برخورد قاطع با سیاهنماییهای بدون سند/جهل از قوانین؛ عامل اکثر تخلفات است
رئیس سازمان کل بازرسی استان یزد در مصاحبه با یزد رسا، با اشاره به سابقه تشکیل سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: بر اساس بند 174 قانون اساسی در سال 1360 سازمانی تحت عنوان سازمان بازرسی کل کشور تشکیل میشود که این سازمان از دستگاههای زیر مجموعه قوه قضائیه است و رئیس سازمان بازرسی کل کشور را ریاست قوه قضائیه منصوب میکند.
حجت الاسلام طالبی افزود: این سازمان سازمانی است که بر تمامی دستگاه های دولتی و دستگاههای عمومی غیر دولتی دارد که به نوعی خدمات رسانی به عموم مردم را بر عهده دارند نظارت عالیه دارد و بر تمام شئونات این دستگاهها و ادارات دولتی چه مالی و چه غیر مالی احاطه و نظارت دارد.
وی تاکید کرد: سازمان بازرسی کل کشور تنها دستگاهی است که گستردگی نظارت هم از جهت تعداد دستگاه ها و هم از جهت موضوع بازرسی را داراست.بالتبع در استانها نیز سازمان بازرسی کل استان تشکیل می شود که همه وظایف و تکالیف سازمان بازرسی کل کشور را در استان بر عهده دارد.
طالبی تصریح کرد: بر اساس ماده 2 قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور اختیارات این سازمان عبارت است از: بازرسی و نظارت مستمر کلیه وزارت خانه ها و ادارات امور مالی و اداری دادگستری، سازمانها و ادارات تابعه قوه قضائیه و نیروهای نظامی و انتظامی و موسسات، شرکتهای دولتی، شهرداریها و موسسات وابسته به آن ها، دفتر اسناد رسمی و موسسات عام المنفعه و نهادهای انقلابی و سازمان هایی که تمام یا قسمتی از سرمایه یا سهام آنها متعلق به دولت است یا دولت به نحوی از آنها نظارت یا کمک میکند و کلیه سازمانهایی که شمول این قانون نسبت به آنها مسلزم ذکر نام آنها است بر اساس برنامه منظم.
این مقام مسئول در ادامه عنوان کرد: این سازمان بر تمامی دستگاههای دولتی و حتی دادگستری نظارت دارد که این نظارت همه شئونات را در بر میگیرد.
این مقام قضائی تاکید کرد: آن چیزی که برای سازمان کل بازرسی مهم است حسن اجرای امور و اجرای صحیح قوانین است. نظارت این سازمان در حقیقت هر جایی سوء جریانی بوده است و عمق آن زیاد بوده که خساراتی را بر بیت المال را در برداشته هر کجا که ما توانستیم جلو آن را بگیریم آن را کار شاخص میدانیم زیرا به جهت آن که هر چه عمق سوء جریان ها بیشتر باشد در واقع مبارزه کردن با آن سختتر خواهد بود و انرژی بیشتری را صرف خود می کند و هم موانع زیادی بر سر راه مقابله به وجود میآید که اگر بتوانیم در چنین کارهای سختی سربلند بیرون بیاییم این کار برجسته است.
حجت الاسلام طالبی در ادامه به برخی آمار گفت: برخی ادارات و شرکتها بوده اند که مبالغ هنگفتی از مالیات یا حق دولت را باید پرداخت میکردند که نکردند که سازمان بازرسی استان به موضوع ورود پیدا کرده است و پرونده تشکیل دادیم و با جلسات متعدد آن شرکت را مجبور به تمکین کرده ایم که برخی از پرونده ها تا چند 100میلیارد تومان نیز بوده است که سازمان بازرسی استان با آن ها برخورد مقتضی را داشته است.
وی سلامت اداری مسئولین و مدیران استان را بالا دانست و بیان داشت: بیشتر تخلفات نیز به دلیل جهل به قانون یا بدلیل عدم اشراف به قانون است که پس از ورود سازمان بازرسی استان به موضوعات فیصله پیدا می کند.
