ID : 19328968
گفتگو با زوج کارآفرین هراتی؛

با سرمایه 30میلیون تومانی کارگاه قالی بافی را راه اندازی کردیم


کارآفرینی به ظاهر شاید ساده به نظر بیاید، اما در واقع مشکلات خودش را دارد.یک کارآفرین در حالی که باید ایده داشته باشد،نباید به سادگی مایوس شود،بلکه هر چه مورد کم لطفی قرار می‎گیرد،ناامید نمی‎شود و همین کارشکنی‎ها باعث می‎شود تا انگیزه اش بیشتر شود.

به گزارش یزدرسا به نقل از طنین خاتم، کارآفرینی به ظاهر شاید ساده به نظر بیاید، اما در واقع مشکلات خودش را دارد. یک کارآفرین در حالی که باید ایده داشته باشد، نباید به سادگی مایوس شود، بلکه هر چه مورد کم لطفی قرار میگیرد، ناامید نمیشود و همین کارشکنیها باعث میشود تا انگیزه اش بیشتر شود.

کارآفرینی ارزش والایی دارد و هرکس‌ در این راه قدم برداشته و افرادی را به نان و نوایی برساند بی‌شک اجر و ثوابی بزرگ نصیبش می‌شود، چراکه برای فرد یا افرادی شغل ایجاد کرده و از طرفی به یقین جلوی آسیب‌هایی که بر اثر بیکاری ایجاد می‌شود را گرفته‌است.

اما در این میان کارآفرینانی هستند که با وجود ایجاد شغل از سوی دولت حمایتی نشده‌اند و با سختی کارگاه خود را اداره می‌کنند تا نکند درب آن بسته شود و عده‌ای از نان خوردن بیفتند.

الهه آذرنوش بانوی جوان هراتی یکی از این دست کارآفرینان است. وی اولین زنی نیست که در زمینه قالی بافی کار می کند.

الهه آذرنوش دارای لیسانس روانشناسی و به خاطر علاقه ای که به کار و قالی بافی داشته است با کمک و همراهی همسر کارگاه قالی بافی راه اندازی کرده است.

خبرنگار طنین خاتم یک روزکاری با این زوج کارآفرین همراه و از نزدیک با مشکلات آنان روبه رو شده است.

الهه آذرنوش، این بانوی کارآفرین هراتی، در گفتگو با خبرنگار طنین خاتم درخصوص هنر قالی بافی گفت: قالی بافی حرفه ای است که هنرهای زیادی را با خود به همراه دارد و به عنوان یکی از شغل های پر درامدی  است که  زنان خانه دار می توانند از آن برای کسب درآمد استفاده کنند.

این هنرمند توانا و کارآفرین اظهار داشت:  در حال حاضر 8 نفر پای 3 دار قالی در این کارگاه مشغول هستند و این کارگاه گنجایش 100 نفر را دارد، اما به دلیل عدم حمایت، ما نمی‌توانیم مسائل مالی قالیبافان را تأمین کنیم.

آذرنوش گفت: درابتدای راه اندازی کارگاه 18 ثابت و 5 پاره وقت قالی باف داشتم ولی به دلیل عدم حمایت بانک صندوق کارآفرین رفته رفته این تعداد به 8 نفر رسید.

همسر این بانوی کارآفرین در ادامه ضمن تایید صحبت های همسرش خاطر نشان کرد: مشکل ما به صورت متمرکز، عدم ارائه تسهیلات است و برای تسهیلات حمایتی نمی‌شویم و سنگ‌اندازی زیادی جلوی پای ما می‌شود.

وی ادامه داد: یک بار برای استفاده از تسهیلات اقدام کردیم، ولی صندوق کارآفرین که متولی امر اشتغالزایی در شهرستان است به بهانه های واهی به ما وام نداد و سنگ جلوی پای ما انداختند و ما نیزاز گرفتن وام منصرف شدیم ولی به هر سختی بود، نگذاشتیم درب کارگاه بسته شود و تعداد زیادی بیکار شوند.

کاظمی نسب گفت: قالیبافی سختی کار خودش را دارد تا زمانی که فرش بافته نشود و به فروش نرسد، پولی دست ما را نمی‌گیرد، بعضی از بافندگان که نیاز مالی دارند، باید دلگرم باشند تا به ادامه بافت بپردازند.

