ID : 16993975
مدیر عامل اسبق شرکت بورس و اوراق بهادار:

به خاطر رفتار آمریکا هیچ شرکتی جرأت سرمایه گذاری در ایران را ندارد/ هیئت های اقتصادی خارجی تا کنون به اقتصاد کشور وارد نشده اند


یک کارشناس بازار و سرمایه خاطرنشان کرد: هیئت های خارجی که به ایران می آیند و یا سفرهایی که برخی از مسئولین از ایران به خارج از کشور دارند برای انجام امور اقتصادی نبوده و تنها در حال جمع آوری اطلاعات و سنجیدن شرایط هستند.

به گزارش یزد رسا؛ علی رحمانی، کارشناس بازار و سرمایه و مدیر عامل اسبق شرکت بورس و اوراق بهادار در گفت و گو با راه دانا؛ در خصوص گشایش اقتصادی در دوران پسابرجام اظهار داشت: در حال حاضر پسابرجام اقتصادی برای کشور هنوز شروع نشده است؛ چرا که به لحاظ سیاسی تنها یک توافق نامه ای امضا شده است که امیدواریم در روزهای آینده این توافق نامه اجرایی شود و پسابرجام اقتصادی آغاز شود.

وی گفت: اگرچه هیئت های اقتصادی و دیگر هیئت ها از سایر کشورها به ایران آمده و در حال رفت و آمد هستند، اما همچنان پسابرجام اقتصادی شروع نشده است.

این کارشناس بازار و سرمایه خاطرنشان کرد: هیئت های خارجی که به ایران می آیند و یا سفرهایی که برخی از مسئولین از ایران به خارج از کشور دارند برای انجام امور اقتصادی نبوده و تنها در حال جمع آوری اطلاعات و سنجیدن شرایط هستند؛ در حقیقت هیج اقدام عملی در اقتصاد کشور رخ نخواهد داد و ممکن است در آینده به این نتیجه برسند که سرمایه گذاری در ایران مطمئن است.

مدیر عامل اسبق شرکت بورس با انتقاد از ساده اندیشی در حیطه شرایط اقتصادی پسابرجام اظهار داشت: تحریم های هوشمندانه آمریکا و نحوه اجرای آن باعث شده است بسیاری از شرکت های بزرگ آنقدر بترسند که حتی تا مدت ها بعد از شروع دوران پسابرجام اقتصادی، در ایران سرمایه گذاری جدی انجام نمی دهند.

رحمانی با اشاره به جدی نبودن فعالیت های اقتصادی تیم های اقتصادی که به کشور می آیند گفت: حتی اگر دفاتری از سوی شرکت ها در ایران تأسیس شود برای جمع آوری اطلاعات از بازار ایران بوده و ورود جدی آنها به بازار اقتصاد کشور نیازمند کار اساسی و جدی است.

وی افزود: چند تیم اقتصادی قوی در کنار تیم مذاکره کننده لازم است تا نگرانی های موجود در بازار و اقتصاد کشور را به تیم مذاکره کننده انتقال بدهند تا سرمایه گذاری در کشور دقیق تر انجام بگیرد.

مدیر عامل اسبق شرکت بورس تصریح کرد: جرایمی که آمریکا برای شرکت هایی که با ایران همکاری اقتصادی داشتند آنقدر زیاد بوده که آنها حاضر نیستند چنین ریسکی را بپذیرند و بندهای برگشت پذیری به شرایط قبل از سوی طرف های غربی در برجام نگرانی این شرکت ها را بیشتر می کند که مبادا این توافق نامه به هم خورده و سرمایه های آنها با مشکل مواجه شود.

این کارشناس بازار و سرمایه همچنین گفت: عده ای در داخل توهم زده اند و ساده انگاری می کنند که با ورود هیئت های خارجی به کشور مشکلات اقتصادی کشور رفع می شود و عده ای هم نگران این رفت و آمد ها هستند.

رحمانی در ادامه بیان داشت: باید در نظر داشت که ضمن استقبال از سرمایه گذاری های خارجی نباید انتظار معجزه داشت و مشکلات اقتصادی کشور قرار نیست یک شبه حل شود.

وی با اشاره به جنگ های منطقه ای یادآور شد: اوضاع اقتصادی دنیا در شرایط مناسبی نبوده و قیمت جهانی نفت و طلا در این موضوع بسیار موثر هستند و بخشی از آن به دیپلماسی نفتی کشورمان نیز باز می گردد.

کارشناس بازار و سرمایه اذعان داشت: اولویت ورود هیئت های خارجی به کشور فروش کالاهای خود و در نهایت اگر فرصت ها مناسب و اوضاع بهبود پیدا کرده بود شاید فناوری آن کالا را هم به کشور وارد کنند.

مدیر عامل اسبق شرکت بورس در پایان گفت: قطعاً این شرکت ها به دنبال سود خود هستند؛ اما در حوزه خدمات نیز کشور نیازمند ورود برخی از کالاها به کشور بوده و ورود آنها ضروری است.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.