رئیس سازمان بازرسی کل استان در ادامه اظهار داشت: اکثر سوء جریانها و تخلفات از همین مقوله عدم اشراف بر قوانین است که در این زمینه مشکلی نداریم اما به ندرت به دلیل ابهامهایی که در برخی از مجموعه مقررات کشور وجو دارد و یا اختیارات سنگین و بیش از حد به برخی از مسئولین و مدیران امکان لغزش را به وجود میآورد که در این موارد هم با تذکر اصلاح میشود و در صورتی هم که موردی وجود داشته باشد که اصرار بر خطا صورت گیرد بالتبع سازمان بازرسی به طور جد برخورد خواهد کرد.
طالبی در بخش دیگری از سخنان خود رویکرد پیشگیری از تخلفات را دغدغه اصلی این سازمان دانست و تاکید کرد: اساس کار سازمان بازرسی در استان یزد پیشگیری از تخلف است زیرا مدیران و کارکنان دولتی سرمایههای نظام هستند و باید با تذکرات متعدد از لغزش آنها جلوگیری کرد. من از همان ابتدای مسئولیتم در جلساتی که با استاندار و فرمانداران و مجموعه مدیران استان داشتم بر این نکته تاکید کردم که باید جلساتی را با حضور خواص استان داشته باشیم که کارشناسان سازمان بازرسی آن ها را توجیه کنند که خدا را شکر کارساز هم بوده است.
این مقام مسئول با تاکید بر برخورد با سوء جریان گفت: رویکرد ما ابتدا تذکر است که اگر تذکر کارگر نبود جلو این سوء جریان گرفته خواهد شد.
وی تصریح کرد: همه مدیران استان این دغدغه را دارند که از بیت المال سوء استفادهای صورت نگیرد و این به معنی عدم وجود تخلف نیست که اگر چنین باشد که موجودیت سازمان بازرسی بیهوده است. سازمان بازرسی استان با ریز بینی، دقت فراوان و عدم غلتیدن به طرف جناح خاص با حیف و میل بیت المال برخورد خواهد کرد.
حجت الاسلام طالبی در ادامه با اشاره به برنامههای این سازمان در دوسال گذشته بیان داشت: ما سعی کرده ایم که سازمان بازرسی را از گوشه نشینی به متن جامعه بیاوریم.
این مقام قضایی استان با اشاره به موضوع برخورد با سیاهنمایی بدون سند که موجب تشویش اذهان عمومی میشود گفت: سیاه نماییهایی که بدون سند و مدرک صورت بگیرد و باعث تشویش اذهان عمومی یا متهم کردن نظام باشد به طور قاطع با آن برخورد میکنیم.
این مقام مسئول با اشاره به هدف سازمان بازرسی در مبارزه قاطع با انواع فساد و اختلاس تاکید کرد: وجود سوء جریان در دستگاهها را رد نمی کنیم اما مردم باید بدانند احساس فساد اداری و وجود آن باهم تفاوت فاحشی دارد و برخی با ارائه آمارهای اشتباه از فساد و اختلاس سیاهنمایی می کنند که این فضای بی اعتماد ساز باید تعدیل شود.
حجت الاسلام طالبی در پایان تصریح کرد: ما اطلاعات و گزارشات مربوط به تخلفات را از افراد و کارمندان و مردم می گیریم و سازمان بازرسی آماده دریافت اخبار ئ اطلاعات در خصوص تخلفاتی است که در استان اتفاق می افتد و برای این منظو میتوانند حضوری اطلاع داده و یا از طریق نامه یا اطلاعیه سازمان را در جریان موضوع قرار دهند و یا از طریق سامانه shekayat.bazresi.ir, و یا با تلفن 136 تماس بگیرند.
Related Assets:
- ضرورت ایجاد زمینه پرشور برای حضور مردم در انتخابات آینده توسط صدا و سیما
- جلسات مختلف با پیشکسوتان وفعالان ورزشی برای خروج فوتبال استان یزد از بحران/مشکل اصلی فوتبال استان
- اسناد و مدارک از تعلق D19 به بافق می گوید/«موضوع چاه گز»با موافقت شورای بهاباد و معاون استاندار اتفاق افتاده است
- «استانداری یزد»، در لاین «چپ» غش کرده است!
- ایجاد شوراهای حل اختلاف افتخار بزرگ قوه قضائیه است