در ادامه بانوی کارآفرین هراتی اظهار داشت: من و همسرم با سرمایه اولیه که حدود 30 میلیون بود شروع به راه اندازی کارگاه کردیم و هدفمان از ابتدا کمک به صنعت فرش بود ولی الان واقعا جوابگوی هزینه ها نیستیم و حتی در دادن حقوق به بافندگان مانده ایم و بعضی از مواقع همسرم از حقوق ثابت خود مزد بافندگان را میدهد.

آذرنوش گفت: .حقوق بافنده،کرایه محل و قبض ها در ماه حدود 4 میلیون میشود یکسال از راه اندازی کارگاه میگذرد و من و همسرم تا کنون حمایتی نشده ایم و کارگاه را به تنهایی اداره میکنیم.

وی افزود: در ابتدای راه اندازی کارگاه و درمراسم افتتاحیه که با حضور مسئولین شهرستان برگزار شد اعلام کردم که اگر حمایت شوم این کارگاه را گسترش و نیروها را دوبرابر خواهم کرد و این حرف را تضمینی بیان کردم و واقعا اگر حمایت میشدم این اتفاق می افتاد ولی متاسفانه به دلیل عدم حمایت ها روز به روز از قالی بافان کم می شود.

اگر عدم حمایت ها به این گونه باشد کارگاه را میبندم

اقای کاظمی نسب در ادامه با تایید صحبت های همسر خود اظهار داشت: اگر تسهیلات بدهند و حمایت کنند نیرو جذب می کنم در غیر این صورت مجبورم کارگاه را ببندم.

وی افزود: واقعا جوابگو هزینه ها نیستم ،اکثر بافنده ها سرپرست خانوار هستند وبه امیدی پشت این دار قالی می نشیندند و آخر ماه هم  توقع حقوق دارند ولی بیشتر مواقع شرمنده آنان میشوم چون پولی نیست که به آنها بدهم.

اشتغالزایی خوبی ایجاد کردیم ولی حمایت نکردند

کاظمی نسب خاطر نشان کرد: هدف من و همسرم از راه اندازی این کارگاه در ابتدا کمک به صنعت فرش شهرستان و دوم کمک به زنان سرپرست خانوار بود، در ایتدا هم موفق بودیم ولی کم کم به دلیل بعضی نامهربانی ها باید حرف از تعطیلی کارگاهی بزنیم که با عشق آن را راه اندازی کرده بودیم.

وی افزود: چند بار برای گرفتن وام به صندوق کارآفرین که متولی امر اشتغال در شهرستان است مراجعه کردیم ولی هیچ کمکی نکردند و با ذکر این مطلب که فرش توجیه اقتصادی ندارد به ما وام ندادند و به جای حمایت بیشتر سنگ انداخته اند.

کاظمی نسب گفت: 60الی 70 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم از این کارگاه زندگی خود را میچرخاندند.اگر پول و حمایت باشد کارگاه را رونق میدهم چون بازار فرش خوب است و اشتغالزایی مناسبی دارد .

دولت  اگر حمایت کند آینده روشنی در انتظار صنعت فرش کشور است

خانم آذرنوش در ادامه اظهار داشت: بافندگان در عرض دو ماه قالی 9 متری تولید و سه ماهی سه قالی میبافند. و اگر حمایت شویم با جذب نیرو بیشتر میتوانیم تولید فرش بیشتری داشته باشیم و رونق اقتصادی خوبی در شهر و کشور ایجاد کنیم.

باید اعتماد به نفس را به جوانان شهر برگرداند

کاظمی نسب اظهار داشت: اگر دولت میخواهد اشتغالزایی ایجاد شود باید به امثال جوانانی مثل من کمک کند چون اگر من امروز در کارم موفق شوم الگوی می شوم برای جوانان منطقه و اگر شکست بخورم اعتماد به نفس از آنان گرفته میشود.

وی گفت: اگر از جوانان شهرستان حمایت شود و تسهیلات به آنان تعلق گیرد میتوان آینده روشنی برای شهر پیش بینی کرد.

زوج جوان و کارآفرین شهرستان خاتم در پایان از صندوق توسعه و تعاون، اقایان حیدری، شمسی و همچنین حمایت های فرماندار خاتم تشکر و قدردانی کردند.

 

 






summary-address :
Your Rating
Average (3 Votes)
The average rating is 3.0 stars out of 5.