تقریبا هزار نفر در استان یزد تحت حمایت بنیاد نخبگان هستند
به گزارش یزدرسا، سید مهدی کلانتر در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان وظیفه شکلگیری مسیر نخبگی را فراهم میکند، گفت: از آنجا که در قرنی زندگی میکنیم که «نیروی انسانی و تفکر» بر ماشین غلبه دارد و کشوری که نیروی انسانی برتری دارد و بتواند از آن استفاده کند میتواند حرف اول را در همه زمینهها بزند بنیاد ملی نخبگان نیز این هدف را دنبال میکند و مسیر نخبگی را جهت هدایت نیرویهای انسانی مناسب، تحصیلکرده، به روز و ... فراهم میکند.
وی ادامه داد: بنیاد نخبگان باید تامین کننده نیروی انسانی و نخبهای باشد که در واقع بتوانند برای جامعه تاثیرگذار و در زمینههای مختلف تحول آفرین باشند که در این زمینه سه عملکرد عمده را برای خود پیش بینی کرده است، شناسایی استعداد ذاتی در افراد عمدتا در طرح دانشآموزی، هدایت این استعدادها و توانمند کردن آنها که در واقع در مسیر درستی که استعداد آنهاست هدایت و توانمند شوند.
رئیس بنیاد نخبگان استان یزد عنوان کرد: افرادی که تحت حمایت این بنیاد قرار میگیرند شرایط و فرصتهایی فراهم میشود که با همکاری سازمانهای مرتبط با توجه به استعدادی که دارند توانمند میشوند تا نهایتا بتوانند در جامعه سرآمد شوند و به مردم خدمت کنند و در بین سرآمدها تعدادی نخبه کشف میشوند و جایگاه وسیعی پیدا میکنند.
کلانتر با اشاره به ارائه تسهیلات مادی و معنوی به نخبگان تحت حمایت بنیاد نخبگان ادامه داد: تسهیلات مختلفی برای این افراد در نظر گرفته میشود بخشی از این تسهیلات مادی است از جمله تسهیلات مسکن، وام ازدواج و .... ، برخی تسهیلات نیز معنوی است که امتیازهایی ویژه برای آنها در نظر گرفته میشود و در جذب آنها در سازمانها یا هیئت علمی و ... میتواند تاثیرگذار باشد.
وی در خصوص اجرای طرح شهید احمدی روشن گفت: بنیاد ملی نخبگان با هدف توانمندسازی و مشارکت دانشجویان مستعد برای حل مسائل کشور با اجرای این طرح، توانمندیهای دانشجویان صاحب استعداد برتر را در جهت شناسایی و حل مسائل واقعی کشور هدایت مینماید. در این طرح استادان خبره دانشگاهی و متخصصان برتر صنعتی با شناسایی مسائل و مشکلات اصلی کشور، هستههای نخبگانی مسأله محور را با مشارکت دانشجویان برگزیده تشکیل داده و به صورت علمی و تخصصی در قالب طرحی مشخص و در بازه زمانی معین به حل آنها میپردازند.
کلانتر گفت: نخبگانی که تحت پوشش بیناد نخبگان قرار میگیرند ابتدا برای عضویت باید در سامانه سینا ثبت نام کنند و مستندات خود در زمینه داشتن استعداد برتر را در این سامانه بارگذاری کنند، بنیاد نخبگان استان یزد در چند سالی که فعالیت دارد تقریبا ۹۰۰ تا هزار نخبه را تحت حمایت خود قرار داده است که ۶۰ درصد آنها بانوان و ۴۰ درصد آقایان هستند.
وی افزود: اخیرا استان یزد به دنبال این است که بانک اطلاعاتی جامع و کاملی از نخبگان استان ایجاد شود و اطلاعاتی از جمله رشته تحصیلی، شغل و توانمندیهایی که دارند در آن ثبت شود تا ظرفیتی باشد که بتوان آنها را در سازمانها، شرکتهای دانش بنیان و .... معرفی کند و از آنها استفاده کرد.
رئیس بنیاد نخبگان استان یزد گفت: دو آمار قوی نخبگی نسبت به جمعیت در استان یزد وجود دارد، اینکه در استان یزد رتبه زیر ۱۰۰ در استان نسبت به جمعیت ۲۳ است که در کشور، ۱۸ استان روی همدیگر در این شاخص ۲۱ هستند، و همچنین استان یزد بیشترین میزان ورودی را به دانشگاهها نسبت به جمعیت دارد که در واقع اینها نقطه قوت هستند از این لحاظ که میتوانند در رشتههای خوبی تحصیل کنند و در جامعه اثر گذار باشند و نقطه ضعف برای استان است از این جهت که استان ظرفیت برگشت آنها و ایجاد شغل متناسب با آنها را ندارد.
انتهای پیام/
Related Assets:
- برگزاری سیزدهمین دوره ی نخبه پروری شهید چمران در استان یزد
- به مردم دنیا خدمت میکنم اما اولویت مردم کشورم هستند/ باید ثابت کنیم که زن ایرانی هستیم
- راه اندازی اولین و تنها مرکز نیکوکاری نخبگان و فناوران در یزد
- بنیاد نخبگان یا باشگاه سیاست ورزی؟
- بنیاد نخبگان استان یزد در نخبهپروری سرآمد است
- طرح بنیاد نخبگان برای مشمولان خدمت