تفکرات اقتصادی دولت، استقلال اقتصادی نمیآورد
به گزارش یزد رسا، حجت الاسلام بشکانی امام جمعه شاهدیه در گفتگو با بافق خبر پیرامون راههای نفوذ آمریکا در ایران از طریق سیاست،فرهنگ و اقتصاد چیست گفت: نظام سلطه در آمریکا تجلی یافته است/یکی از راههای نفوذ فرهنگی دشمن،دانشگاه است. آمریکا یک کشور نیست یک نظام است و فرهنگ سلطه در آمریکا تجلی پیدا کرده است .اینکه مقام معظم رهبری روی بحث سلطه صحبت کردند به این دلیل است که اگر آمریکا بر یک کشوری مسلط شد سعی می کند نظام سیاسی و فرهنگی آن کشور را آنچنان طراحی کند که حافظ منافع او باشد .
وی در ادامه به کتاب «کنترل فرهنگ »که نویسنده آن یک آمریکایی است اشاره کرد و افزود: نویسند این کتاب می گوید درآمریکا درسال ۱۹۳۰یک موسسه ای تاسیس می کنند و در آن موسسه مکتبی را به وجود می آورند تا به دانشگاههای کشورهای مورد نظر نفوذ کنند وآنچنان نیروی هایی تربیت می کنند که به ظاهر از آن کشور ولی در واقع حافظ منافع آمریکا هستند.
بشکانی گفت: مثالی دیگر درکشورخودمان حدود۱۰۰ سال است دانشکده کشاورزی داریم چرا نتوانستند کشاورزی مملکت را مستقل کند.بخاطرسلطه فرهنگ است ویا اینکه ما حدود ۵۰ سال است کارخانه ایران خودرو درکشورتاسیس کردیم وشرکت هیوندای کره ۶ سال بعد ازما تاسیس شد، چرا شرکت هیوندای به مرزخودکفایی رسید ولی ما نتوانستیم ،با وجود آنکه آن زمان هم تحریمی درکارنبود .این نشان ازآن است که سلطه نیروهایی که تربیت می کنند در راستای منافع آمریکا گام برمی دارند .این یک نمونه سلطه فرهنگی است .
مصدق نمونه نفوذ سیاسی آمریکا است که باعث روی کار آمدن مجدد محمد رضا شاه شد
امام جمعه شاهدیه به زمینه های سلطه سیاسی اشاره کرد و اظهار داشت:در زمینه سلطه سیاسی افرادی را انتخاب می کنند که آن افراد چه در مجلس ،چه در دولت وچه در قوای دیگر نفوذ دارند که در ظاهر شعار ضد آمریکایی سر می دهند و در باطن آمریکایی الاصل هستند. نمونه آن مصدق که درکودتای ۲۸ مرداد درجریان روی کارآمدن رضاخان نقش اساسی را دارد ومیرزا یحیی دولت آبادی که خودش هم جاسوس است هم روحانی ،هم سید و هم نماینده مجلس درکتاب "حیات یحیی" در۸۰ سال پیش می نویسد که ما ۶ نفر در مجلس بودیم که به انگلیس و رضا خان فحش بدهیم ولی در باطن مشاور رضا خان بودیم که یکی از ما دکتر محمد خان مصدق السلطنه بود فردی که توانست از علم حقوق خود استفاده کند وسلطه رضا شاه را مسلط کند. این یک نمونه نفوذشان است.
تفکر اقتصادی دولت کنونی تکنوکرات است واین استقلال اقتصادی نمی آورد
امام جمعه شاهدیه در این گفتگو در پاسخ به این سوال که دلیل اصلی تاکید رهبرانقلاب بر روی نفوذ اقتصادی آمریکا چیست اظهار داشت:وقتی که آمریکایی ها سلطه فرهنگی را آوردند، سلطه اقتصادی را هم می آورند.به عنوان مثال ما بزرگترین منابع را در کشور داریم ولی قدرت علمی که این منابع را به مرحله عالی برسانیم نداریم علت چیست؟
وی ادامه داد:چون این دولت از نظرفن اقتصادی تکنوکرات هست به این دلیل که بعضی ازاعضایش از دولت اقای هاشمی هستند و سابقه هم دارند معتقدند ما دراقتصاد وابستگی جزء لاینفک ماست.مثلا در زمان دولت آقای هاشمی به صراحت می گفتند که ما نباید برای بنزین پالایشگاه بزنیم چون مقرون به صرفه نیست وباید ازخارج وارد کنیم. علیرغم وجود منابع عظیم نفتی و امکانات مورد نیاز این طرز تفکر نمی تواند اقتصاد مستقل را بیاورد.
بشکانی عنوان کرد: با این وجود که درآن زمان تحریمی هم درکار نبود اگر در دولت های بعدی پالایشگاه ایجاد نشده بود با این طرز تفکرچه بلایی برسرکشورمان می آمد. فرهنگ تکنوکرات یعنی معامله اقتصادی یا بده بستان و فرهنگ در رده های بعدی ان است.این تفکر قائل به اقتصاد سرمایه داری است نه اقتصاد تعاونی.
این روحانی ادامه داد:شرکت های چند ملیتی قبل از انقلاب درایران بودند والان هم درکشورهای خارجی هستند. به عنوان مثال درزمان شاه طبق اظهارنظرسفیرآمریکا که میگوید ما درایران ۸۰ شرکت آمریکایی داریم که فقط مخصوص فروش اقلام کشاورزی آمریکا درایران هستند و اسناد آن هم درلانه جاسوسی موجودمی باشد و آنهایی که معتقدند با ارتباط با آمریکا مشکل حل میشود بدانند اگر آمریکاییها مسلط شوند مشکلی حل نمی شود که هیچ بلکه چندین برابر می شود به عنوان مثال فرح همسر شاه درخاطراتش مینویسد این قدرما خدمت به شاه کردیم وآنقدرما را بعد ازانقلاب خوار وذلیل کردند که شاه گفت آمریکایی ها عجب نامردهایی هستند.اینقدر من برای آنها خدمت کردم ولی الان مرا تنها گذاشتند.
حجت الاسلام بشکانی به سیاست کلان جمهوری اسلامی جهت جلوگیری از هر نفوذی اشاره کرد و بیان داشت: رهبر انقلاب دراصل سیاست های کلان جمهوری اسلامی رابیان میکنند.آمریکاییها اکنون آنقدر جاسوس در ایران دارند و تاسیسات هسته ای ما را زیر نظر دارند وای به روز که سفارتشان را هم در ایران باز کنند و آنوقت هستکه ضربه محکم به نظام می زنند.
وی گفت:آمریکاییها مجبور شدند این توافقنامه هسته ای را قبول کنند بخاطراینکه ما درطول این10 سال به پیشرفت های خیلی خوبی دست پیداکردیم .اما یک سوال اینجاست . فرض اینکه آمریکا و ایران هر دو این فرجام را قبول کند آیا این نقطه عزت ملت است یا خیر؟آیا با قبول برجام مشکلات ما حل می شود؟ و یک بحث دیگری که است تجربه نشان داده آمریکایی ها در35 سال گذشته هرگز با ما کنار نیامدند.نمونه آن اقای هاشمی رفسنجانی که امروزحرف هایی را می زند درخطبه نمازجمعه چند سال پیش گفت ما به آمریکایی ها درقضیه افغانستان کمک کردیم اما آنها نامردی کردند وبه ما کلک زدند .