبا 2/5 میلیارد دلار آن مربوط به منسوجات است؛ که این نشان دهنده نبود عزم جدی در مقابله با قاچاق است. به طور قطع می‌توان گفت چنانچه علیه قاچاق اقدام قاطع و موثری صورت نپذیرد، نه تنها صنعت نساجی بلکه بسیاری دیگر از صنایع کشور نابود خواهد شد.

نقش و تاثیر مافیای واردات بر ورشکستگی و عدم موفقیت کارخانجات تولید‌کننده پارچه چادر مشکی در ایران محسوس و قابل لمس است. مسئولینی که از واردات و قاچاق کالا در کشور نفع می‌برند، نه تنها از تولید داخلی حمایت نمی‌کنند بلکه جلوی پای کارخانجات داخلی سنگ اندازی می‌کنند و خط‌های تولید را به ورطه تعطیلی و کارگران آن‌ها را بیکار می‌کنند.


نکته قابل تامل این است که چادر مشکی های موجود در بازار ایران عمدتا در کشورهای هند، ژاپن، کره و اندونزی تولید می‌شود. کشورهایی که با نیاز سنجی درست اقتصادی بازار، تولید پارچه چادر مشکی جهان را در اختیار خود قرار داده اند.؛ کشورهایی که دین رسمی آنان اسلام نبوده و نیازی به پارچه چادر مشکی ندارند.

با این تفاسیر مصرف 90 میلیون مترمربع پارچه چادر مشکی در کشور فرصتی قطعی و تضمینی برای مسئولانی که در عمل به دنبال ایجاد شغل هستند می‌باشد.

مسئولان دلسوز باید از ورود چادر مشکی به کشور جلوگیری کنند و شجاعانه در مقابل رانتخوری‌ها و سودهای دلالان بایستند و با ایجاد زمینه تولید پارچه چادر مشکی در داخل کشور، فرصت اشتغال را برای تعداد زیادی از جوانان بیکار فراهم کنند اما آن چه به چشم می‌خورد این است که مسئولان اقدامی موثر برای ایجاد اشتغال در این حوزه انجام ندادند که این غفلت یا بی تفاوتی آنها نسبت به این مسئله را می‌رساند.

بر اساس تحقیقات انجام شده برای ایجاد شغل برای یک نفر به طور تقریبی باید 150 میلیون تومان هزینه کرد با این وجود مسئولان از این فرصت قطعی و آماده برای ایجاد شغل بهره نمی‌برند و تنها دم از ایجاد اشتغال می‌زنند.

طبق نظرسنجی‌های انجام شده از بانوان در خصوص پارچه چادری تولیدی کارخانه یزدباف که با مشکلات عدیده ای نیز روبرست، اکثر قریب به اتفاق آنها از کیفیت این پارچه‌ها اعلام رضایت کرده و سبکی، سرنخوردن و قیمت مناسب آن‌ها را از ویژگی‌های برجسته آن دانستند.

این نکته را نباید فراموش کرد که صحنه امروز اقتصاد، صحنه جنگ است؛ و باید به مردم اطلاع رسانی شود تادر حد توان به تولید داخل کمک کنند و از همه ظرفیت‌ها و توان بخش داخلی درجهت حمایت از تولید داخلی گام بردارند. بنابراین حتی اگر جنس ایرانی از کیفیت لازم هم برخوردار نباشد باز هم باید پوشیدن چادر ایرانی برای بانوی ایرانی در اولویت باشد. مگر کشورهای بزرگ اقتصادی در همان ابتدای شروع کار خود کالاهای باکیفیت امروزی خود را تولید می‌کردند؟! و آیا اشتغال مردان و زنان کشورهای دیگر بر اشتغال مردان و زنان ایرانی ارجحیت دارد؟!

چادر مشکی یکی از میلیون‌ها کالایی است که بستر و توان تولید آن در کشور موجود است اما به علل مختلف بعضاً سیاسی و سودجویانه، این فرصت در کشور فراهم نمی‌شود و غفلت مسئولان به آن دامن می‌زند که ورود کالاهای قاچاق یکی از این غفلت هاست که علاوه بر هدف قرار دادن تولید و اشتغال داخلی، سلامت، فرهنگ، قدرت اقتصادی و... کشور را مورد حمله قرار داده و خود سبب بسیاری از مشکلات و بزهکاری‌های اجتماعی خواهد شد.

بنابراین همه باید ندای جهاد رهبری را بشنوند؛ مردم باید آگاه شوند و مسئولان نیز باید با احساس مسئولیت به جای شعار و حرف در عمل پای به عرصه جهاد بگذارند.

انتهای پیام/س*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.