تركش بانک ها بر بدنه بخش خصوصی/ لزوم ارائه بستههای اعتمادسازی به صنایع برتر به جای بروكراسیهای دشوار
به گزارش یزد رسا، محمدحسین فنایی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد در گفتگو با مهر با اشاره به بسته پیشنهادی برای خروج غیرتورمی از رکود همچنین نظرات مختلف کارشناسان و اقتصاددانان کشور اظهار داشت: بخش خصوصی برای خروج از رکود حاکم بر وضعیت اقتصادی کشور پتانسیل های بالایی دارد كه می توان از آن بهره مند شد.
وی ادامه داد: دولت می تواند در بخش وصول مطالبات اعم از بازپرداخت وام های صنعتی همچنین مالیات و حق بیمه های مختلف، شرایط ویژه ای را برای تولیدکنندگان و صنعتگران برتر و موثر کشور در نظر بگیرد.
فنایی با یادآوری شرایط اقتصادی امروز کشور اظهار داشت: وقتی صحبت از اعتمادسازی می شود به آن معناست که به تعهدات داده شده پایبند باشیم تا اعتمادسازی خودبه خود انجام شود.
وی اضافه کرد: دولت می تواند به طبقه آسیب پذیر تولید که شامل واحدهای کوچک صنعتی است، کمک کند به عنوان مثال در مقابل چیزهایی که قرار است در قالب پکیج و بسته های گوناگون به صاحبان این نوع صنایع ارائه دهد، چيزي دريافت نكند.
این فعال اقتصادی افزود: اگر دولت از اين فرمول استفاده كند، شهرک های صنعتی که واحدهای کوچک تولید اقتصادی در آنها فعال و مستقر هستند، پویا و فعال شده و حتی میزان اشتغال نیز بالا می رود.
شوك وارد شده به صنايع با پرداخت ۳۵ درصد سهم يارانه ها قابل جبران است
خزانه دار خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با یادآوری طرح های ناموفق اقتصادی در سال های گذشته به ویژه طرح هدفمندی یارانه ها گفت: تمامی شوک های وارده به صنعت در سطح کشور که صاحبان این صنایع هیچ نقشی در آن نداشتند از محل ۳۵ درصد سهم یارانه ها قابل جبران است در حالی که این سهم پرداخت نشده است.
وی خواستار پایبند بودن به قوانین از سوی بخش خصوصی و دولتی و حتی بخش اجرایی در کشور شد و گفت: برخی مصوبات قانون و مقرراتی بوده که دولت در گذشته از اجرای آن سر باز زده که برای اعتمادسازی باید توضیحاتی ارائه شود تا همه بدانند اشکال از کجا بوده و آیا قانون و مقررات ایراد داشته یا در نحوه اجرا مشکلی بروز داده که به درستی اجرا نشده است.
فنایی با اشاره به بسته پیشنهادی خروج از رکود دولت یادآور شد: گرچه شرایط اقتصادی امروز خاص و پیچیده است اما امید می رود دولت يازدهم با تکیه بر نظرات کارشناسان و صاحبنظران همچنین بهره مندی از ظرفیت های بخش خصوصی بتواند به سرعت در بهبود وضعیت فعلی موثر واقع شود.
وی اضافه کرد: گرچه بیشتر مواد و بندهای این لایحه مربوط به واحدهای بزرگ است اما می توان در مجموع به شرایط خوب و بهبودی اوضاع امیدوار بود.
دولت ضمانت اجراي بسته خروج از ركود را مشخص كند
این فعال اقتصادی افزود: در مجموع می توان گفت که دولت با این بسته به دنبال موارد نو و تازه است و سعی دارد کاری جدید انجام دهد که اگر مواردی چون سهم آورده شرکا، مالیات بخش های مختلف و تعهدات دقیق بانک ها و ضمانت اجرای آن را نیز مشخص کنند بهتر است و می توان گفت این اعتماد سازی که انتظار داریم در شرف وقوع است.
فنایی تصریح کرد: نگرانی هایی در مورد ضمانت اجرایی این لایحه وجود دارد که این بسته مانند سایر بستهها از جمله تحول اقتصادی و قسمتی مانند هدفمندی به طور ناقص اجرا شود و باقی آن بماند.
وی بیان داشت: اکنون همه در بیکفایتی بانک ها نظر یکسانی دارند و می دانند که بانک ها بنگاه داری می کنند و هم وزرا بر این مهم آگاهند هم مردم و هم نمایندگان و مسئولان اما اینکه مسئول مشخصی برای رسیدگی به این امر وجود ندارد، جای سئوال است.
خزانه دار خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با تاکید بر خروج بانكها از این رویه بنگاه داری گفت: همه باید به قانون پایبند باشند در حالی که خیلی خوب شاهدیم که قوانین اجرا نمی شوند.
بانكها خود را در حاشيه امن قرار داده اند/ بنگاه هایی كه تنها به فكر جيب خود هستند
وی تصریح کرد: متاسفانه بانک ها خود را در حاشیه امن قرار داده اند و همه ترکش های بنگاه داری بانک ها به بدنه بخش خصوصی می خورد و در این میان بانک ها تنها به فکر جیب خود هستند که این مسئله به طور قطع باید در این لایه اصلاح شود.
رئیس خانه صنعت و معدن یزد با تشریح وضعیت بانک ها و افزایش روز به روز در آمد و دارایي بانک ها گفت: املاک بانک ها هر روز اضافه می شود در حالی که راهکار درستی برای بررسی و اعلام آن به جامعه نیست و کسی هم پیگیری نمی کند.
وی با طرح این سئوال که دستگاه های نظارتی ما کجا مشغول شده اند، گفت: لازم است تا نهادهای نظارتی بانک ها را به پاسخگویی وادارند.
فنایی اظهار داشت: با این رویه ای که بانک ها در پیش گرفته اند، احیای صنعت و تولید امکان ندارد مگر اینکه در اجرا و قانونمندی یکسان باشند و البته به قانون پایبند.
وی خواستار توجه جدی به واحدهای کوچک مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی شد و افزود: واحدهایی که در شهرک های صنعتی مستقر هستند، صنایع کوچک به شمار می روند که در سال های اخیر، مورد بی توجهی و کم لطفی قرار گرفته و به مرور با مشکلاتی در زمينه ورود کالاهای رقیب و رقابت با شرکت های بزرگ، مواجه شده اند كه لازم است از آنها حمایت شود.
Related Assets:
- سيف: از من بخواهيد مانع پرداخت وام به شركتهاي كاغذي شوم
- تنها بانک تجارت بهاباد به بافق نقل مکان کرد! +عکس
- بانک رفاه کارگران یزد استخدام می کند
- انتقاد شدید «هاشمی» از بانکها/ «فاینانس چینی» را فعالتر کنید
- تحریمهای بانکی علیه ایران موجب عدم شفافیت در تجارت شد/ تحریم کنندگان زیان دیدند
- چه اشکالی دارد از نسبتم با برادرم استفاده کنم؟